Εγωϊσμοί και προχειρότητες…

Και ενώ φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή έχει μπει σε κάποιο ρυθμό, πάντα κάτι  συμβαίνει που  ταράζει την Παράταξή της.


Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε η παραίτηση του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου, του κ. Τάσου Ρεϊζόπουλου. Από τις πληροφορίες, που κατάφερα να συλλέξω, ο κ. Ρεϊζόπουλος ανήκε στην Ομάδα του κ. Κοκκινάκη και ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κ. Ζορμπά χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί. Πολύ καλός επιστήμονας, με γνώση και εμπειρία στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, σεμνός άνθρωπος, αθόρυβος αλλά παραγωγικός. Άφησε την δουλειά του για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Δήμο,  και  σύμφωνα πάλι με τις πληροφορίες μου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Ο κ. Ρεϊζόπουλος «κατηγορήθηκε» δημόσια από την κ. Καψοκεφάλου,  ότι δεν την πληροφόρησε έγκαιρα για κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να χαθεί μια καλή ευκαιρία για το Δήμο μας. Όπως προκύπτει από μια ανακοίνωση του κ. Ρεϊζόπουλου, η οποία έπεσε στα χέρια μου, η κατηγορία αυτή ήταν μάλλον δικαιολογία για να καλυφθεί η ολιγωρία της Διοίκησης των ΠΑΙΣΔΑΠ. Και λέω «προκύπτει», γιατί ουδέποτε δόθηκε απάντηση στην ανακοίνωση αυτή. Ουδέποτε επίσης ζητήθηκε «συγγνώμη» από τον κ. Ρεϊζόπουλο, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, όπως θα όφειλε να κάνει κάθε έντιμος άνθρωπος που αδίκως κατηγορείται.  Όπως θα όφειλε να ζητά συγγνώμη και αυτός που αδικεί… Η κ. Καψοκεφάλου  παραμένει στην θέση της, σαν να μην συνέβη τίποτε, σαν να μην κατάλαβε τί προκάλεσε. Και επέτρεψε σε κάποιους από την Αντιπολίτευση να πανηγυρίζουν. Είμαι όμως βέβαιος ότι ο κ. Δήμαρχος έχει πλήρη συναίσθηση της απώλειας που υπέστη η Παράταξή του αλλά δεν κάλυψε, δημοσίως τουλάχιστον, τον στενό του συνεργάτη.


Θα έλθω τώρα σε ένα άλλο θέμα, στο παγοδρόμιο. Κατά την άποψή μου, ήταν μια καλή ιδέα, μια έξυπνη κίνηση. Δημιουργήθηκε για ένα μήνα στην κεντρική πλατεία ένας χώρος, που μικροί και μεγάλοι μπορούσαν να διασκεδάσουν και ο  Δήμος, για πρώτη φορά, εισέπραξε κάποια χρήματα (έστω και λίγα σχετικά) ως ενοίκιο. Δεν λαμβάνω υπόψη μου τις λαϊκίστικες κραυγές της Αντιπολίτευσης, πού έτσι κι αλλιώς κάτι θα εύρισκε να καταλογίσει στη Δημοτική Αρχή. Άλλωστε από το πλήθος που καθημερινά κατέκλυζε το χώρο, φαίνεται ότι η Αντιπολίτευση έπεσε έξω στις προβλέψεις της.  Ακόμη και οι  κατηγορίες ότι  τα κιόσκια – μικρομάγαζα που είχαν στηθεί, θα έκοβαν την δουλειά των καταστηματαρχών δεν επιβεβαιώθηκαν. Αντιθέτως τα καταστήματα της πλατείας είχαν αυξημένη δουλειά, λόγω της κοσμοσυρροής. Όμως  υπάρχουν κάποια αλλά… Απ΄ότι έμαθα, το θέμα το χειρίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Αλεφαντής. Το χειρίστηκε όμως με κάποια προχειρότητα. Με αποτέλεσμα να φέρει αντιμέτωπο με την Δημοτική Αρχή, τον προϊστάμενο του Ναού της Αγίας Παρασκευής γιατί και δεν τον ενημέρωσε και πρόβλημα δημιούργησε στην λειτουργία του Ναού, αφού οι εγκαταστάσεις έφτασαν κυριολεκτικά μέχρι τα σκαλιά του. Λίγο τάκτ, λίγη «πολιτική» διορατικότητα, δε νομίζω ότι θα έβλαπτε…. Την κατάσταση αρχικά φάνηκε  ότι «έσωσε» ο ίδιος ο Δήμαρχος, ζητώντας συγγνώμη τόσο προσωπικά από τον προϊστάμενο του Ναού όσο και δημόσια με την συνέντευξή του στην ιστοσελίδα. Και λέω «αρχικά φάνηκε», γιατί αυτή η «συγγνώμη» δεν απέτρεψε τον π. Διονύσιο, την ημέρα των Θεοφανείων από τον «άμβωνα», να τα «ψάλει» για άλλη μια φορά στην Δημοτική Αρχή, γεγονός που «κακοφάνηκε» ακόμη και στην Αντιπολίτευση. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν έπρεπε να δοθεί συνέχεια, αφού και εξηγήσεις δόθηκαν και συγγνώμη ζητήθηκε. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα πολιτικά και κυκλοφόρησαν και κάποιες  επιστολές, που δεν θα ήθελα να τις χαρακτηρίσω…


Εν πάση περιπτώσει, ας φροντίσουν κάποιοι της Συμπολίτευσης να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Και ας αφήσουν τους εγωϊσμούς, τις προχειρότητες. Και ο κ. Δήμαρχος ας τους βάλει στη θέση τους. Το συμφέρον της Παράταξής του, βέβαια, μας ενδιαφέρει στο σημείο εκείνο που είναι συνυφασμένο με το καλό του Δήμου και μόνον.



Ελεύθερος Στοχαστής

Νεότερη Παλαιότερη