Η κοπή της πίτας του Αη Γιάννη

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος ο Σύλλογος του Αη Γιάννη έκοψε την πίτα του, την οποία ευλόγησε ο Πατήρ Κων/νος Σαρρής όπως και πέρυσι.Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρόεδρος κος. Βαβουγιός αναφέροντας τα προβλήματα της πόλης και τις παραμβάσεις του Συλλόγου, προς την κατεύθυνση επιλύσεώς τους. Συνοπτικά:


1. Αγίου Ιωάννου, το κυκλοφοριακό της, για το ότι η μελέτη επί Γιαννακόπουλου έκανε λόγο για υπόγειους κάδους απορριμάτων που δεν μπήκαν ποτέ και τέλος για τις "λόγχες" - σπαθιά σαμουράι.


2. Για την πλατεία Αγίου Ιωάννου. Το πρόβλημα της φυλάξεώς της, την φασαρία, το παράνομο πάρκινγκ, το ότι ο Δήμος επιτέλους έκλεισε 3 καταστήματα που παρανομούσαν, και πως μια παλιά γνωστή καφετέρια μοιάζει να κάνει ανακαίνιση.


3. Το κυκλοφοριακό, όπου πρέπει να επανέλθει η σύνδεση του Κέντρου με την "ενδοχώρα" της πόλης.


4. με την διαφύλαξη του Υμηττού


5. Αναφορά με θετικά λόγια για τη δρομολόγηση της ανεγέρσεως του νέου Δημαρχείου


6. Για τους φιλόζωους που βρωμίζουν τα πεζοδρόμιο


7. στο κοιμητήριο


Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν τα πολιτικά πρόσωπα της πόλης. Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς αναφέρθηκε στο συμμάζεμα των οικονομικών, στο ότι σε λίγο παραδίδεται η μελέτη και θα δημοπρατηθεί η Αγίου Ιωάννου ως διπλής κατευθύνσεως, με 85 θέσεις ελεγχόμενης σταθμεύσεως. Όπως πέρυσι έτσι φέτος στάθηκε στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία θα πέρνει ΚΑΙ πινακίδες καθώς και ότι δεν σβήνονται κλήσεις. Για την αστυνόμευση της περιοχής τόνισε πως παρά τις ενέργειες προς ΥΠΟΠΡΟ και ΕΛΑΣ, δεν μπορούν να γίνουν περισσότερα ελλείψει προσωπικού και μέσων. Δήλωσε επίσης πως τα πεζοδρόμια της Ελ. βενιζέλου θα είναι τα πρότυπα και για τα άλλα., το 2012 επειδή το 2011 εξοικονομήθηκαν χρήματα λόγω μειώσεως των χρεών, ότι θα γίνει περισσότερο τεχνικό έργο. Ξεκαθάρισε πως έναντι των καταστηματαρχών που παρανομούν θα είναι αμείλικτος και για το νέο Δημαρχείο ότι θα ξεκινήσει σε φάσεις. Όσον αφορά το κολυμβητήριο ανέφερε (όπως και στο web tv) ότι θα περικλειστεί και χρειάζονται 4 χρόνια για τον αποχαρακτηρισμό του. Τέλος για το κοιμητήριο πληροφόρησε πως η μελέτη είναι έτοιμη και θα εφαρμοστεί προβλέποντας ταφή σε επίπεδα.


Ο τ. δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος υπερασπίσθηκε το έργο του και της καλής οικονομικής κατάστασης που κληροδότησε ενώ δήλωσε πως βάλεται από άλλους ότι "κάνει πλάτες" στο Ζορμπά και από άλλους ότι είναι πολύ σκληρός. Αποσαφήνισε όμως ότι θα κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση δουλεύοντας για το καλό της πόλης ενώ για την Αγίου Ιωάννου επανέλαβε πως δεν έγιναν παρανομίες ή παρατυπίες.


Ο Γιάννης Σταθόπουλος μίλησε για την υπερτοπική κυκλοφορία, την πλατεία του Αη-γιάννη, ότι δεν είναι σωστό να γράφουμε κλήσεις αφού δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις πάρκινγκ και πως πρέπει να βρούμε τρόπους να λύσουμε τα προβλήματα γενικά. Τέλος αντιτέθηκε στην κυκλοφοριακή ρύθμιση πέριξ της πλατείας.


Ο Κουβόπουλος ήταν αρνητικός στο θέμα της δημιουργίας πλατείας στη θέση του κολυμβητηρίου γιατί θα γίνει σαν του Αη-Γιάννη αφού δεν μπορούμε να την φυλάξουμε. Μίλησε επίσης για την Αγίου Ιωάννου αλλά και το παγοδρόμιο που το θεωρεί καρακιτσαριό.


Σε πιο έντονο τόνους κινήθηκε ο τ. δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης ισχυριζόμενος για την Αγίου Ιωάννου ότι δεν είναι σωστή η μελέτη κοντά στην πλατεία του Αη-Γιάννη και πως στην πλατεία αυτή γίνεται χαμός από κόσμο και φασαρία. Είπε ότι την πλατεία την παραχώρησε ο Σύλλογος επί Χ΄΄Ανδρέου για να γίνει χώρος αναψυχής των κατοίκων του Αη-Γιάννη και πως αν δε ληφθούν μέτρα για ησυχία στην περιοχή, θα ζητήσει να ενεργοποιηθεί όρος του συμβολαίου και να επιστρέψει η Πλατεία στην κυριότητα του Συλλόγου!


Για το τέλος αφήσαμε μια αναφορά που έγινε γενικά κι αόριστα σε ηλεκτρονικά μέσα που αφήνουν αιχμές για το έργο των Συλλόγων. Επειδή αυτές οι αναφορές έχουν γίνει σε αυτό το μέσο και όχι στα έντυπα της πόλης καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα διότι εκτιμούμε πως λόγω συγκεκριμένων υφιστάμενων συνθηκών το πιθανότερο είναι να μεταφέρθηκαν λόγια παρά να διαβάστηκαν κείμενα. Άλλωστε κι εμείς δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση για την εκδήλωση. Σαφώς υπάρχουν Σύλλογοι που προσφέρουν όπως υπάρχουν και Σύλλογοι σφραγίδες ή με εντύπωση μεγαλύτερη του πραγματικού τους μεγέθους. Δεν έχουμε κατονομάσει το Σύλλογο πουθενά με εξαίρεση το πάρκο και επομένως δε γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι έκριναν σκόπιμο να κάνουν αναφορά.


Ο Αη Γιάννης έχει την ιστορία του και την προσφορά του αλλά όπως είχαμε γράψει και πέρυσι χρειάζεται ανανέωση. Η δε προσφορά του δεν απαγορεύει να υπάρχει άποψη.


Π.χ. όπως μεταφέρονται αυτά που μεταφέρονται γιατί δε μεταβιβάζονται οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας για το πάρκο της Νεαπόλεως που κινδυνεύει να χαθεί μέσα από τα χέρια μας; Τι έχει κάνει ο Σύλλογος για το πάρκο την τελευταία διετία; Κάποια συγκέντρωση; Κάποια πρωτοβουλία; Ή μήπως παλαιότερα ήταν θετικός στην πρόταση Σιδέρη για διάνοιξη της Γραβιάς σύμφωνα πάντα με τον Ανδρέα Γκιζιώτη και όσα μας είχε πει στη συνέντευξή του;

Νεότερη Παλαιότερη