Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Στις 25 Ιανουαρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.


Στον χαιρετισμό του Διοικητικού Συμβουλίου μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το μόνο όπλο που εμείς οι γονείς μπορούμε να διασφαλίσουμε για τα παιδιά μας είναι η μόρφωση. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να παλεύουμε και να υπερασπιζόμαστε  το δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά χωρίς διαχωρισμούς και κατηγοριοποιήσεις. Με βασική αρχή μας τα παραπάνω συνεχίζουμε να διεκδικούμε:





  • Φαγητό, στέγη και αξιοπρεπή διαβίωση για όλα τα παιδιά της πόλης σε συνεργασία με τον Δήμο και την κοινωνική του υπηρεσία.




  • Φως, νερό, θέρμανση, είδη καθαριότητας, γραφική ύλη, δηλαδή τα αυτονόητα για την λειτουργία ενός σχολείου. Αν και η υποχρηματοδότηση των σχολείων φαίνεται πλέον ότι είναι  συνειδητή επιλογή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, εμείς ελπίζουμε και παλεύουμε το 2012 και οι 38 σχολικές μονάδες της πόλης μας να λειτουργούν ομαλά, καλύπτοντας τις ανάγκες τους και οι 6.000 μαθητές να χαίρουν της ίδιας, ισότιμης και ενιαίας αντιμετώπισης σε όποιο σχολείο και αν φοιτούν.




  • Το 2011 πετύχαμε να μην συγχωνευθούν σχολεία στην πόλη μας και επαγρυπνούμε για το τι μέλλει γενέσθαι και για το 2012. Εξακολουθούμε να ζητάμε επισκευές των σχολικών κτηρίων, διασφάλιση των χαρακτηρισμένων για σχολικά κτήρια οικοπέδων, αποπεράτωση των υπό ανέγερση σχολικών κτηρίων (π.χ. 1Ο ΕΠΑΛ στου «Μπαρμπίκα»), συγκεκριμένη  στόχευση και ολοκληρωμένο προγραμματισμό για την ανέγερση και των υπολοίπων απαραίτητων σχολείων.




  • Νέες αρμοδιότητες για τον Δήμο ήρθαν με τον «Καλλικράτη», όπως οι καθαρίστριες, οι μεταφορές μαθητών και η ενοικίαση σχολικών χώρων, δυστυχώς χωρίς  να συνοδεύονται από τους αντίστοιχους και απαραίτητους πόρους. Εμείς, ως Ένωση Γονέων, ευελπιστούμε ότι η Δημοτική Αρχή  όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει, θα καλύψει την λειτουργία των σχολείων  ακόμα και από ιδίους πόρους του Δήμου που προέρχονται από τους δικούς μας φόρους και τέλη, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας που πολλοί ονειρεύονται.




  • Τα δωρεάν  αθλητικά προγράμματα μέσα στα σχολεία, η συνέχιση της δωρεάν θεατρικής παιδείας σε όλα τα σχολεία  της πόλης μας που διεκδικούμε από τον Δήμο θεωρούμε ότι είναι προγράμματα απαραίτητα στην υπάρχουσα απελπιστική οικονομική συγκυρία.




  • Όλα τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από την στενή συνεργασία Δήμου και Συλλόγων  Γονέων της πόλης μας, η δράση των οποίων πρέπει να είναι σεβαστή από όλους γιατί όπως έχουν ήδη αποδείξει στην μακρόχρονη πορεία τους είναι ζωντανοί οργανισμοί, που δρουν μέσα στο σχολείο, παλεύουν και συνεργάζονται στενά με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά και διατηρούν αμείωτη την προσφορά τους, διατηρώντας την αυτοτέλειά τους και θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν παλεύοντας για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.





Παρά το κρύο και τη βροχή η ατμόσφαιρα μέσα στην αίθουσα ήταν πολύ ζεστή και δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν ευχές πολλοί γονείς, μέλη των ΔΣ και εκπρόσωποι των 22 Συλλόγων Γονέων-μελών της Ένωσης Γονέων.


Οι γονείς καλωσόρισαν τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΠ κ.Β.Ζορμπά, τον Πρόεδρο του Δημ.Συμβουλίου κ.Γ.Βουτσινά, την Αντιδήμαρχο κ.Ελ.Δάβαρη, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων «Μαζί για την Αγ.Παρασκευή» κ.Β.Γιαννακόπουλο, «Νίκη για την Αγ.Παρασκευή» κ.Γ.Σταθόπουλο, «Λαϊκή Συσπείρωση» κ.Α.Γκιζιώτη, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. και Δημ.Σύμβουλο κ.Δ.Πανουσοπούλου, την πρ.Πρόεδρο της ΔΕΠ και Δημ.Σύμβουλο κ.Γ.Μουχτούρη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ.Σ.Ησαΐα, Κ.Κρητικίδη, Μ.Γαβρά, Μ.Δημητρίου, Ζ.Φωτεινού, Γ.Τσιμπουκάκη, Αλ.Μουστόγιαννη, Φ.Αλεξόπουλο, το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ κ.Γ.Καραγγιανάκη και τον πρ.Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ.Γ.Μυλωνάκη.


Θερμή η παρουσία των: κ.Θ.Αναστασίου Προέδρου της ΕΛΜΕ, κ.Κ,Πότση εκπροσώπου του Συλ.Εκπ.Π.Ε. «ΠΕΡΙΚΛΗ», κ.Π.Μπαϊρακτάρη Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου, κ.Ελ.Μίζη-Βασιλειάδη Προέδρου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών Αμεα, κ.κ.Αναγνωστόπουλου και Πικούνη από τον Σύλλογο Κατοίκων του Αϊ-Γιάννη, κ.κ.Τ.Μίχα και Α.Γαϊτάνου από τον Σύλλογο Κατοίκων του Τσακού, κ.Λ.Ριτζάκη από τον Σύλλογο Κατοίκων Κοντοπεύκου, κ.Χρ.Μαντζανά από την ΕΝΕΒΑΠ και κ.Φλαμιάτου από τον Σύλλογο Γυναικών Αγίας Παρασκευής.


Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και ελπίζουμε να τους έχουμε πάντα δίπλα μας στον διαρκή αγώνα μας για την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος των παιδιών μας για μια πραγματικά Δωρεάν, Δημόσια και Ενιαία Παιδεία.


Αγία Παρασκευή 28/1/2012


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η Πρόεδρος Η Γεν.Γραμματέας


Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα


Νεότερη Παλαιότερη