Σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια στην κεντρική πλατεία;


Σειρά αρκετών ερωτηματικών αλλά και κινδύνων έρχεται να θέσει η εκμετάλλευση της πλατείας Αγίας Παρασκευής κατά τη φετινή εορταστική περίοδο.


Συγκεκριμένα δεχθήκαμε πρόσκληση από τον κο Μαντζανά (αντιπρόεδρο της ΕΝΕΒΑΠ και τέως δημοτικό σύμβουλο) να επισκεφθούμε από κοινού την πλατεία προκειμένου να υποδειχθούν ορισμένα σημεία που χρήζουν διερεύνισης και απάντησης.

Όπως παρατηρεί κανείς στις φωτογραφίες τα 24ρια καλώδια παροχής ρεύματος στις προσωρινές εγκαταστάσεις διέρχονται κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των περαστικών με αποκορύφωμα την παιδική χαρά της κεντρικής μας πλατείας.

Τα φωτογραφικά ευρήματα δείχνουν:

- Έλλειψη προστατευτικού σπιράλ καθ'όλο το μήκος του καλωδίου

- Έλλειψη ειδικής πρόβλεψης σε σημεία τριβής όπως τα κλαδιά των δένδρων.


- Ενώσεις με μονωτική ταινία καλωδίων τα οποία εύκολα μπορεί να τα πιάσει ο οποιοσδήποτε.


Σύμφωνα με τον κο Μαντζανά, απαγορεύεται η ύπαρξη αιωρούμενων καλωδίων παροχής ρεύματος από δένδρο σε δένδρο μετά από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε στη Δ.Ε.Η. Η δική μας προσπάθεια για επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Η. στην περιοχή δυστυχώς μέχρι στιγμής είναι αδύνατη.

Τίθενται όμως τα εξής ερωτήματα:

> Ποιος προέβη στην εγκατάσταση; Η Δ.Ε.Η.; Συνεργείο του δήμου ή ο ιδιώτης;

> Τι θα συμβεί σε περίπτωση δολιοφθοράς; Ή ενός ακραίου φυσικού φαινομένου όπως π.χ. ένας κεραυνός.

> Δεν τίθεται δημόσιας ασφάλειας και ειδικά στην παιδική χαρά όπου όπως βλέπετε το καλώδιο καταλήγει στο κουτί και άνετα τα παιδάκια έχοντας άγνοια κινδύνου είναι εκτεθιμένα στον κίνδυνο;

> Τινί τρόπω θα χρεωθεί ο ιδιώτης την υψηλή κατανάλωση του ρεύματος; Έχει τοποθετηθεί ρολόι ή θα υπολογιστεί ως ένα είδος εκτίμησης;

Πέραν των παραπάνω ζητημάτων ασφαλείας στη συζήτησή μας με τον κο Μαντζανά ετέθησαν δύο ακόμη θέματα. Το πρώτο αφορά την υπάρξη των ξύλινων καταστημάτων (οκτώ αρχικά) τα οποία και ο ίδιος ο δήμαρχος μας είχε ενημερώσει πως είναι παράνομα και για τα οποία η αντιπροσωπεία της ΕΝ.Ε.Β.Α.Π. παρουσία μελών του δημοτικού συμβουλίου είχε πληροφορηθεί πως το ενοίκιο για το κάθε ένα από αυτά είναι € 3.000,00!

Όταν ο Δήμος μας διαθέτει την πλατεία έναντι € 6.500,00 (κι αυτό θεωρείται επιτυχία) σε τι ενέργειες σχεδιάζει να προβεί κάνοντας τις σχετικές διαπιστώσεις που προκύπτουν μετά από ορισμένες απλές μαθηματικές πράξεις; Δε ζημιώνεται ο Δήμος; Κι έπειτα, είναι τόσο εύκολο να υπάρχει μια συμφωνία προβλέπουσα συγκεκριμένα πράγματα και να βλέπουμε κάτι διαφορετικό;

Τέλος, η ΕΝ.Ε.Β.Α.Π. έχει ζητήσει να της χορηγηθούν αντίγραφα των σχετικών μισθωτηρίων ανάμεσα στον ιδιώτη και τους υπο-εκμισθωτές μιας και στο θέμα αυτό φαίνεται να υπάρχουν αμφιβολίες.

Πάνω από όλα όμως το ζήτημα της ασφάλειας και ειδικά των παιδιών που αυτές τις ημέρες λόγω των διακοπών τους επισκέπτονται την παιδική χαρά είναι κορυφαίο.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Στη συνάντησή μας απόψε με το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά στα πλαίσια της συνέντευξής του μας δήλωσε ότι:

- θα εξεταστεί το θέμα των καλωδίων καθώς δεν προβλεπόταν να αιωρούνται καλώδια στην παιδική χαρά.

- ότι έχει γίνει μέτρηση της κατανάλωσης του ρεύματος από τις υπηρεσίες του δήμου
Νεότερη Παλαιότερη