Η αφαίμαξη δε φτάνει και τώρα μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ με μακελειό (σφαγή)!

Αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα σε αυτή τη χώρα είναι πρωτόγνωρο. Παραδοσιακοί πυλώνες της δημοκρατίας καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι ο ένας μετά τον άλλο.

Υποδούλωση και υποθήκευση της πατρίδας μας, διορισμένος πρωθυπουργός, αδιαφορία της λαϊκής απαίτησης για εκλογές (αλήθεια, τι γίνεται με αυτές;) ή προτάσεις για εκ νέου διορισμό του διορισμένου και μετά τις κάλπες.


Τώρα πλέον βλέπουμε και την κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών. Ο υπουργός δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαιωάννου για τους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη δήλωσε πως “έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους” ενώ φαίνεται πως ζητά την αντικατάστασή τους. Υπάρχει μεγαλύτερη παρέμβαση στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη από το σύνολο των λεγομένων του υπουργού που σήμερα είναι και αύριο -το μόνο βέβαιο- θα είναι σπίτι του;


Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Λοβέρδος προκλητικότατα απειλεί με μακελειό τον ελληνικό λαό δηλαδή με σφαγή (μακελειό εκ του ιταλικού macello) αν πειραχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Και ακόμη δεν έχει παρέμβει κανείς. Κι αν όχι η δικαιοσύνη μιας και ισχύει καθεστώς ασυλίας, έστω ένας ψυχίατρος διότι κάτι δεν πάει καλά με τον υπουργό όταν εκτιμά ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα προκαλέσουν μακελειό αν πειραχθεί ο τέως πρωθυπουργός.


Εκτός και αν…


…εννοεί μακελειό σε βάρος των πολιτικών οπότε εδώ ίσως έχει ένα δίκιο.


Αυτό όμως είναι δικό του πρόβλημα!


Η ουσία είναι μία.


> Δε φτάνει που μας έκοψαν τους μισθούς μας,


> Δε φτάνει που πληρώνουμε στην ουσία ενοίκιο στα σπίτια μας,


> Δε φτάνει που μας διέλυσαν τα σχολεία και τα νοσοκομεία,


> Δε φτάνει που δε σέβονται τους γονείς μας,


> Δε φτάνει που σκότωσαν τα όνειρά μας,


ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ και με σφαγή αν τυχόν διαπιστώσουν ότι ως κοινωνία προσπαθούμε να αντιδράσουμε δια μέσου της νόμιμης οδού.


Τελικά όμως, κάπως έτσι δεν προκαλούνται τα μακελειά;


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη