Ο Άγιος Κοσμάς μας έδωσε σήμερα μια στάλα δύναμης!

Υπάρχουν εκδηλώσεις και δρώμενα που πας από επαγγελματική υποχρέωση (όπως πχ ο αυριανός Απολογισμός που ξέρουμε τι θα ακούσουμε από όλους), υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που πραγματικά πας γιατί το θέλεις και ξέρεις εκ προοιμίου ότι θα φύγεις κερδισμένος.


Αυτό κοντεύει να γίνει συνήθεια όποτε ο Σύλλογος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού βρίσκεται πίσω από κάποια πρωτοβουλία ή εκδήλωση.


Σήμερα το πρωί έλαβε χώρα η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου στην αίθουσα "π. Πίνδαρος Ζερβούλης" η οποία για άλλη μια φορά απεδείχθη πολύ μικρή.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Μαυράκης απηύθυνε ένα μεστό, κατανοητό, χριστιανικό αλλά και γεμάτο προβληματισμούς λόγο όπου σημειώνουμε χαρακτηριστικά το "το 2012 ανέτειλε αλλά αισθανόμαστε πως είμαστε στη δύση" και τον οποίο θα αναρτήσουμε ξεχωριστά τόσο εδώ όσο και σε άλλη σελίδα της ευθύνης μας.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης ο οποίος στάθηκε σε δύο ζητήματα. Το πρώτο πως ο άνθρωπος μπορεί να βασανίζεται εδώ αλλά έχει να ελπίζει και μετά, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον πατέρα Πίνδαρο ο οποίος είχε αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο έργο του στον ιερό ναό.


Το ίδιο ουσιαστικός και ο πατήρ Αθανάσιος Λαγουρός (εφημέριος του ναού) που εξήγησε την κρίση ως το γέννημα της δικής μας αποστασίας από τις παραδοσιακές μας αξίες και την προσκόλλησή μας σε πρόσκαιρες σειρήνες οι οποίες ευθύνονται για το κατάντημά μας.


Ευχές έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος κος Παναγόπουλος (εκ μέρους της δημοτικής αρχής καθώς ο δήμαρχος απουσιάζει σε συνέδριο στην Κομοτηνή) όπως και ο κος Κουβόπουλος που κινήθηκε σε περισσότερο -και καλά έκανε- πατριωτικό και έντονο τόνο.


Σημειώνουμε επίσης την παρουσία από το Δημοτικό Συμβούλιο του κου Σάρκουλα, της κας Καψοκεφάλου, του κου Γουργούλη, του κου Κωνσταντακόπουλου, του κου Παύλου, του κου Αλεξόπουλου, του κου Αλεφαντή και του κου Βλάχου.


Θα κλείσω μόνο με ένα σχόλιο με βάση τα όσα ουσιαστικά, επωφελή και τονωτικά ακούσαμε σήμερα για το πως οδηγηθήκαμε ως εδώ και τον κίνδυνο σε κάποια χρόνια η Ελλάδα και οι Ελληνες να είμαστε μια ιστορική ανάμνηση.


Ο άγιος Κοσμάς που περπάτησε όλη την Ελλάδα ακριβώς για να διασωθεί το γένος προέτρεπε τους ανθρώπους αν είναι αναγκαίο να γκρεμίζουν τις εκκλησίες για να χτίσουν σχολεία.


Ο άγιος Κοσμάς τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι που στο όνομά του δραστηριοποιούνται μας έδωσαν σήμερα μια στάλα δύναμης! Αναμένουμε την επόμενη!


 

Μαζίδης Στρατής

 
Νεότερη Παλαιότερη