Πολλά συγχαρητήρια στην Αναγέννηση των Πευκακίων

Τα πολύ σημαντικά προβλήματα της γειτονιάς των Πευκακίων μονοπώλησαν όπως κάθε χρόνο την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της “Αναγέννησης”.



Επίσης παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό βίντεο με σπάνιες φωτογραφίες της γειτονιάς το οποίο είχε ετοιμάσει ο Γιώργος Γεωργίου, που παρά τα μερικά χιλιάδες χιλιόμετρα της απόστασης που τον χωρίζουν από την πόλη, δεν ξεχνά τη γειτονιά του.


Καταρχήν ο Σύλλογος δέχθηκε μια άδικη-σκληρή κριτική ότι οδεύει προς την καταστροφή η οποία έγινε εντονότερη λόγω της μειωμένης σε σχέση με πέρυσι προσέλευσης του κόσμου. Εκτιμώ όμως πως είναι άδικο σε μια συλλογική προσπάθεια η οποία βρίσκεται σε μεταβατική φάση να εξαντλούν ορισμένοι την κριτική τους. Άλλωστε δε γεννήθηκαν όλοι ξέροντας τα πάντα σε αυτή την πόλη. Το μαχητικό σήμερα πνεύμα του νέου προέδρου κου Στέφανου Μπακογιάννη είναι στη σωστή κατεύθυνση. Τα Πευκάκια έχουν αρκετά ζητήματα και για αυτό ο Σύλλογος χρειάζεται να βοηθηθεί.


Τα προβλήματα της γειτονιάς συνοψίζονται στα εξής:


- Η ουσιαστική μη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων στα Πευκάκια λόγω της περικοπής των θέσεων από την κεντρική εξουσία, όπου όμως όπως μας πληροφόρησε η κα Αντωνία Θεοδωρίδου (εκ του ΔΣ του Συλλόγου) αρκετές από τις υπηρεσίες παρέχονται πλέον από το παράρτημα του Κοντοπεύκου στη Χίου.


- Η κατασκευή της πεζογέφυρας στη Γελαδάκη για να μη χαθεί κάποια μέρα μια ακόμη ανθρώπινη ζωή.


- Η απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ειδικά στην περιοχή κοντά στο σταθμό του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας σε συγκεκριμένων συμφερόντων κτίριο.


- Η απομάκρυνση του δημοτικου γκαράζ από την Επαμεινώνδα που ο ίδιος ο δήμαρχος χαρακτήρισε ως ντροπή.


- Η ανέγερση παιδικού σταθμού στα Πευκάκια μέσω του ΕΣΠΑ


- Τα προβλήματα καθαριότητας της γειτονιάς


- Η εκμετάλλευση του πάρκου των Πευκακίων η οποία μάλιστα αποτέλεσε και έντονο σημείο αντιπαράθεσης ορισμένων κατοίκων με το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά. Είναι γνωστή η θέση του δημάρχου για δημιουργία αθλητικού κέντρου στην περιοχή ενώ οι κάτοικοι ζητούν περισσότερο πράσινο. Οι τόνοι ανέβηκαν με το κο Ζορμπά να δηλώνει πως “όσο είμαι δήμαρχος εκεί θα γίνει αθλητικό κέντρο”.


 Τελικώς προτάθηκε από το δήμαρχο λόγω πίεσης χρόνου να γίνει μια συνέλευση στις 11/3 στον ίδιο χώρο ώστε να συζητηθούν όλα τα προβλήματα της γειτονιάς.


 Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη περιοχή προορίζεται μέσω της πράξης εφαρμογής για αθλητικός χώρος. Αυτό όμως που θα μπορούσαμε να πράξουμε ως πόλη είναι να έχουμε αθλητικούς χώρους μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο, κι όχι μπετοποίηση. Ποιος θα είχε αντίρρηση μέσα σε εκείνη την απέραντη έκταση να δούμε μια μέρα γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλλευ και διαδρομές περιπάτου ανάμεσα στα δένδρα και το πράσινο όπως στο εξωτερικό;


Μελανό σημείο η βιασύνη ορισμένων τοπικών παραγόντων να αποχωρήσουν (εξαιρώ τους κους Γκιζιώτη και Κουβόπουλο) μιας και οι πίτες έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο. Το ζήτημα δεν είναι μόνο να δίνουμε παρουσίες στις συγκεντρώσεις. Το ζήτημα είναι η ουσία. Και εμείς σήμερα προτιμήσαμε να παραμείνουμε έως το τέλος στα Πευκάκια από το PR (ελληνιστί δημόσιες σχέσεις) για να ακούσουμε όλες τις τοποθετήσεις, να καταγράψουμε τα προβλήματα των Πευκακίων και να στηρίξουμε το Σύλλογο στην κρίσιμη αυτή καμπή.


 Τα προβλήματα των συμπολιτών μας προέχουν και η Αναγέννηση έχει προσφέρει στα Πευκάκια. Εμείς ως ιστοσελίδα κι ο υπογράφων προσωπικά το έχουμε διαπιστώσει στη 2 1/2 ετών συνεργασία μας με το Σύλλογο.


 Πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. για την άψογη φιλοξενία που προσέφερε σήμερα σε όσους έδωσαν το παρόν και ας μην πτοούνται από πικρές κουβέντες ή τη μειωμένη σε σχέση με πέρυσι προσέλευση. Εμείς σήμερα ακούσαμε τα προβλήματα της γειτονιάς και διακρίναμε αγωνιστικό πνεύμα. Αυτό μετράει!


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη