Σχετικά με τη διάθεση της πλατείας και τις αντιδράσεις

Τώρα που η πλατεία ελευθερώθηκε ξανά και επανήλθαν όλα στην πρότερη μορφή τους, μπορούμε με μεγαλύτερη νηφαλιότητα να πούμε κάποια περισσότερα πράγματα.


Η ιδέα της Δημοτικής Αρχής για κάτι το διαφορετικό φέτος στην πόλη φανερώνει μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.  Κάτι το οποίο δεν αναγνωρίστηκε τόσο από την αντιπολίτευση. Η ανακοίνωση του δημάρχου να την επαναλάβει του χρόνου θα είναι θετική ΑΝ απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:


1. Θα διατεθεί ξανά η πλατεία κοψοχρονιά όπως φέτος; Ποιος ήταν ο υπεύθυνος του σχεδιασμού και αν την επόμενη χρονιά θα το κατευθύνει άλλο πρόσωπο από το δήμο;


Τα € 6.500,00 ήταν πραγματικά υπερβολικά λίγα και καλό είναι να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η πληροφορία που κυκλοφορεί ότι στην Οικονομική Επιτροπή είχε αποφασιστεί πως θα μισθωθεί έναντι € 1.000,00 / μέρα. Διότι αν αληθεύει, τότε υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα.


2. Θα υπάρχει ένας αυστηρότερος αποτρεπτικός έλεγχος του όποιου ιδιώτη ώστε να μη φυτρώσουν παραπάνω σπιτάκια από όσα θα έχουν συμφωνηθεί;


3. Υπάρχει κάποια απάντηση στην καταγγελία μας που συνοδεύσαμε με φωτογραφίες, του πώς βρέθηκαν 24αρια καλώδια παροχής ρεύματος να διασχίζουν τον εναέριο χώρο της παιδικής χαράς;


4. Θα τύχει εκμετάλλευσης μεγαλύτερο τμήμα της πλατείας ώστε να μη στριμωχθούν όλα μπροστά στην εκκλησία;


Είναι φανερό ότι έγιναν σημαντικά λάθη / παραλείψεις που έστω και πρωτάρηδες θα έπρεπε να είχαμε αποφύγει. Όπως είναι επίσης φανερό και εξίσου μελανό το πως κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη προβαίνοντας σε επίδειξη ισχύος. Κι αν για τα πολιτικά πρόσωπα οι αντιδράσεις δικαιολογούνται στα πλαίσια δυστυχώς των πολιτικών σκοπιμοτήτων, δεν ισχύει το ίδιο και για τον προϊστάμενο του κεντρικού μας ναού. Ο δήμαρχος τον επισκέφθηκε ζητώντας συγγνώμη για τα όποια λάθη του, κάτι το οποίο επανέλαβε σε μας στη συνέντευξη του. Το μετέπειτα κάρφωμα την ώρα του κηρύγματος και μάλιστα την ημέρα των Θεοφανείων, δε συνάδει με τη Χριστιανοσύνη. Δεν καρφώνεις κάποιον που σου ζήτησε συγγνώμη εκτός αν δεν την έχεις αποδεχθεί. Άλλωστε η κοινωνία μας δοκιμάζεται σκληρά και καλό θα ήταν ο κεντρικός ναός πέρα από τα της πλατείας να σκύψει και σε άλλες γωνιές της πόλης που υπάγονται σε αυτόν αλλά δεν πολυασχολείται μαζί τους. Ο νοών νοείτω.


Άρα λοιπόν κρατάμε δύο πράγματα:

1. Καλύτερος και πιο υπεύθυνος σχεδιασμός για του χρόνου, ει δυνατόν και με δωρεάν παροχές για τους δημότες καθώς θα είμαστε όλοι πολύ χειρότερα.


2. Να μην προβαίνουν ορισμένοι σε υπερβολές που δεν ταιριάζουν ούτε στους ίδιους ούτε στο χώρο τους.
Νεότερη Παλαιότερη