Πολιτικές αυταπάτες!

Καταρχάς θα ήθελα να ευχηθώ στους αγαπητούς αναγνώστες της ιστοσελίδας, Χρόνια Πολλά και το Nέο Έτος να αποδειχθεί μια χρονιά αντοχής στη συνεχιζόμενη τρικυμία αλλά και ανάκαμψης ηθικής, πατριωτικής και οικονομικής.


Διάβασα σε πρόσφατη ανάρτηση, στην πολιτική ενότητα της ιστοσελίδας, την ομιλία του κ. Μουστόγιαννη στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τον προϋπολογισμό. Με εξέπληξαν, δυσάρεστα ομολογώ, οι κομματικές περιχαρακώσεις αυτού του νέου παιδιού. Και προκάλεσαν τη νέα αυτή παρέμβασή μου.


Γραφεί λοιπόν ο κ. Μουστόγιαννης “Συνεχίζετε να στρίβετε συνεχώς από *αριστερά* και δεν λέτε να ξεκολλήσετε με τίποτα” ή “κ.Δήμαρχε έχετε πικράνει πολλά στελέχη της φιλελεύθερης παράταξης με τις επίμονες δηλώσεις σας ότι Δήμαρχο σας εξέλεξαν κάποιοι τυχάρπαστοι κάποιοι λίγοι πολιτικά μην έχετε αυταπάτες. Και για να μην έχετε αυταπάτες και για να ακουστει επιτέλους η αλήθεια. Κύριε Δήμαρχε αν δεν είχατε την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είχατε εκλεγεί ποτέ Δήμαρχος. Να μην ονειρεύονται κάποιοι” και τέλος “Σήμερα 8 μήνες μετά μπορώ να σας πω με ευκολία ότι όλοι αυτοί οι νέοι είναι απέναντι σας εξαιτίας της στάσης σας”.


Σε μία εποχή όπου η ανάγκη για ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση έχει καταστεί μονόδρομος, σε μία εποχή κατά την οποία χρειάζεται η ένωση όλων των δυνάμεων μιας πόλης, είναι το λιγότερο ατυχής ο διαχωρισμός των δημοτών σε αριστερούς, φιλελευθέρους κτλ. Και μολονότι δεν άνηκα ποτέ στην Αριστερά, μήπως η χώρα μας σήμερα δε βιώνει τις συνέπειες του άκρατου νεοφιλελευθερισμού;


Όσο για τη Νέα Δημοκρατία της οποίας φλογερός υποστηρικτής αναδεικνύεται ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος (δημοκρατικό του δικαίωμα βέβαια), ας του υπενθυμίσουμε μερικές αλήθειες.


Η ΝΔ δεν ξεπερνά το 22-23% στις δημοσκοπήσεις και με την αναγωγή ούτε το 30-32%. Δηλαδή πείθει, μετά από όλη αυτή την καταστροφική διετία (του φιλελεύθερου σήμερα ΠΑΣΟΚ), λιγότερους από όσους έπεισε το 2009! Ο επικεφαλής της, τη μια δηλώνει αντιμνημονιακός και την άλλη διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις υπογραφές της, οι οποίες όμως εξόντωσαν ολόκληρες κοινωνικές τάξεις. Τέλος, εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, την ώρα που επιφανή στελέχη του βρίσκονται στην κυβέρνηση, στην οποία παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης, διώχνοντας μάλιστα από την Κ.Ο. τον άνθρωπο που, πατριωτικά κινηθείς, αρνήθηκε να συμπράξει.


 Ας έρθουμε όμως και στις τοπικές αυταπάτες.

Ο κ. Μουστόγιαννης, αν δεν απατώμαι, είχε εγκαταλείψει την Α.Κ.Ε.Π., προκειμένου να στρατευθεί με όποιον θα λάμβανε την επίσημη στήριξη της ΝΔ . Αυτό φυσικά δεν είναι μεμπτό καθώς ήταν κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. Επανήλθε όταν την πήρε ο κ. Ζορμπάς. Δεν υπήρξε λοιπόν διαρκώς δίπλα του όπως συνηθίζει να ισχυρίζεται.


 Γενικά είναι γνωστό πως η ΝΔ ουδέποτε στήριξε ενεργά την υποψηφιότητα του κ. Ζορμπά. Του έδωσε απλά την επίσημη υποστήριξη, η οποία σαφώς διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο αλλά όχι τον πρώτο. Περίτρανη απόδειξη το 25% του πρώτου γύρου των εκλογών όπου ήλθε δεύτερος (με μικρή διαφορά ψήφων) και πέρασε στο νήμα το Γιάννη Σταθόπουλο, την ώρα που όλη η πόλη ήταν βέβαιη για την είσοδο της ΝΙΚΗΣ στο β' γύρο. Πότε άλλοτε συνέβη τέτοια πανωλεθρία στην τοπική παράταξη της ΝΔ; Ξεπέρασε και το αρνητικό ρεκόρ του Μάκη Χάρχαρου την πρώτη Κυριακή το 1998, αν και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η προσχώρηση του κ. Σιδέρη στη ΝΙΚΗ καθώς και η μη στήριξη στον κ. Ζορμπά από προβεβλημένα πρώην στελέχη του κ. Σιδέρη.


Είναι δε γνωστό, ότι η Παράταξη Ζορμπά είναι η πλέον πολυσυλλεκτική, όσον αφορά τα στελέχη της. Αν απουσίαζαν οι «εξ αριστερών» και οι ΠΑΣΟΚογενείς υποψήφιοι (οι οποίοι φυσικά και δεν ψηφίστηκαν από Νεοδημοκράτες πολίτες), ο κ. Ζορμπάς θα ελάμβανε τους περίπου 400-500 ψήφους που αυτοί φαίνεται πως έφεραν; Ας μη γελιόμαστε. Όχι. Και σήμερα θα ήταν αυτός στη θέση του κ. Σταθόπουλου.


Στη δεύτερη Κυριακή ο Δήμαρχος δεν εκλέχτηκε με τις ψήφους όσων την πρώτη εβδομάδα είχαν επιλέξει τη ΝΙΚΗ και τη Λαϊκή Συσπείρωση; Και μάλιστα με το συντριπτικό 1 προς 4; Δηλαδή για κάθε μία παραπάνω ψήφο που λάμβανε ο κ. Γιαννακόπουλος, ο κ. Ζορμπάς κέρδιζε 4, τόσες όσες χρειαζόταν για να ανατρέψει τη χαώδη διαφορά του πρώτου γύρου;


Αυταπάτες σαφώς υφίστανται. Το ερώτημα είναι ποιος τις τρέφει.


 Η ουσία είναι πως η φιλόδοξη «νέα γενιά» μας απογοητεύει με την εξακολούθηση της καταστροφικής κομματικής προσέγγισης των πραγμάτων για το μέλλον, είτε τοπικά είτε εθνικά.


Δεν ξέρω αν οι νέοι θα είναι «απέναντι» στο Δήμαρχο. Αυτό που είναι βέβαιο πάντως, είναι ότι οι νέοι που έχουν χάσει κάθε ελπίδα τους για το εγγύς μέλλον από υπαιτιότητα των κομμάτων, θα βρεθούν «απέναντι» σε αυτούς τους νέους σε ηλικία υποψηφίους που αρθρώνουν «ξύλινο» κομματικό λόγο…


Ελεύθερος Στοχαστής


 

+++++

Σχόλιο του κου Μουστόγιαννη (προσθήκη 3112/2011:ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ) :

Αγαπητέ κ.Μαζίδη
 Σε δημοσίευση του Ελεύθερου Στοχαστή ο οποίος κάνει συχνά πυκνά την εμφάνιση του παρατήρησα ότι για ακόμη μια φορά σχολιάζετε αρνητικά αυτή την φορά ένα κομμάτι της ομιλίας μου κατά την συζήτηση για την ψήφιση του προυπολογισμού του Δήμου μας.

Λέτε ότι σας εξέπληξε δυσάρεστα οι δήθεν κομματικές περιχαρακώσεις μου σε ένα κομμάτι της ομιλίας μου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Μαζίδη τοποθετούνται κ πολιτικά όταν χρειάζεται. Το που ανήκει ο καθένας  είναι δημοκρατικό του δικαίωμα και εγώ προσωπικάδεν θα ζητήσω την άδεια κανενός.

Αλλά οφείλω να απαντήσω σε μερικές ανακρίβειες που εκτοξεύτηκαν.


1.Τον Νοέμβριο του 2005 ιδρύσαμε την ΑΚΕΠ μαζί με τον σημερινό Δήμαρχο και στις Εκλογές του 2006 εκλέχτηκα 1ος Δημοτικός Σύμβουλος. Ψευδώς αναφέρετε ότι εγκατέλειψα την ΑΚΕΠ αφού μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010 τν εκπροσωπούσα σε Δ.Σ Νομικού Προσώπου.

2. Το αν η Ν.Δ στήριξε τον κ.Ζορμπά το γνωρίζουν τα στελέχη της και δεν θα το κρίνετε εσέις εκτός αν χρησιμοποιείται άλλη ιδιότητα(π.χ είστε μέλος της ).

3.Το αν ήμουν δίπλα στον Δήμαρχο αυτά τα χρόνια μπορεί να σας το απαντήσει ο ίδιος αλλά και η τοπική κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο διαστρεβλώνετε το πολιτικό τοπίο.

4. Είμαι περήφανος για το ότι οι νέοι άνθρωποι ακόμη και σήμερα με επιβραβεύουν για την παρουσία μου στο Δ.Σ και για την εμπιστοσύνη τους. Λυπάμαι όμως που δεν σχολιάσατε στν ομιλία μου το κομμάτι που αφορούσε την απουσία σχεδίου απο την Δημοτική Αρχή για την νεολαία.Ούτε 1 ευρώ στον Προυπολογισμό για την νεολαία. Έχετε δίκιο. Κάποιοι έχουν αυταπάτες. Και μερικές φορές αυτοί που τις τρέφουν το κάνουν μόνο για εντυπώσεις.

5.Έχω αποδείξει από το 2006 την πρώτη χρονιά ενασχόλησης μου με τα κοινά ότι η κομματική μου ταυτότητα έχει μείνει στο σπίτι μου. Αγαπάω την πόλη μου κ θέλω να προσφέρω. Και αυτό το απέδειξα το 2006 όταν ήμουν απέναντι στην υποψηφιότητα που στήριζε ο πολιτικός χώρος που ανήκω. Αυτό φάνηκε και από τους 600 ψήφους που έλαβα στις εκλογές του 2010 και είμαι πολύ ευχαριστημένος που με ψήφισαν νέοι άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους και συνεχίζουν να είναι δίπλα μου. Τους ευχαριστώ.

6.Μην ψάχνετε αφορμή για να διαστρεβλώνετε τα πάντα. Να είστε αντικειμενικός και δίκαιος με όλους.


Παρακαλώ πολύ να δημοσιευτεί  απάντηση μου ως δείγμα δημοκρατίας στην επιστολή σας.


Αλέξανδρος Μουστόγιαννης


Δημοτικός Σύμβουλος



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Κε Μουστόγιαννη, οι παραπάνω απόψεις δε φέρουν τη δική μου υπογραφή και δεν ανήκουν σε μένα. Πάρα ταύτα σε μένα απευθύνεστε. Επειδή λοιπόν απευθύνεστε σε μένα προσωπικά και πάντα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας που υποστηρίζετε, θα επανέλθω λίαν συντόμως με δικό μου κείμενο αποκαθιστώντας την τάξη των πραγμάτων.


 
Νεότερη Παλαιότερη