Ας αναγεννήσουμε λοιπόν το πνεύμα μας!

Μια ακόμη χρονιά κύλησε με εξελίξεις που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς. Κι είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να ευχηθεί κάποιος μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον με τις γνωστές κλισέ ευχές.
Δεν είναι τυχαίο πως και οι ευχές των πολιτικών προσώπων της πόλης μας που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα εμπεριέχουν ένα περισσότερο προσωπικό στοιχείο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα τόσων ετών ζητώντας μας οι φετινές ευχές να εμπεριέχουν κάτι διαφορετικό.

Γιατί είναι γεγονός (κι ας μην έχει συμβεί!) πως δε θα περάσουμε καλά Χριστούγεννα. Στην καλύτερη περίπτωση θα περάσουμε προβληματισμένα Χριστούγεννα. Ούτε μπορούμε να πούμε, ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος. Ποιος πραγματικά το πιστεύει αυτό μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα;

Ακόμη σε επίπεδο πόλης, παρά την ισχυρή αντίσταση, παρά τη συμπαράσταση και της αντιπολίτευσης, το κλείσιμο της στρόφιγγας από την κεντρική εξουσία έπληξε τό κοινωνικό πρόσωπο της πόλης μας.

Πάρα ταύτα η Γέννηση του Θεανθρώπου πριν 2011 χρόνια γίνεται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Ο Κύριος ήρθε στη Γη σε μια εποχή ηθικής διαφθοράς-παρακμής, στην οποία λίγοι απολάμβαναν πολλά και πολλοί ελάχιστα. Αυτούς ήρθε να στηρίξει ο Χριστός κάνοντας στην ουσία μια κοινωνική επανάσταση για τους κρατούντες εκείνης της εποχής.

Μέσα στο πνεύμα αυτό θα ευχηθούμε κι εμείς με τη σειρά μας στο αναγνωστικό μας κοινό η Γέννηση του Κυρίου να αποδειχθεί ανεξάντλητη πηγή δύναμης, θάρρους, αντίστασης και ανάκαμψης για το 2012.

Να αποδείξουμε -όπως γράφουμε κατ'επανάληψη και στο Freepen.gr- ότι η διατήρηση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειάς μας είναι πολύ σημαντικότερη για εμάς τους Έλληνες από τις αγορές, το ευρώ και τους δείκτες. Οι παπούδες και οι γιαγιάδες μας, οι γονείς μας, ακόμη κι εμείς οι νεώτεροι μέχρι ένα σημείο προλάβαμε μια άλλη Ελλάδα.

Κι απαρχή για αυτή την Ελλάδα θα είναι μια γερή κλωτσιά στα καπούλια όσων μας έφτασαν ως εδώ στις εκλογές. Μια κλωτσιά που θα τους στείλει όσο πιο μακριά γίνεται.

Ας αναγεννήσουμε λοιπόν το πνεύμα μας! Καλά Χριστούγεννα!



Νεότερη Παλαιότερη