Η άλλη όψη της κεντρικής πλατείας

Αρκετή συζήτηση έγινε το τελευταίο διάστημα σχετικά με την εορταστική διαμόρφωση της κεντρικής μας πλατείας. Η δημοτική αρχή υπεραμύνθηκε της επιλογής της ενώ η αντιπολίτευση έκανε λόγο για παραχώρηση σε ιδιώτη με αποτέλεσμα την παροχή ορισμένων πραγμάτων στους πολίτες έναντι τιμήματος.


Για όσους θυμούνται, είχαμε παραθέσει κι εμείς τους προβληματισμούς μας σχετικά με τη φετινή αλλαγή. Η εξέλιξη όμως μας υποχρεώνει αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί να επανέλθουμε με τα παρακάτω σχόλια:


1. Η πλατεία παραχωρήθηκε σε ιδιώτη και πράγματι φέτος οι δημότες καλούνται να πληρώσουν και μάλιστα όχι λίγα χρήματα για λίγη ώρα διασκέδασης. Το γεγονός όμως ότι γέμισε παιδιά και αποπνέει ένα χαρούμενο πνεύμα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.


2. Καλό θα ήταν να επανέλθουν την επόμενη χρονιά ορισμένες δράσεις του παρελθόντος που δε στοίχιζαν στους δημότες. Κάποιοι μπορεί να έχουν την επιφάνεια να δαπανήσουν ένα μεροκάματο για λίγη ώρα διασκέδασης αν έχουν 2-3 παιδιά, άλλοι όχι.


3. Όπως ενημερωθήκαμε, η δημοτική αστυνομία προέβη στην επιβολή προστίμων στα καταστήματα που έχουν αναπτυχθεί επί της πλατείας τα οποία ο δήμαρχος χαρακτήρισε παράνομα. Εδώ ενδεχομένως χρειάζεται μια διευκρίνιση.


4. Όσον αφορά την εορτή των Θεοφανείων το τρενάκι θα έχει απομακρυνθεί ενώ ο δήμαρχος μας δήλωσε πως θα γίνει προσπάθεια να ανοιχθεί περισσότερος χώρος με μια μικρή μετακίνηση του καρουζέλ.


5. Το μόνο που λείπει από τον όλο στολισμό, είναι Αυτός για του οποίου τον ερχομό υποτίθεται πως εορτάζουμε. Εκτός αν πρόκειται για δικό μας σφάλμα ή παράλειψη, δεν εντοπίσαμε κάποια φάτνη.

Νεότερη Παλαιότερη