ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τις αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών

Από την έναρξη της νέας χρονιάς και μετά γίναμε αποδέκτες παραπόνων για τις νέες μεγάλες αυξήσεις στα τροφεία των Παιδικών σταθμών ύστερα από εκείνες του 2009 στον πρώην τότε Ι.Β.Σ.Α.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ζευγάρι που το Μάιο του 2009 πλήρωνε για παιδί 3 ετών € 105,00 (με το σχολικό) και σήμερα χάρη στις δύο αυξήσεις πρώην και νυν διοίκησης πάλι για παιδί 3 ετών πληρώνει € 180,00 δίχως τα οικονομικά του να έχουν σημειώσει βελτίωση.


Μέσα σε δυο χρονιές έχουμε μια αύξηση που αγγίζει το 60%, χώρια την αύξηση στο κόστος εγγραφής που από τα € 50 το Σεπτέμβριο του 2008 έφτασε τα € 60 το 2009 και τα € 80 το 2011. Την ίδια στιγμή, όπως μας ενημερώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, τα πραγματικά εισοδήματα των γονιών έχουν πέσει κατά 40%. Σε πραγματικές τιμές δηλαδή, η αύξηση των τροφείων ήταν κοντά στο 80%.


Εν τω μεταξύ, οι φετινές αυξήσεις έπεσαν περισσότερο δυσκολοχώνευτες σε όσους προέρχονταν από το Κέντρο Παιδιού, καθώς εκεί μας πληροφορούν ότι τα τροφεία ήταν γενικά χαμηλότερα.


Ποιος ψήφισε "ΝΑΙ" στην Αύξηση των Τροφείων;


Η απόφαση της αύξησης των τροφείων από την πλευρά της διοίκησης μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως είναι κατανοητή. Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων όμως είναι παντελώς ακατανόητο. Αυτό όμως που οφείλει να προβληματίσει, αν όχι και να εξοργίσει είναι τι στάση κράτησαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων.


Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτικό, προκύπτει ότι οι εκπρόσωποι των γονέων ψήφισαν ΝΑΙ στην ουσιαστική αύξηση των τροφείων!


Οι μόνοι που ψήφισαν ΟΧΙ ήταν η κα Μαργαρίτα Δημητρίου, η κα Σακκά Ιλεάνα και ο κος Ιωάννης Αθανασίου.


Η κα Γεωργιάδη που μετείχε ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του πρώην Ι.Β.Σ.Α. υπερψήφισε τη νέα κλίμακα, ενώ ο κος Γιαννακάκος (μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων) που μετέχει στο Δ.Σ. και των παιδικών σταθμών ως εκπρόσωπος του κου Κουβόπουλου αλλά ουσιαστικά δεν παύει να εκπροσωπεί κι αυτός τους γονείς, έπραξε το ίδιο. Εντελώς πληροφοριακά ουδέποτε ήρθε το Μάιο του 2011 επίσημα θέμα στο Δ.Σ. του Συλλόγου για το ποια στάση πρέπει να τηρηθεί στο Δ.Σ. των σταθμών σχετικά με τα τροφεία, σε αντίθεση με το 2009 όταν η τότε πρόεδρος του Συλλόγου, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των Γονεών ψήφισε όπως ήταν λογικό: ΟΧΙ.


Μπορεί τότε να ήταν η μοναδική αρνητική ψήφος, μπορεί η ψηφοφορία να είχε έρθει 10-1 υπέρ της αύξησης, αλλά τουλάχιστον οι γονείς είχαν αντισταθεί. Είχαν δώσει το στίγμα τους!


Διότι άλλη βαρύτητα έχει το 10-3 και άλλοι το 8-5 με τους γονείς απέναντι!


Πώς λοιπόν να διαμαρτυρηθούν τώρα και να βρουν το δίκιο τους όταν οι εκπρόσωποι τους ψήφισαν ΝΑΙ;


Απλά να υπενθυμίσουμε στον κόσμο πως όταν κάποια εκλεγμένα άτομα του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων έθιγαν σημαντικά ζητήματα, απλά δεν εισακούστηκαν και όταν μήνες αργότερα (τον Ιούνιο και βλέποντας ότι σοβαρά θέματα όπως τα τροφεία δεν έρχονταν προς συζήτηση) τόλμησαν να μιλήσουν δημόσια, βρέθηκαν στο περιθώριο. Και επειδή αφουγκραζόμενοι τις δίκαιες διαμαρτυρίες των γονέων ζήτησαν σε συνάντησή τους από τη διοίκηση του σταθμού να απαγκιστρωθούν οι γονείς από το υποχρεωτικό χαράτσι εγγραφής στο Σύλλογο Γονέων (60,00 ανά παιδί για το 2010-2011 και 50,00 για φέτος) βρέθηκαν να ανακαλύπτουν δια συστημένης αλληλογραφίας πως διεγράφησαν εντελώς από το Σύλλογο, σε μια συνεδρίαση Δ.Σ. για την οποία δεν ειδοποιήθηκαν ποτέ.


Το κείμενο που σας επισυνάπτουμε, προέρχεται από το κρατικό ιστότοπο www.diavgeia.gov.gr. Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το απολαύσετε από εδώ (όπου αν περιπλανηθείτε θα βρείτε κι άλλα ενδιαφέροντα προς downloading):


http://et.diavgeia.gov.gr/f/paidikoiStathmoi_ap/ada/4%CE%9131%CE%9F%CE%9B%CE%981-%CE%9B


Τα συμπεράσματα δικά σας.


 


ΥΓ: Η ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Νεότερη Παλαιότερη