Το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, καταβάλλει αδιάκοπη και στοχευμένη προσπάθεια για την στήριξη του «κοινωνικού ιστού» της πόλης, μέσα από δράσεις, προγράμματα και εκδηλώσεις κοινωνικής μέριμνας.


Στα πλαίσια αυτά και θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς, να συμβάλλει στη δημιουργία μιας «όασης» ξενοιασιάς σε δύσκολους καιρούς και να τονώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον των πολιτών σε περιόδους συρρίκνωσης και της τοπικής μας αγοράς, πρόκειται να πραγματοποιήσει-φιλοξενήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις, στα πλαίσια του εορτασμού για τα Χριστούγεννα 2011 και την Πρωτοχρονιά 2012 :





  1. Στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, τα τρία Σάββατα 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου 2011,θα πραγματοποιηθούν μουσικές εμφανίσεις της μπάντας «ΧΑΛΚΕΝΤΕΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ».





  1. Στην οδό Αγίου Ιωάννου, θα τοποθετηθούν κόρνες καθώς και ο απαραίτητος εξοπλισμός προκειμένου να μεταδίδεται Χριστουγεννιάτικη μουσική, από 18 Δεκεμβρίου 2011 έως και 3 Ιανουαρίου 2012.

  2. Η πόλη μας θα φωταγωγηθεί και θα φωτιστεί γιορτινά.

  3. ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ : Στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής έχει ήδη δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και άρτια εξοπλισμένος χώρος διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους, με Παγοδρόμιο , Τρενάκι και Καρουσέλ.


Εκεί, όλοι μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητες και την τεχνική τους «σερφάροντας» στον πάγο. Ο χορός στον πάγο είναι ένα ιδιαίτερα επίκαιρο άθλημα με ταχύτατα αυξανόμενη ανταπόκριση από τον κόσμο. Ο χώρος θα είναι στη διάθεση των πολιτών καθ΄όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και μέχρι περίπου τα μέσα Ιανουαρίου 2012.


Τα επίσημα εγκαίνια του χώρου διασκέδασης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά.


 




  1. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.


 




  • Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 5:ΟΟ μμ –Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο "Σταύρος Κώτσης"


 


Παράσταση Θεάτρου Σκιών "Ο Καραγκιόζης και ο καλικάντζαρος".


 




  • Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 6:30 μμ.- 2ο Γυμνάσιο (Νεαπόλεως 5-7).


 


Χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΑΜΕΑ και της Παιγνιοθήκης .


 




  • Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011και ώρα 12:30 το μεσημέρι- Ταβέρνα "Μαυρομάτης"


 


"Γεύμα Αγάπης"


 




  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΠΗ



  • Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 5.30μμ θα γίνουν οι Χριστουγεννιάτικες εορταγορές στο Α τμήμα ΚΑΠΗ, Γούναρη 30.

  • Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 5.30μμ θα γίνουν οι Χριστουγεννιάτικες εορταγορές στο Β Τμήμα ΚΑΠΗ, Μπουμπουλίνας 15.

  • Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10π.μ η χορωδία του ΚΑΠΗ θα τραγουδήσει τα Κάλαντα των Χριστουγέννων στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους , στο Γραφείο Δημάρχου.



  1. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Π.Α.Ο.Δ.Α.Π


Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π), συνδυάζοντας τον Πολιτιστικό του χαρακτήρα με την επιθυμία του να βοηθήσει αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, αποφάσισε να οργανώσει μια Πολιτιστική-Ψυχαγωγική εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό και με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα παραδώσει στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής προκειμένου να τα διαθέσει σύμφωνα με τις υφιστάμενες ανάγκες.


Προς το σκοπό αυτό , την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7.00 μμ ,στο Αθλητικό Κέντρο (Αιγαίου Πελάγους&Νότου),θα διαθέσει το μουσικό σύνολό του με επικεφαλής τον μαέστρο κ. Ξενοφώντα Τζανίνη (15 όργανα και μία φωνή) οι οποίοι θα παρουσιάσουν τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο της χρονικής περιόδου 1950-2011.


Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής με Μαέστρο την κα Κατερίνα Βασιλικού ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια θα έχει ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης.


 




  1. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙ.Σ.Δ.Α.Π


Στο φετινό Χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών το πνεύμα των Χριστουγέννων θ’ αγγίζει τις καρδιές των παιδιών με τις εξής παραστάσεις και εκδηλώσεις:


«Το αστέρι των Χριστουγέννων». Παραμύθι απ΄τη θεατρική ομάδα εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών «Παραμυθάδες», την παράσταση θα παρουσιάσουν ως εξής:




  • Στις 14 Δεκεμβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στο Νηπιακό και Βρεφικό Σταθμό της Πάρου και Δωδεκανήσου και Χίου και Τσαλδάρη.

  • Στις 15 Δεκεμβρίου 2011 η παράσταση θα συνεχιστεί στους Σταθμούς στην οδό Λάδωνος, Κυκλάδων και Αφροδίτης.

  • Στις 19 Δεκεμβρίου 2011 θα κλείσει ο κύκλος παραστάσεων με τους Σταθμούς στην οδό Βορρά και Αγίου Γεωργίου.


«Το πνεύμα των Χριστουγέννων» του Καρόλου Ντίκενς-Μουσική παράσταση με αφήγηση Λίλας Κώτση. Ερμηνεία Μουσικής-Σύνολο Μουσικής Δωματίου «Παραμυθένιες Μελωδίες». Στόχος της παράστασης είναι να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της κλασσικής μουσικής και να τα φέρει σε επαφή με τη συμφωνική ορχήστρα. Την παράσταση θα παρακολουθήσουν τα Προνήπια ως εξής:




  • Στο Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων,19 Δεκεμβρίου 2011-Α Νηπιακός οδού Βορρά,20 Δεκεμβρίου 2011 Γ Νηπιακός οδού Πάρου και Δωδεκανήσου

  • Στο 5ο Γυμνάσιο,21 Δεκεμβρίου 2011-Β Νηπιακός οδού Λάδωνος και Ζ Νηπιακός οδού Τρωάδος, στις 22 Δεκεμβρίου 2011-Δ Νηπιακός οδού Αφροδίτης και Ε Νηπιακός οδού Κυκλάδων.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ,στις 22 Δεκεμβρίου 2011και ώρα 11.00 το πρωί , κάλαντα θα ψάλλουν στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής τα παιδιά του Ζ Νηπιακού Σταθμού της οδού Τρωάδος, καθώς επίσης και στην Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.


Την ίδια ημέρα, στις 11.00 το πρωί, στο Β ΚΑΠΗ , θα ψάλλουν τα κάλαντα τα παιδιά του Β Νηπιακού Σταθμού της οδού Λάδωνος και στο Α ΚΑΠΗ , τα παιδιά του Γ Νηπιακού Σταθμού της οδού Πάρου και Δωδεκανήσου.


Ανοιχτοί σ’ όλους τους γονείς θα είναι οι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί στις 23 Δεκεμβρίου 2011 από 10.30 έως 11.30 το πρωί για να ανταλλάξουν ευχές και να τραγουδήσουν με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.


 

  1. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


 

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο των Παιδικών Τμημάτων της Βιβλιοθήκης τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν να δανειστούν χριστουγεννιάτικα βιβλία και να παρακολουθήσουν τις παρακάτω παραστάσεις:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

(Κοντοπούλου 13 – τηλ. 210 6396311)

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 11.00

ΘΕΑΤΡΟ «Αστροναύτες», «Κεραμιδόγατοι και μονόκεροι ή

τα παράδοξα Χριστούγεννα»

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κεράσματα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ – ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

(Χίου & Σωτήρος 2 – τηλ. 210 6000943)

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 11.00

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ «Κοκού-Μουκλό», «Η μαγεμένη καρυδιά»

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κεράσματα

 

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν όλους τους πολίτες να ζωντανέψουν με την παρουσία, τη συμμετοχή και το χαμόγελό τους τις εκδηλώσεις του Δήμου μας και να φέρουν τη νότα Αγάπης , Χαράς και Αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη αυτές τις Άγιες Μέρες και εμείς και τα παιδιά μας!

Νεότερη Παλαιότερη