Μυστικός Δείπνος Ζορμπά - Γιαννακόπουλου;

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αρκετή συζήτηση σχετικά με μια πληροφορία που κυκλοφόρησε στην Αγία Παρασκευή η οποία θέλει νυν και τέως δήμαρχο να συνέφαγαν έχοντας μαζί τους δημοτικούς συμβούλους και επιτελείς.


Βέβαια αυτή η φήμη η οποία μετετράπη τόσο σε έγγραφο το οποίο είδαμε στο blog indobserver του μαχητικού Μάκη Βραχιολίδη στο γειτονικό Χολαργό το οποίο σχολιάζει από κάτω (όσο και σε καταγγελία εντός δημοτικού συμβουλίου όπως πληροφορηθήκαμε) απλά καταγγέλει το γεγονός αλλά δεν προχωρά σε περισσότερες σχετικές αποκαλύψεις όπως θα περίμενε κανείς.


Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσουμε ότι ερευνώντας τη φήμη προ ολίγων ημερών καταλήξαμε ότι επρόκειτο απλώς για ένα πυροτέχνημα. Η διάσταση όμως που δόθηκε επιτρέπει πλέον και σε μας να καταθέσουμε την άποψή μας.


Όπως προαναφέραμε η γνωστοποίηση μιας τέτοιας πληροφορίας προδιαθέτει το κοινό για κάτι περισσότερο. Το ότι μπορεί να έφαγαν σπετζοφάι ή μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες, πέρα από το να μας ανοίξει την ορέξη, δε μας σκανδαλίζει ως δημότες. Οι συνάξεις μετά ουζοοινοποσίας δεν απαγορεύονται από το νόμο.


Το τι μπορεί να ειπώθηκε ή να συμφωνήθηκε όμως ΝΑΙ, μας ενδιαφέρει! Αλλά είδαμε κάτι τέτοιο; Είδαμε τη δημόσια γνωστοποίηση να συνοδεύεται από κάποια φοβερή αποκάλυψη; ΟΧΙ. Την είδαμε απλώς να συνοδεύεται από ερωτηματικά του τι μπορεί να ειπώθηκε, πολλά ΑΝ και γενικώς πυροβολισμούς στον αέρα.


Δεν είναι όμως περίεργο; Κάποιος δηλαδή από τους συνδαιτημόνες του μυστικού δείπνου να το σφύριξε κάπου (και μετά αυτό να κυκλοφόρησε) δίχως να πει περισσότερα; Συνήθως αυτός που σφυρίζει κάτι, παίζει ολόκληρο το σκοπό.


Συν τοις άλλοις είναι γνωστό πως στενοί επιτελείς του κου Ζορμπά δε θέλουν ούτε να ακούνε για Γιαννακόπουλο και τούμπαλιν. Θα συναντιόντουσαν στη “φωλιά του Αετού” για να κάνουν από κοινού ασκήσεις επί χάρτου;


Επιπρόσθετα σε τέτοιους μυστικούς δείπνους δεν παραβρίσκονται επιτελείς και παρατρεχάμενοι διότι πάρα πολύ απλά παύουν να είναι μυστικοί. Ο θυμόσοφος λαός λέει πως μυστικό που το γνωρίζουν δύο παύει να είναι μυστικό, πολλώ δε μάλλον όταν το γνωρίζουν καμιά δεκαριά.


Μάλλον δεν πρόκειται για αποκάλυψη. Περισσότερο παραπέμπει σε παραμύθι της Χαλιμάς.

Νεότερη Παλαιότερη