Η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια προσφοράς του ΓΣΑΠ στον αθλητισμό της Αγίας Παρασκευής

Η συνεστίασή μας του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2026, ήταν αφιερωμένη στα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας, που πριν 50 χρόνια, στις 20 Αυγούστου του 1976, έδωσαν θεσμική οντότητα στην άθληση εκατοντάδων ανδρών και γυναικών της Αγίας Παρασκευής στα αγωνίσματα του μπάσκετ και του βόλεϊ. 
Ήταν, κατά κοινή ομολογία, μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση από κάθε πλευρά.

Η μεγάλη αίθουσα της ταβέρνας «Χρήστος» κατακλύστηκε από φίλους του Συλλόγου  κάθε ηλικίας. Παλιά και νεότερα διοικητικά στελέχη, παλαίμαχες και εν ενεργεία αθλήτριες, κορίτσια των ακαδημιών μας, προπονητές και αυτοδιοικητικά στελέχη του Δήμου μας  τίμησαν με την παρουσία τους την ιστορία του ΓΣΑΠ. Μετά το άνοιγμα της εκδήλωσης από τον πρόεδρο Β. Κακοσούρη, ο γεν. γραμματέας Γ. Καράμπελας παρουσίασε το ιστορικό της ίδρυσης του Συλλόγου και ανέφερε τα ονόματα των 32 συμπολιτών μας που υπέγραψαν το ιδρυτικό καταστατικό, ανάμεσα στους οποίους γνωστά ονόματα, όπως του Δήμαρχου Σταύρου Κώτση, του Μιχάλη Μανσούρη(το όνομά του δόθηκε στο ανοικτό γήπεδο Μπάσκετ πίσω από την κεντρική πλατεία) και του Θανάση Δημακόπουλου, του οποίου το όνομα δόθηκε στο αθλητικό κέντρο της Νότου. 

Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι πέντε, τουλάχιστον, ιδρυτικά μέλη ευρίσκονται στη ζωή, οι Νίκος Λαμπρόπουλος, Φώτης Χριστοδούλου, Βασίλης Κίτσος, Θανάσης Δημακόπουλος και ο Άκης Αποστολίδης, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωσή μας και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του.

Η ομάδα γυναικών του ΓΣΑΠ

Πολλά θετικά σχόλια απέσπασε από τους συνδαιτημόνες  η προβολή  βίντεο 15’, που επεξεργάστηκε η τεχνική μας διευθύντρια Μάρθα Αργυρίου, με στιγμιότυπα των επιτυχιών του Συλλόγου, από την άνοδο της ομάδας γυναικών το 1987 στην Α Εθνική, μέχρι το πρωτάθλημα Αττικής που κατέκτησαν οι παγκορασίδες μας το 2019. 
 
Την συνεστίασή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δημήτρης Καράντζαλης, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Γουργούλης, ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Πέτρος Διακογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος Γεράσιμος Βλάχος, η δημοτική σύμβουλος και παλαίμαχη αθλήτρια του ΓΣΑΠ Λίνα Πέτοβιτς, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Νέας Αρχής» Γιώργος Οικονόμου έστειλε μήνυμα συγχαρητηρίων για την προσφορά του ΓΣΑΠ.

Παραβρέθηκαν επίσης οι πρώην πρόεδροι του ΓΣΑΠ Θανάσης Φαλούκας, Βαγγέλης Λημνιάτης και Σταύρος Σταύρου, ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Γιάννης Σερκεδάκης, ο Αθλητικός Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων Δούκα Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ Βασίλης Κάκκος, η team manager του Αθηναϊκού και πρώην παίκτρια της ομάδας μας Μαίρη Ρεντζεπέρη, οι προπονητές του ΓΣΑΠ 2013-2019 Πέτρος Αναγνωστόπουλος και Γιάννης Στρατάκος και ο Άρης Λαούδης, γνωστός δημοσιογράφος, γιός της παλιάς προέδρου μας Ζέτας Λαούδη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο μας:

Φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ, Φροντιστήρια ΜΕΘΟΔΟΣ, Κατάστημα ΚΑΥΚΑΣ
Οπτικά ΜΑΚΡΥΠΟΔΗΣ, Petshop ECO PET, Εκδόσεις PRINTA-ΡΟΕΣ
Electronet ΤΣΑΛΑΜΙΔΑΣ, Φαρμακείο ΛΑΙΟΣ, Φαρμακείο ΒΛΑΧΟΣ

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας και σας περιμένουμε στην επόμενη εκδήλωσή μας για τα 50χρονα του ΓΣΑΠ! 

Νεότερη Παλαιότερη