Νίκος Ζόμπολας: Η δημοτική αρχή ασχολείται μόνο με κόκκινες διαβάσεις και πράσινες ταμπέλες

Παρατηρούμε συνεχώς τους τελευταίους μήνες, μια επικοινωνιακή καταιγίδα της δημοτικής αρχής, η οποία αναλώνεται σε φτιασιδώματα κοινόχρηστων χώρων, τοποθέτηση 2-3 πινακίδων άνευ ουσίας και πολλές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη επίσης άνευ ουσίας εξ όσων γνωρίζω και με συναντήσεις εκτός χαρτοφυλακίου ενός δημάρχου. Δεν αντιλαμβάνομαι τον σκοπό και την ουσία όλων αυτών, ούτε βέβαια και στην πράξη.

Παράλληλα μένουν σε εκκρεμότητα εδώ και 1,5 χρόνο, πλήθος από κρίσιμα θέματα όπως:

1) Το Γιαβάσειο και η απεμπλοκή από τον εργολάβο και η είσπραξη του κανονικού μισθώματος 
2) Η συνεχιζόμενη καταβολή μισθωμάτων στο ΜΤΣ του ακινήτου στην Λ.Μεσογείων χωρίς να αξιοποιείται επί 1,5 χρόνο πλέον
3) Η μη αξιοποίηση του ακινήτου του πρώην ΟΑΕΔ στη Λ. Μεσογείων 
4) Η εγκατάλειψη του Σπυρούδη και μη αξιοποίηση του
5) Η εγκατάλειψη ολόκληρων γειτονιών όπως στο Γαλλικό κολλέγιο, Κοντόπευκο και Πευκάκια και η στόχευση μόνο στην κεντρική πλατεία και πέριξ.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω επίσης:

1) το πλήθος παραπόνων σε σχολεία και υποδομές 
2) Η μη ύπαρξη αποθεματικού στα ταμεία του δήμου 
3) Η μείωση σε προϋπολογισμό επιτυχημένων πολιτιστικών θεσμών του δήμου
4) Θεαματική αύξηση απευθείας αναθέσεων ειδικά σε θέματα παροχής υπηρεσιών 
5) Η ύπαρξη πολεμικού κλίματος με τις υπηρεσίες του δήμου και κατά συνέπεια να μην υπάρχει αποτελεσματικότητα 

Καθώς πλησιάζουμε περίπου στην μέση της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής (η 5η χρονιά είναι προεκλογική καθαρά), είναι γόνιμο να κάνουμε κριτική με στοιχεία και με σαφείς ενδείξεις πολιτικής κατεύθυνσης, η οποία αναλώνεται στο περιτύλιγμα και όχι στην ουσία, όπως το να κάνουμε θέμα το βάψιμο μιας κόκκινης διάβασης και μιας πράσινης ταμπέλας του δήμου. Όλα αυτά είναι γνωστό μπορεί να οδηγήσουν στην παγίδευση της δημοτικής αρχής χωρίς αποτελέσματα. 

Ας ελπίσουμε, ότι θα έχουμε πιο αποτελεσματική δημοτική αρχή στο δεύτερο μισό της θητείας.

Νίκος Ζόμπολας
τ. Αντιδήμαρχος Διοίκησης

Νεότερη Παλαιότερη