Επείγουσα ανακοίνωση από την ΑΝΙΜΑ λόγω του πρώιμου καύσωνα

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, λόγω του πρώιμου καύσωνα που βρήκε τους νεοσσούς ακόμη ανίκανους να πετούν, χιλιάδες άγρια πουλιά εγκατέλειψαν πρόωρα τις φωλιές τους με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος, στον δρόμο, σε αυλές, σε μπαλκόνια.

Η ΑΝΙΜΑ έχει δεχτεί ένα υπέρογκα μεγάλο αριθμό μωρών και τραυματισμένων άγριων ζώων, που ήδη στο μέσο του Ιουνίου ξεπερνούν τα 900, και επίσης χιλιάδες κλήσεις από όλη την επικράτεια για παρόμοια περιστατικά. Και η κατάσταση αυτή συνεχίζεται.

Για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια νοιώθουμε τον φόβο ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τόσο όγκο περιστατικών.

Για πρώτη φορά δεν προλαβαίνουμε να απαντάμε τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες, να σηκώνουμε τις δύο γραμμές του τηλεφώνου, να ταΐζουμε όσο πρέπει όλους τους νεοσσούς-μερικοί χρειάζονται τάισμα ανά ώρα, να εξυπηρετούμε σωστά όλους τους πολίτες που φτάνουν με κουτιά στον Σταθμό Α' Βοηθειών, να παραλαμβάνουμε στην ώρα τους τα δεκάδες δέματα με μικρά πλάσματα που έρχονται με πλοία στα λιμάνια, με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και τη Λιοσίων.

Αναρωτιόμαστε πραγματικά αν θα πρέπει να πούμε για πρώτη φορά ότι δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλα ζώα για το επόμενο διάστημα, και μας σταματάει η σκέψη της απόγνωσης στην οποία θα βρίσκεται ο συμπολίτης μας που θα βρει ένα ανήμπορο πουλάκι και δεν θα έχει την επιλογή να το παραδώσει κάπου.

Το καλοκαίρι προβλέπεται πολύ δύσκολο.

Χρειαζόμαστε την υποστήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας, χρειαζόμαστε εθελοντές στον Σταθμό και στο Κέντρο Περίθαλψης στο Δήμο Σαρωνικού, χρειαζόμαστε πόρους για να κατασκευάσουμε νέους χώρους.

Αυτή τη στιγμή το προσωπικό της ΑΝΙΜΑ, οι φροντιστές, οι κτηνίατροι, οι εθελοντές μας κάνουμε τιτάνιο αγώνα για να τα βγάλουμε πέρα.

Νεότερη Παλαιότερη