Ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες την Πέμπτη & την Παρασκευή στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Επεκτείνεται η λειτουργία των κλιματιζόμενων αιθουσών στο Δημαρχείο και στα ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής και αύριο Πέμπτη 13/6, καθώς και την Παρασκευή 14/6 για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν και τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δημαρχείο  και στα ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και αύριο Πέμπτη 13/6, καθώς και την Παρασκευή 14/6 για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Ειδικότερα αύριο και μεθαύριο θα είναι ανοικτές για το κοινό ως εξής:

Πέμπτη 13 Ιουνίου
1) Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου 12:00-19:00
2) Α ΚΑΠΗ Οδός Γούναρη 08:00-20:00

Παρασκευή 14 Ιουνίου
1) Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου 12:00-19:00
2) Β ΚΑΠΗ Οδός Μπουμπουλίνας 08:00-20:00

Επιπλέον ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες συνιστά στους πολίτες:

- Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

- Να αποφεύγουν την απευθείας έκθεση στον ήλιο, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

- Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

- Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Επίσης καλούνται οι πολίτες να προστατέψουν τους τετράποδους μικρούς μας φίλους από τη θερμοπληξία με ιδιαίτερη μέριμνα στα αδέσποτα, αφήνοντας λίγο δροσερό νερό έξω από  τις οικίες τους.

Νεότερη Παλαιότερη