Τι να την κάνεις την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννου όταν βλέπεις τέτοιες εικόνες

 

Τις φωτογραφίες της πλατείας Αγίου Ιωάννου από τα απομεινάρια μιας βραδιάς ανέβασε συνδημότισσά μας στα κοινωνικά δίκτυα. Να σημειωθεί ότι επισήμως δεν έχει παραδοθεί ακόμη η ανακαινισμένη πλατεία. Ωστόσο κάποιοι την έχουν παραλάβει από μόνοι τους θυμίζοντάς μας τις παλιές τους συνήθειες.

Αναρωτιέται κανείς πόσο δύσκολο είναι να πιει κάποιος την μπύρα ή το αναψυκτικό του και μετά να πετάξει το κουτί στον κάδο ή να μη γεμίζει ο τόπος αποτσίγαρα. Δεν έχει σημασία αν είναι μια μικρή μειοψηφία ή μεγάλη πλειοψηφία, είναι τόσοι όσοι χρειάζονται για να δημιουργηθεί μια κατάσταση που κανείς δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει πολλά χρόνια τώρα.

Κάθε πρωί οι άνθρωποι της Υπηρεσίας Καθαριότητας καλούνται να μαζέψουν αυτό το χάλι γνωρίζοντας ότι σε λίγες ώρες η πλατεία θα μοιάζει πάλι με χωματερή, σε μια εποχή που ο τομέας τους αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κι η πόλη έχει μεγάλες ανάγκες.

Ο Δήμος δεν είναι αστυνομία, ούτε 2-3 δημοτικοί αστυνόμοι μπορούν να πετύχουν κάτι. Ούτε και οι κανονικοί αστυνόμοι. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας κι αγωγής. Είναι ζήτημα σεβασμού των ορίων, του κόπου και της ελευθερίας των άλλων.





Νεότερη Παλαιότερη