Tσιαμπάς κατά Μυλωνάκη: Με υπερβολές & ψέματα στηρίζει την θεωρία της καμένης γης

 

Αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμο ο κος Μυλωνάκης έδειξε ότι το κεντρικό πολιτικό του αφήγημα για την επόμενη πενταετία θα στηριχθεί στο  λαϊκισμό, την διαστρέβλωση  της αλήθειας  και το ψέμα.

Δεν αντιλαμβάνεται ότι από 1/1/2024 είναι Δήμαρχος της πόλης και ότι γίνεται ή παραλείπεται στο Δήμο είναι υπεύθυνος.

Ένα από τα διαδοχικά ψέματά του το οποίο το έκανε σημαία είναι η κατηγορία προς τις προηγούμενες διοικήσεις ότι δεν εισέπρατταν τα πρόστιμα ή παλιές οφειλές προς το Δήμο.

Από τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας με ημερομηνία 29/3/2024 προκύπτει ότι από  1/1/2016 μέχρι και 31/12/2023 βεβαιώθηκαν σε 3025 οφειλέτες 6.828.546 ευρώ και εισπράχθηκαν 587.792  ευρώ.

Σύμφωνα με την νομοθεσία η διαδικασία της κατάσχεσης γίνεται πάντα στους οφειλέτες πριν κλείσουν 5ετία, για να μην παραγραφούν, με προσωπική ευθύνη των υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας οι οποίοι  ελέγχονται από τους ορκωτούς ελεγκτές, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και το Ελεγκτικό Συνέδριο, χωρίς να έχουν το  δικαίωμα παρέμβασης οι διοικήσεις.   

Για να στηριχθούν οι  ψεύτικες  κατηγορίες,   έπρεπε να είναι  εντυπωσιακές επικοινωνιακά για το λόγο αυτό ο κος Μυλωνάκης  συνεπικουρούμενος, από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και από αρχηγό παράταξης της αντιπολίτευσης ο οποίος αυτοαποκαλείται παντογνώστης περί των τεχνικών θεμάτων, επέλεξε ένα πρόστιμο ύψους 1,8 εκ. (733.000 πρόστιμο +1,075 εκ. οι  προσαυξήσεις) για πολεοδομική παράβαση σε κτίριο στο Δήμο Ψυχικού και όλοι μαζί εξαπέλυσαν μύδρους κατά των προηγούμενων διοικήσεων.
 
Σε παρεμβάσεις μου στο ΔΣ εξήγησα ότι ανεξάρτητα εάν έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής δεν ζημιώθηκε διότι δεν θα εισέπραττε  το πρόστιμο. Ο κος Αθανασίου (Αντιδήμαρχος οικονομικών) τηρώντας τη ρητορική του κυρίου Μυλωνάκη ισχυρίστηκε στο ΔΣ ότι δεν γνωρίζω τη σχετική  νομοθεσία.

Στο τελευταίο ΔΣ προκαλούμενος μια ακόμη φορά από τον κο Αθανασίου του εξήγησα ότι σύμφωνα με το νόμο 4495/2017 άρθρο 94 καθορίζονται και υπολογίζονται οι κυρώσεις αυθαιρέτων από τις πολεοδομίες και στο άρθρο 95 παράγραφος 5 του ιδίου νόμου καθορίζεται ο τρόπος καταβολής των προστίμων : 25% στην Περιφέρεια, 25% στου Οικείο Δήμο  δηλ. το Δήμο Ψυχικού και το υπόλοιπο  50 % στο πράσινο ταμείο.

Δεν απάντησε αλλά δεν ζήτησε και συγνώμη

Μετά από έλεγχο των στοιχείων διαπίστωσα ότι το θέμα η οικονομική υπηρεσία το χειρίστηκε έγκαιρα και σωστά. Το πρόστιμο:

- Υπεβλήθηκε από την πολεοδομία το 2011.

- Το 2012 εγγράφηκε στους βεβαιωτικούς καταλόγους από την οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

- Το 2016  για να μην παραγραφεί βεβαιώθηκε με την διαδικασία ΄΄κατάσχεση εις χείρας τρίτων΄΄

- Το 2022 ο φάκελος της υπόθεσης παραδόθηκε  στην νεοσυσταθείσα πολεοδομία του Δήμου Ψυχικού για περαιτέρω χειρισμό.

- Προσφάτως ο ενδιαφερόμενος ενημέρωσε την οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας ότι διευθέτησε την εκκρεμότητά του στο δήμο Ψυχικού.   

Το παρόν Δελτίο Τύπου δεν έχει ως στόχο την ιστορική αναδρομή ενός δευτερεύοντος θέματος αλλά να αποδείξω με στοιχεία την αντίληψη περί διοικήσεως της δημοτικής αρχής του κυρίου Μυλωνάκη ο οποίος ξεχνάει το απόφθεγμα "Μπορείς να ξεγελάς όλους για λίγο  καιρό, λίγους όλο τον καιρό,  ΑΛΛΑ ΌΧΙ όλους για  πολύ καιρό"

Κύριε Μυλωνάκη:

Από την ημέρα που αναλάβατε, ο πολιτικός σας λόγος κυριαρχείται από ένα συνεχές κατηγορώ εναντίον όλων, ισχυριζόμενος ότι παραλάβατε  ΚΑΜΕΝΗ  ΓΗ. Ένα άκρως λαϊκίστικο μήνυμα,  που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της πόλης και μας πάει 40 χρόνια πίσω, που μπορεί να ήσασταν μικρός αλλά από την συμπεριφορά σας προκύπτει ότι έχετε εκπαιδευτεί καλά από τον ΄΄χώρο σας ΄΄.

Πολλά θέματα ξεπερνούν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε συνδυασμό με την απειρία σας γίνονται επικίνδυνα για την πόλη. Μπορείτε όμως να τα λύσετε συνεργαζόμενος με τις υπηρεσίες. Σεβαστείτε τους.    

Κύριε Αθανασίου όπως τοποθετήθηκα και στο ΔΣ  δεν σας προσάπτω σκοπιμότητα αλλά σας προτρέπω να μην ακολουθείτε την ρητορική του Κυρίου Μυλωνάκη. Ως παλιός εφοριακός έπρεπε να γνωρίζετε τη συγκεκριμένη νομοθεσία, δυστυχώς δεν κάνατε το προφανές και αυτονόητο, δεν συνεργαστήκατε με την οικονομική υπηρεσία που προΐσταστε.   


                                          
Τσιαμπάς Κωνσταντίνος
Δημοτικός Σύμβουλος   
                                             
Υποστράτηγος ε.α.
τ. Αντιδήμαρχος  τεχνικών υπηρεσιών
τ. Διοικητής Νοσοκομείου
                                        
Επικεφαλής της Παράταξης
                                        
Όραμα για την Αγία Παρασκευή

Νεότερη Παλαιότερη