Man to man με σκληρό παιχνίδι για να φθαρεί ο αντίπαλος;

pixabay / KeithJJ

Η τελευταία ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Τσιαμπά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης του κ. Μυλωνάκη κάνοντας λόγο για προσπάθεια συκοφάντησης του Δημάρχου αλλά και του συνόλου της δημοτικής ομάδας της συμπολίτευσης.

Του Στρατή Μαζίδη

Παρατηρώντας τις ανακοινώσεις των παρατάξεων ανιχνεύει κανείς κάποια σταθερά χαρακτηριστικά. Πχ οι ανακοινώσεις της "Νίκης" έχουν συχνά σημείο αναφοράς την 5ετια Σταθόπουλου ενώ σε γενικές γραμμές αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί. Τα κείμενα της "Πόλης μας" παραμένουν στο ίδιο στυλ κι ενίοτε διακρίνονται από ένα είδος σαρκαστικού χιούμορ.

Ομοίως το βασικό χαρακτηριστικό των ανακοινώσεων της παράταξης "Όραμα" είναι πρωτίστως η αναφορά σε ψέματα, αλαζονεία και σε δεύτερο χρόνο η καταγγελία επιστροφής σε πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος.

Στο μπάσκετ υπάρχει μια πρακτική που ακολουθούν ορισμένοι προπονητές ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού. Έχουν έναν παίκτη που δεν είναι πρώτης γραμμής αλλά τον βάζουν στο παρκέ για λίγα λεπτά πάνω σε κάποιο από τα ατού των αντιπάλων για να τον παίξει σκληρά και να του χαλάσει την ψυχολογία μέχρι να φορτωθεί με φάουλ. 
Έχοντας διαβάσει τις ανακοινώσεις του "Οράματος" αυτό που μένει ως τελικό συμπέρασμα είναι πως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διαπιστώσαμε πως έχουμε για Δήμαρχο ένα καλαμοκαβαλημένο ψεύτη πασόκο, διότι στα επιμέρους είναι θέμα προσέγγισης, κατανόησης και οπτικής. Πχ στο θέμα του κ. Μουστόγιαννη η Δημοτική Αρχή δικαιώθηκε για τους χειρισμούς της ενώ στο θέμα των ΚΑΕΚ των πλατειών Αγίας Παρασκευής και Αγίου Ιωάννου, όπου εκεί στο στόχαστρο βρέθηκε ο Γιώργος Οικονόμου, η απάντηση του τελευταίου ήταν ισοπεδωτική και μάλλον εξέθεσε τον επικεφαλής του "Οράματος".

Όπως και να έχει, είναι οξύμωρο να βλέπεις ΝΔκρατες, αυτούς των οποίων το κόμμα παρακαλά τώρα να τηρηθεί η συμφωνία των Πρεσπών [την οποία κατάπιε], κάνει υποκλίσεις στον Ερντογάν, εμβολιάζει με το ζόρι τον κόσμο ρίχνοντας 100ριες στους άνω των 65 ή στέλνοντας χιλιάδες υγειονομικούς στην ανεργία, στέλνει όπλα σε μια κυβέρνηση μπροστάρισσα του ΝΑΤΟ με ναζιστικά τάγματα στον στρατό της [τάγμα Αζόφ], ξετινάζει στη φορολογία τον κάθε φουκαρά επαγγελματία, γδέρνει τους Ελληνες με το φόρο στα καύσιμα, βάζει κρυφά χαράτσια στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ αλλά τουλάχιστον παντρεύει το Γιώργο με το Δημήτρη, να χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ ως στίγμα. Το ίδιο έκαναν με το ΣΥΡΙΖΑ επί Σταθόπουλου ξεχνώντας ότι όλοι μαζί ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια. Όλοι αφαίμαξαν οικονομικά τους Ελληνες.

Αλήθεια μήπως μπορεί να μας πει κάποιος πόσους πασόκους έχει μαζέψει γύρω του ο σημερινός πρωθυπουργός; Και μάλιστα όχι του Ανδρέα, αλλά του Σημίτη, εκείνου δηλαδή που ευχαριστούσε τους Αμερικανούς όταν κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο υπηρετούσαν ως ένστολοι. Ή μήπως θυμάται κανείς με ποιον συγκυβέρνηση ο κ. Σαμαράς την περίοδο 2012-2015;

Οπότε η συνθηματολογία δεν πείθει.

Γενικά ο κ. Τσιαμπάς σε τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι στιγμές που αποπνέει κάτι που θυμίζει το αφ' υψηλού ύφος το οποίο καταγγέλλει ή όταν λέει πχ ότι ξέρει όλα τα οικονομικά του Δήμου. Βέβαια πως γίνεται ένας άνθρωπος με τόσες γνώσεις να διεκδικεί το δήμο με επτά ακόμη υποψηφίους και να έρχεται όγδοος;

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Ο κ. Μυλωνάκης τη δεύτερη Κυριακή βγήκε με ένα Χ πολιτικό κεφάλαιο. Αυτό λοιπόν πρέπει να περιοριστεί. Η επαναληπτική απόδοση χαρακτηρισμών βοηθά. Ταυτόχρονα όμως υπονομεύει τον πολιτικό διάλογο, διότι πάνω σε ποια βάση θα κάνεις ερωτήσεις ή θα απευθυνθείς σε κάποιον ψεύτη κι αλαζόνα; Δεν έχει νόημα.

Σε κάθε περίπτωση ο πολιτικός λόγος αυτής της μορφής δεν εμπεριέχει στοιχεία οράματος...

Νεότερη Παλαιότερη