Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ: Άσκηση «Αινείας» 2024 - Στις εγκαταστάσεις του Σωματείου μας

Την πέμπτη 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις μας και πέριξ αυτών η Άσκηση της περιφέρειας Αττικής "Αινείας" 2024.

Την έναρξη πυρκαγιάς είδαν οι εθελοντές του Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ, ενημέρωσαν το 199 (ΠΕΚΕ), επιλήφθηκαν της πυρκαγιάς περιμένοντας τις δυνάμεις του πυροσβεστικού Σώματος ώστε να αναλάβουν την κατάσβεση. Παρόν έδωσαν η πολιτική προστασία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η πολιτική προστασία του Δήμου Παιανίας Γλυκών νερών, ένα (1) όχημα της ΔΑΠΑΧΟ (Δασοπροστασία Παπάγου - Χολαργού, ένα όχημα από τον ΣΠΑΥ και η ΣΔΑΜ με δύο οχήματα.

Η άσκηση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία που είχε στόχο την γνωριμία των δυνάμεων με την περιοχή αλλά και την συνεργασία των κρατικών δυνάμεων με την αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού και των εθελοντικών οργανώσεων βάσει του νέου δόγματος κατάσβεσης Δασικών Πυρκαγιών.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Διευθυντής Πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Αττικής Νίκος Πασσάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Αττικής Λεωνίδας Μανωλάκος, η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικού τομέα Κα Βίκυ Καβαλλάρη, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Κα Λουκία Κεφαλογιάννη, και οι αντιπεριφερειάρχες κεντρικού και Δυτικού τομέα.

 Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ιωάννης Μυλωνάκης, ο δήμαρχος Παιανίας Γλυκών νερών Ισίδωρος Μάδης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος  Πολιτικής προστασίας Αγ. Παρασκευής  Μάκης Τάρλας, και η Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας Παιανίας -Γλυκών νερών Μαριάννα Γιαννάκου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διεύθυνση πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Αττικής, τον Διευθυντή και όλοι την ομάδα της περιφέρειας για την εμπιστοσύνη τους στο σωματείο μας πραγματοποιώντας την άσκηση στις εγκαταστάσεις μας και βέβαια που ορίσθηκε  στην ομάδα σχεδιασμού της άσκησης μέλος του Σωματείου μας και ελπίζουμε να ανταπεξήλθαμε στην εμπιστοσύνη σας.

Το Σωματείο μας θα είναι πάντα δίπλα με τις δράσεις του βοηθώντας την τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου Βαθμού και τις κρατικές δυνάμεις για την προστασία των πολιτών, της περιουσίας των και την προστασία του περιβάλλοντος .

Νεότερη Παλαιότερη