Αποκάλυψη για το Κολυμβητήριο - Η εκκρεμότητα για το Κτηματολόγιο είχε γνωστοποιηθεί στο Δήμο από το... 2018!

Μια αποκάλυψη βόμβα έγινε χθες η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά το κολυμβητήριο. Όπως είναι γνωστό, μολονότι στις 8/10/23 ο τότε δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ανακοίνωσε δημόσια από μικροφώνου ότι το πρωί της ίδιας ημέρας άρχισαν τα έργα στο κολυμβητήριο, αυτά ουδέποτε ξεκίνησαν.

Η ενημέρωση η οποία υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν πως υπάρχει μια εμπλοκή με το κτηματολόγιο όσον αφορά εγγραφές του παρελθόντος, οι οποίες ήρθαν στην επιφάνεια όταν η συμβολαιογράφος έκανε τις σχετικές πράξεις για τις θέσεις στάθμευσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της παράταξης "Νίκη των Πολιτών", ο αντιδήμαρχος ακίνητης περιουσίας του Δήμου, κ. Παπαμιχαήλ ενημέρωσε πως ο ΚΑΕΚ του οικοπέδου (Ο.Τ.111) του κολυμβητηρίου φέρεται ως μεταγεγραμμένο ένα βασιλικό διάταγμα του 1952 δίχως να υπάρχει ημερομηνία / έτος μεταγραφής καθώς επίσης ο τόμος και ο αριθμός της μεταγραφής.

Ωστόσο η βόμβα έπεσε όταν ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως με το εσωτερικό έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας στις 21-5-2018 απευθυνόμενη στον τότε Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο, τον ΓΓ, κ. Κασαπίδη,  αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Κονταξή και τον εντεταλμένο σύμβουλο τεχνικών υπηρεσιών, κ. Βλάχο ενημέρωσε αναλυτικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γεωτεμαχίου του κολυμβητηρίου ενημερώνοντας επισταμένως μετά από έρευνα των αρχείων του Δήμου για τις εκκρεμότητες της μεταγραφής και την απουσία πέντε μεταβιβαστικών πράξεων που δεν είχαν μεταγραφεί.

Επί του παρόντος έχει κατατεθεί προς έρευνα και έλεγχο ο φάκελος ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία διόρθωσης προδήλου σφάλματος για το Κτηματολόγιο όπως προβλέπεται από το νόμο, ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί.

Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Σιούλα προσέθεσε πως εκτός της ενημέρωσης επί του προβλήματος που είχε γίνει στη Δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου το 2018, με βάση τη νομοθεσία των αδειών και λόγω της έκδοσης της προέγκρισης άδειας το Δεκέμβριο του 2022, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ζορμπά είναι αδύνατο να μην είχε λάβει γνώση του προβλήματος καθώς για την έκδοση της άδειας είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό του Κτηματολογίου.

Ο κ. Σταθόπουλος εκνευρισμένος από τα όσα ήρθαν στο φως πήρε από μόνος το λόγο παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία της Λογοδοσίας ρωτώντας αμυνόμενος αν η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται πως το κολυμβητήριο χτίστηκε παρανόμως για να λάβει την πολύ απλή απάντηση που γνωρίζει όλος ο κόσμος εκτός του πρώην Δημάρχου: Το 1995 δεν υπήρχε απαίτηση για Κτηματολόγιο!

Συνεπώς οι πολιτικοί προϊστάμενοι των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών καλούνται να διαφωτίσουν τους δημότες για ποιο λόγο δεν έλυσαν ένα πρόβλημα που τελικά δεν προέκυψε το φθινόπωρο του 2023 αλλά το Μάιο του 2018.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Νεότερη Παλαιότερη