Επειγόντως ένα γερανοφόρο για να σηκώσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Την επομένη των δημοτικών εκλογών δημιουργήθηκε σε αρκετούς η εντύπωση πως τόσο λόγω του αποτελέσματος όσο και της πενταετούς θητείας, θα περνούσε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μάλλον σε κλίμα νηνεμίας. Έπεσαν έξω...

Του Στρατή Μαζίδη

Ήδη η παράταξη Σταθόπουλου έχει προβεί στην έκδοση τουλάχιστον 12 [!] ανακοινώσεων αρχής γενομένης ήδη από τις 8/1/2024, ο όγδοος τη σειρά κ. Τσιαμπάς έχει εκδώσει 7 όταν η ελάσσονα έχει εκδώσει 6. Ωστόσο τα "θέματα" που αναδεικνύονται δεν είναι ιδιαίτερης σημασίας, αλλά μάλλον ερμηνεύονται στο πνεύμα της επιβεβλημένης αντιπαράθεσης με τον κ. Μυλωνάκη και της αναγκαίας φθοράς που πρέπει να του επιφέρουν κατά το ταχύτερο δυνατό στο μεγαλύτερο βαθμό.

Που είναι οι ανακοινώσεις για το Γαβάσειο, για τον έλεγχο του ΣτΕ, το κολυμβητήριο;

Εν προκειμένω...

Αποκορύφωση η ανάδειξη της παρουσίας ενός γερανοφόρου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο από τον κ. Τσιαμπά με πλήθος ερωτημάτων. Λίγο μετά ακολούθησε - μέχρι στιγμής - κι η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης με νέο κατεβατό ερωτήσεων.

Η αλήθεια είναι μία. Σε ένα καράβι, κουμάντο κάνει ο πλοίαρχος. Σε ένα σχολείο η Διεύθυνση. Συνεπώς οι πρώτοι που σήκωσαν το λίθο, μπορούσαν να επικοινωνήσουν με αυτή διότι φαντάζει κάπως δύσκολο να μπαίνει μέσα στο χώρο ενός σχολείου το οτιδήποτε για την πραγματοποίηση της οποιασδήποτε δράσης χωρίς να είναι σε γνώση και με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης. Αν συμβαίνει αυτό, τότε το σχολείο έχει γενικότερο σοβαρό πρόβλημα. Αν όμως δε συμβαίνει, τότε χάνεται η δυνατότητα να πετάξουμε πέτρες στη Δημοτική Αρχή.

Με το ίδιο σκεπτικό τα παιδιά να μην επισκέπτονται μια φρεγάτα, ένα υποβρύχιο ή τη βάση της Π.Α. στην Τανάγρα όταν είναι ανοικτά στο κοινό σε εορτές, διότι φέρουν όπλα και μπορεί να συμβεί κάτι ή να μην πηγαίνουν στο γήπεδο γιατί μπορεί να τους χτυπήσει η μπάλα.

Συνεπώς το κλειδί του θέματος - αν υφίσταται τέτοιο - βρίσκεται στη Διεύθυνση του σχολείου.

Από εκεί και πέρα προσωπικά περισσότερο με ενοχλεί να ανεβαίνουν τα πρόσωπα των παιδιών φόρα παρτίδα στο διαδίκτυο την στιγμή που υπάρχει εγκύκλιος επί Γαβρόγλου η οποία απαγόρευε τις φωτογραφήσεις των παιδιών στο σχολικό χώρο. Και δυστυχώς στην πόλη μας χρόνια τώρα βλέπουμε να ανεβαίνουν φωτογραφίες παιδιών από πολιτευόμενα πρόσωπα. 

Και για να έχουμε καλό ερώτημα. Πριν λίγες ημέρες έπεσε ένα κομμάτι εξωτερικού σοβά σε κάποιο σχολείο. Οι σχολικές μονάδες της Αγίας Παρασκευής είναι ως επί το πλείστον παλιές κι οι εργολαβίες συντήρησης το επιεικέστερο φτωχές εδώ και αρκετά χρόνια. Εκεί τίθεται θέμα ασφαλείας ή όχι; 

Γενικότερα...

Ο κ. Σταθόπουλος από την πλευρά του διαρκώς μαλώνει τον κόσμο, διακόπτει τους ομιλούντες στα συμβούλια, αποδίδει χαρακτηρισμούς, θυμώνει όταν δε γίνεται το δικό του και τακτικά μας θυμίζει τι έκανε την περίοδο 2014-2019 η οποία αποδοκιμάστηκε ήδη δύο φορές. Κου-ρά-ζει.

Στην παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχουμε δύο επικεφαλής. Τον κ. Σάρκουλα από πλευράς παράταξης και τον κ. Ζορμπά σύμφωνα με το νόμο [όσον αφορά τη δημοτική ομάδα] αλλά και την ενεργότερη - εντονότερη παρουσία του. Χαρακτηριστικό το συμβάν ανάμεσα στον πρώτο και την αντιδήμαρχο κ. Σιούλα που η παρέμβαση του δεύτερου άναψε τα αίματα ενώ ο κ. Σάρκουλας δοκίμασε να τηρήσει μια άλλη στάση.

Από τον κ. Τσιαμπά και με βάση τα δείγματα του προηγούμενου διαστήματος, είχαμε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Αντ' αυτού ασχολείται με χώματα στη βιοκλιματική και ένα γερανοφόρο.

Σοφότερος όλων για την ώρα από την αντιπολίτευση ο Γιώργος Οικονόμου. Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες φαίνεται πως είναι ο μόνος που έλαβε το μήνυμα των εκλογών και ίσως να θυμήθηκε αυτού που του είπαμε κάποτε, πως με τάκλιν γκολ δεν μπαίνει.

Οι παρατάξεις της αριστεράς παραμένουν συνεπείς στη γραμμή τους.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο. Πάνω από την παλιά τάξη πέρασε οδοστρωτήρας. Όταν χάνεις τους μισούς σου ψηφοφόρους δεν μπορείς ούτε να φωνάζεις, ούτε να κουνάς το δάκτυλο, ούτε να μαλώνεις, ούτε να απαιτείς. Τι κάνεις; Αρχικά ησυχία, σκέπτεσαι τι πήγε λάθος και μετά δίνεις την σκυτάλη σε άλλα πρόσωπα. Πέρασαν τόσα χρόνια και αναμετρήσεις... Γκώσαμε, που λένε κι οι Σαμιώτες.

Όμως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν και ένα μήνυμα στον κ. Μυλωνάκη που λέει το εξής: Οι παλιοί δεν τα κατάφεραν, δεν έλυσαν τα χρονίζοντα προβλήματα της Αγίας Παρασκευής, σου δίνουμε μια ευκαιρία να τα λύσεις εσύ.

Ο Δήμαρχος αυτές τις πρώτες 68 ημέρες έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα. Κάποια βέβαια θα άνοιγαν ήθελε / δεν ήθελε όπως το Δημαρχείο, το κολυμβητήριο και το Γιαβάσειο. Ωστόσο θα πρέπει να να βάλει προτεραιότητες διότι πολύ απλά δεν μπορεί να τα πάρει όλα πάνω του. Θα λυγίσει και θα τον πλακώσουν. Επίσης πρέπει να προσέξει την υπερβολική δόση επικοινωνίας. Φυσικά είναι χρήσιμο να ξέρουμε που πηγαίνει και ποιους βλέπει, αλλά δε χρειάζεται να τον ακολουθεί διαρκώς ένας εικονολήπτης με μια κάμερα στο χέρι λες και είναι διαιτητής που έχει βγάλει κίτρινη κάρτα. Πχ πήγε στον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου. Το είδαμε στο βίντεο. Δεν πρέπει να βγει και μια ανακοίνωση ως προς το τι ζήτησε και ποια ανταπόκριση βρήκε;

Ο χρόνος για τους προηγούμενους έχει τελειώσει και ίσως όλη αυτή η πολεμική να οφείλεται ακριβώς σε αυτό καθώς κάποιες φορές είναι δύσκολο να αποδεχθεί κανείς την πραγματικότητα, ειδικά όταν σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής. Ο Δήμαρχος απολαμβάνει πίστωση χρόνου από την κοινωνία. Το πόσο μικρή ή μεγάλη είναι, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς διότι άπτεται του καθενός. Όσο όμως απομακρυνόμαστε από την 1/1/2024, τόσο ο κόσμος που αντιλαμβάνεται ορισμένα πράγματα, θα περιμένει να βλέπει πράξεις. 

Εν κατακλείδι, ο αντίπαλος της Δημοτικής Αρχής δε βρίσκεται στο παρελθόν, αλλά στον καθρέπτη και την επίδοση που θα επιτύχει στα θέματα της καθημερινότητας και την οριστική επίλυση με τον Α ή Β τρόπο των χρόνιων προβλημάτων του Δήμου.

Τόσο απλό. Για αυτό ο Σίμος Ρούσσος θα εκλέγεται στο Χαλάνδρι μέχρι να βαρεθεί.

Νεότερη Παλαιότερη