Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής για την ημέρα της Γυναίκας

 

Ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (μέλος της ΟΓΕ ) τιμά την 8η Μάρτη και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες του μόχθου:

Στις εργαζόμενες, στις  αυτοαπασχολούμενες, στις μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες επιστημόνισσες, στις φοιτήτριες, στις νέες μητέρες, στις συνταξιούχους, στις μετανάστριες και πρόσφυγες.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες εσάς, που είστε αγωνίστριες  της ζωής.

Σήμερα τον 21ο αιώνα, η επιστημονική πρόοδος και η τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες μας:
Σταθερή δουλειά με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες εργασίας, με Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, με κατοχυρωμένη Κυριακάτικη αργία, με μέτρα υγείας και ασφάλειας, ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού στο χώρο εργασίας.

Σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Προσχολική Αγωγή για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από την πολύμορφη βία.

Φραγμός και εμπόδιο  για να ζήσουμε όπως μας αξίζει μπαίνει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνθλίβει τα δικαιώματα των γυναικών του μόχθου γιατί είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων.

Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων.  

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας παραμένει ζωντανό και επίκαιρο. Γιατί ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας.

Γιατί μόνο συλλογικά μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην αιτία της γυναικείας  ανισοτιμίας, που αποκτά σήμερα νέες μορφές.

Στήνουμε φραγμό απέναντι στον “ατομικό δικαιωματισμό” που ισοπεδώνει τα κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών του μόχθου.

Απορρίπτουμε τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων που αποκόπτουν το ατομικό δικαίωμα από το κοινωνικό του περιεχόμενο, από την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα, από την κοινωνία της εκμετάλλευσης και των κοινωνικών διακρίσεων .

Δυναμώνουμε τη συλλογική μας πάλη για το δικαίωμα στη σταθερή εργασία –στο σταθερό ωράριο-στην προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού-στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Έλα μαζί μας να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα  γυναικών και ανδρών της βιοπάλης ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο  για μας και τις οικογένειές μας.

Γίνε μέλος του Δημοκρατικού  Γυναικείου Συλλόγου Αγίας Παρασκευής (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών  Ελλάδας).

4/3/2024

Νεότερη Παλαιότερη