Νίκη των Πολιτών: Επισημάνσεις από τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Επισημάνσεις από την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου -
Η Υπεύθυνη Στάση μας.

Υπερψηφίσαμε, τα μέλη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής», όλα τα θέματα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Ιανουαρίου:

1. Στην έναρξη της συνεδρίασης ζήτησα ενημέρωση για το θέμα που έχει προκύψει στο Γιαβάσειο κληροδότημα, που είναι οικόπεδο μας στην οδό Ερμού.

Πληροφορίες αλλά και σχετικό δημοσίευμα αναφέρουν ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στο έργο, διότι η Εταιρεία που έχει ενοικιάσει το οικόπεδο - κληροδότημα (μια μεγάλη επιτυχία το 2019 στη θητεία μας) έχει θέσει σοβαρά θέματα που έχουν ανακύψει.

Στην συνεδρίαση μάθαμε ότι ο κ. Μυλωνάκης και ο κ. Ζορμπάς είχαν συζητήσει το πρόβλημα στις αρχές Δεκεμβρίου 2023, χωρίς κανένας από τους δυο να κρίνει σκόπιμο να μας ενημερώσει.

2. Ζητήσαμε, επίσης, να υπάρχει εκπροσώπηση της Αντιπολίτευσης όταν η Δημοτική αρχή διαπραγματεύεται, με ιδιοκτήτες - πωλητές για απευθείας αγορά οικοπέδων και μας αντιπροτάθηκε να πάμε να δούμε μόνοι μας τον ιδιοκτήτη!

Σημείωσα, μάλιστα, ότι εμείς, πριν φέρουμε την αγορά του ΙΟΛΑ (επίσης πολύ μεγάλη επιτυχία), στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2017, συγκαλέσαμε συνάντηση όλων των παρατάξεων με τον τότε ιδιοκτήτη.

Δυστυχώς, ο κ. Μυλωνάκης δεν φάνηκε να δέχεται αυτό που ζήτησα. Αντιθέτως, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, αμφισβήτησε την διαφάνεια της αγοράς Ιόλα, κάτι που δεν τον τιμά.

Υπενθυμίζω ότι την απόκτηση Ιόλα υπερψήφισαν 3 παρατάξεις (ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, Συμμαχία Ευθύνης και Φυσάει Κόντρα). Θετικά δηλαδή, ψήφισαν 22 μέλη του Συμβουλίου (σε σύνολο 33), μεταξύ δε αυτών στελέχη της σημερινής Δημοτικής αρχής και ο πρ. Δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος.

Καταψήφισαν η παράταξη του κ. Ζορμπά και ο κ. Μυλωνάκης (υπήρξαν και δυο λευκά).

Μάλιστα ο νυν Δήμαρχος και ο κ. Ζορμπάς έκαναν προσφυγή για να καταπέσει η αγορά και βεβαίως απέτυχαν, διότι όλα ήταν νόμιμα.

Θα αποφύγω να γράψω περισσότερα για τα δυο αυτά θέματα, εκτός εάν προκληθώ.

3. Επισημαίνω, τέλος, ότι δεν γίνεται, από τον Δήμαρχο, ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι τώρα, για κανένα θέμα στην έναρξη της συνεδρίασης.

Κάποια γεγονότα, δείχνουν παρόμοια πολιτική συμπεριφορά του νυν Δημάρχου με τον κ. Ζορμπά.

Κατέγραψα ήδη τρία θέματα ταύτισης.

Στην προσπάθεια, όμως, επίρριψης ευθυνών σε προηγούμενους Δημάρχους, κάτι σύνηθες για τον κ. Ζορμπά, ο κ. Μυλωνάκης έχει αρχίσει να τον μιμείται συστηματικά.

Το ζήσαμε, κραυγαλέα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του θέματος αγοράς οικοπέδων για την καθαριότητα.


Σε κάθε περίπτωση η ομάδα της «ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ», θα παράξει θετικό έργο στις συνεδριάσεις αλλά και στην κοινωνία, για το καλό της πόλης και όλων μας.

Νεότερη Παλαιότερη