Παράσταση Καραγκιόζη την Κυριακή στο ΕΠΑΛ από το Θανάση Σπυρόπουλο

Την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης οικολόγος και το καμένο δάσος» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο Δήμο Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 21 Ιανουαρίου. Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι προγραμματισμένη στις 17:00 με ελεύθερη είσοδο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής και το Θέατρο Σκιών Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

Η παράσταση θα δοθεί στο αμφιθέατρο συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ (Παπαφλέσσα 17, Αγία Παρασκευή) και αποτελεί μία καλή ευκαιρία να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι.


Λίγα λόγια για το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών

Αναλυτικότερα το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών δημιουργήθηκε το 1953 από αείμνηστο Εθνικό μας Καραγκιοζοπαίχτη του Θεάτρου Σκιών, Θανάση Σπυρόπουλο και εκπροσωπεί το Αθηναϊκό Θέατρο Σκιών έχοντας από το 1975 έως σήμερα, δύο μόνιμες σκηνές Καραγκιόζη στην Αθήνα, στο Γαλάτσι και στους Αγίους Αναργύρους, με σκοπό τη διάδοση και διάσωση του Ελληνικού Καραγκιόζη.

Το2019 ο γιος του Καραγκιοζοπαίχτη Κώστας Σπυρόπουλος έχοντας πλέον μια εμπειρία δεκαέξι ετών στο Θέατρο Σκιών δημιούργησε την πρώτη Ακαδημία Θεάτρου Σκιών στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά την Τέχνη του Θεάτρου Σκιών, με σεβασμό, αγάπη και πάνω από όλα δημιουργία καθώς σκοπός της Ακαδημίας είναι να βγούνε νέοι Καραγκιοζοπαίχτες.

Επίσης το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών έχει δώσει πληθώρα παραστάσεων στο εξωτερικό και για 10 συνεχόμενα χρόνια στην ΕΡΤ2 έργα του Καραγκιόζη,μέσα από την εκπομπή του“ Χρόνια Συντροφιά με τον Καραγκιόζη”. Επίσης έχοντας τη μεγαλύτερη συλλογή από φιγούρες, σκηνικά, προγράμματα, οπτικοακουστικό υλικό παραστάσεων κ.α του Θεάτρου Σκιών και όχι μόνο έχει κάνει Μουσεία σε συνεργασία με το Δήμο Ιλίου,Αγίων Αναργύρων, Ηλιούπολης, Κηφισιάς καθώς επίσης έχει εμπλουτίσει με είδη το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο “ ΕΛΙΑ”, το Πανεπιστήμιο Harvard και το Sophia Foundation στην Κύπρο.

Το Σπυροπούλειο Θέατρο Σκιών είναι μια οικογένεια, που κληροδοτεί την Τέχνη του Καραγκιόζη από πατέρα, σε γιο και εγγονό.
 

Νεότερη Παλαιότερη