Φώτης Αλεξόπουλος: "Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει"

Καλημέρα και Καλή χρονιά.

Παραμένουμε στα πεπαλαιωμένα μοντέλα Διοίκησης αλλά "Αλλάζουμε" Νέο Έτος.

Χθες 29/12/2023, ο Νέος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ανακοίνωσε το νέο σχήμα που θα διοικήσει τον Δήμο Αγίας Παρασκευής απο 1/1/2024.

Γνωρίζοντας τους χώρους στέγασης που διαθέτουμε ως Δήμος έχω να πω ότι πραγματικά αυτό το Δαιδαλώδες "Διοικητικό σχήμα" δεν μπορεί να λειτουργήσει όση θετική διάθεση και να υπάρχει από τους συμμετέχοντες- εμπλεκομένους και φυσικά "Κρατώ μικρό καλάθι" για το μέλλον και τα αποτελέσματα που θα έχει το συγκεκριμένο πολυπληθές διοικητικό σχήμα.

Εκτός από την έλλειψη χώρου για τα γραφεία των Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων συμβούλων, υπάρχει έλλειψη σε τεχνολογικό εξοπλισμό, γραμματειακή υποστήριξη, κ.ο.κ, που είναι σημαντικά τεχνικά εργαλεία για κάποιους που θέλουν να έχουν άριστο αποτέλεσμα Διοίκησης.

Τρόπο τινά είναι ευχής έργο για όλους εμάς τους πολίτες, να λειτουργήσει και να αποδώσει αυτό το εγχείρημα, όμως οφείλω να καταθέσω την ένστασή μου γνωρίζοντας ότι σήμερα, στην Τοπική- Νέα Αρχιτεκτονική των Δήμων θα έπρεπε να επιλέγονται από τους επικεφαλής για την Διοίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Μικρά και Ευέλικτα" σχήματα με έναν κεντρικό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ - Συντονιστή έργου (όχι τον Δήμαρχο, ούτε τον Γενικό Γραμματέα) όπου διαθέτουν τον "χώρο" για να αποδίδουν το μέγιστο αποτέλεσμα για την καταπολέμηση των προβλημάτων της Καθημερινότητας της Πόλης.

Παρα ταύτα το "Μαχαίρι και το Πεπόνι" το έχει ο Νέος Δήμαρχος και είναι προφανές ότι χρησιμοποίησε κάθε δυνατότητα ώστε να μην αφήσει κανέναν "ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟ" από τους 21 Εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

Μια "πάγια και πολυχρησιμοποιημένη συνταγή" που την χρησιμοποιούν οι αιρετοί κατά τα τελευταία 30 έτη ώστε να μην υπάρχουν εσωτερικές, "παραταξιακές γκρίνιες".

Εγώ καταθέτοντας την επιστημονική μου άποψη και τις αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα αυτού του Πολυπληθούς Σχήματος να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους και Καλή δύναμη.

Φώτης Αλεξόπουλος
Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες
Σχολή Επιστήμων Οικονομίας και Διοίκησης
ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο -Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΤΟΠΑ)

Νεότερη Παλαιότερη