Περιμένουμε να σκοτωθεί άνθρωπος; Τι συνέβη την Τρίτη το βράδυ στη λεωφόρο Μεσογείων

παλαιότερη φωτο από Google Street
Το Agiaparaskevi-Guide.gr χρόνια τώρα γράφει συστηματικά για το χάλι των πεζοδρομίων στη Λεωφόρο Μεσογείων και την παντελή έλλειψη σεβασμού στον πεζό, αλλά δυστυχώς δεν ακούει κανείς. Ο πιο κεντρικός δρόμος της πόλης που οδηγεί σε σειρά προορισμών, αλλά δεν μπορεί ο πολίτης να τον περπατήσει.

Οι δημοτικές αρχές ουδόλως ασχολούνται. Πότε δηλώνουν αναρμόδιες [αλήθεια τα πεζοδρόμια της Μεσογείων είναι ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας ή άλλου φορέα;] και πότε επικαλούνται τις... πρασιές των καταστημάτων για να μη βάλουν Π και να προστατεύσουν τα πεζοδρόμια. Οι πρασιές δεν είναι αυτομάτως θέσεις στάθμευσης. Αυτές σε ένα οικόπεδο ορίζονται ξεκάθαρα αρχικά στην άδεια οικοδομής και κατόπιν στα συμβόλαια. Συνεπώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι όντως θέσεις στάθμευσης και ποιες όχι.

Επίσης αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος πρέπει εκτός από τη θέση να καβαλά και το πεζοδρόμιο, ούτε ότι ο δήμος [ή όποιος είναι αρμόδιος εν πάση περιπτώσει] δεν μπορεί εκεί όπου ξεκάθαρα δεν υπάρχει ούτε γκαράζ ούτε πρασιά να βάλει Π.

Τι συνέβη την Τρίτη

Το βράδυ της Τρίτης ηλικιωμένος συνδημότης μας περπατούσε τη Μεσογείων στο σημείο γνωστού Ζαχαροπλαστείου στο ύψος της Αιγαίου Πελάγους. Εκεί ως γνωστόν για κάποιο περίεργο λόγο το πεζοδρόμιο είναι πολύ στενό ενώ υπάρχει και κάτι σαν υπερυψωμένος διάδρομος. Ο συνδημότης μας επέλεξε να πάει από το πεζοδρόμιο, στο οποίο όμως είχαν καβαλήσει δύο μεγάλα τζιπ. Από το ένα χώρεσε να περάσει, από το άλλο δεν μπορούσε και έτσι επιχείρησε ανάμεσα στα δύο οχήματα να βγει στο δρόμο. Όμως το μπαστούνι του δε βρήκε καλά αφού οι πλάκες του πεζοδρομίου από τα καβαλήματα είναι σε κακή κατάσταση και σωριάστηκε στο δρόμο.

Του έσπασαν τα δόντια, δεν μπορούσε να σταματήσει με τίποτε την αιμορραγία καθώς όπως μάθαμε ακολουθεί αντιπηκτική αγωγή, χτύπησε σοβαρά το γόνατό του κ.ο.κ. Στο σημείο εκλήθη και η Αστυνομία.

Ο άνθρωπος θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί. Γιατί; Διότι πολύ απλά:

- έτσι γουστάρουν κάποιοι που παρκάρουν όπου τους βολεύει και γράφουν τους υπόλοιπους

- η Τροχαία είναι ανύπαρκτη

- ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διαχρονικά δεν ασχολείται με το θέμα διότι προτιμά να μη γίνει δυσάρεστος σε κάποιους από το να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των δημοτών ώστε είτε ως υπεύθυνος να βάλει επιτέλους μια τάξη, είτε ως άμεσα ενδιαφερόμενος να κινητοποιήσει την όποια υπεύθυνη αρχή.

Νεότερη Παλαιότερη