Η μιζέρια απότοκο της αγγαρείας

pixabay / Jeffdiabolus
Είναι προφανές ότι η χριστουγεννιάτικη περίοδος είχε περάσει σε δεύτερο πλάνο μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Κανείς δεν είχε ασχοληθεί και απόδειξη προς τούτο είναι πως μετά το άρθρο μας ο δήμος τελικά έσπευσε να προμηθευτεί ένα έλατο από τον έμπορο που έχει εγκατασταθεί σε ένα τμήμα της πλατείας Αγίας Παρασκευής ενώ δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων στην πόλη για τη συγκεκριμένη περίοδο, σε αντίθεση με άλλους δήμους.

Του Στρατή Μαζίδη

Η φωτογραφία του δένδρου που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε στην πλειοψηφία τους αρκετά δηκτικά και χιουμοριστικά σχόλια. Σε απλά λόγια, όχι μόνο δε μαζεύτηκε το κακό, αλλά έγινε χειρότερο. 

Ακόμη και αυτό το φόρτωμα της πλατείας με ένα σωρό αντίσκηνα δεν αρέσει σε πολλούς. Ρίχνουμε τα πάντα στην πλατεία και τελειώσαμε.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η μιζέρια έχει περάσει στο DNA της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες άσχετα του ποιος βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου.

Τα πεζοδρόμια που δεν έχουμε, οι άνθρωποι που κινδυνεύουν να σκοτωθούν στη Μεσογείων γιατί κανείς δεν ασχολείται με το χάλι που επικρατεί, οι αθλητικοί χώροι που στερούμαστε, το πρόβλημα στο νταμάρι που προτιμάμε να το αφήσουμε να σέρνεται παρά μαζί με το Χολαργό να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό χώρο για τους πολίτες των δύο δήμων, το περιβόητο κολυμβητήριο που ενώ πριν από 65 ημέρες ανακοινώθηκε η έναρξη των εργασιών αποπεράτωσης, παραμένει ως έχει, το ότι η πόλη δεν έχει δικό της δημαρχείο και αντί να αγοράσει ένα φθηνό κτίριο όταν μπορούσε επέλεξε φαραωνικά ξεπερασμένα σχέδια ενώ ταυτόχρονα χρεώνει τους δημότες με δυσβάστακτα ενοίκια και μια σειρά ακόμη ανοικτών θεμάτων που θα μπορούσαν να προστεθούν.

Φυσικά ευθύνες έχουν και οι κάτοικοι που θα βγάλουν όλο το παλιό νοικοκυριό τους στο δρόμο, που δε φροντίζουν να έχουν καθαρό το πεζοδρόμιό τους, που θεωρούν το πεζοδρόμιο ως χώρο στάθμευσης, που δε θα ψηφίσουν στις εκλογές, που βλέπουν γενικά την πόλη ως ένα ξενοδοχείο από την εξώπορτα και μέσα.

Το ένα φέρνει το άλλο και ο φαύλος κύκλος διαιωνίζεται. 

Όλα αυτά αποπνέουν μια μιζέρια. Και τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο ίσως να οφείλεται στο ότι κάποια πράγματα αντιμετωπίζονται ως αγγαρεία. Πχ άλλο το "πρέπει να στολίσουμε" και διαφορετικό το "θέλουμε να στολίσουμε, να ξεχωρίσουμε και να προσφέρουμε στους δημότες μας ένα σούπερ εορταστικό πρόγραμμα", άλλο το "πρέπει να κάνουμε πεζοδρόμια" και διαφορετικό το "θέλουμε οι μαθητές, οι γονείς, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες να απολαμβάνουν ωραίους περιπάτους και να πηγαίνουν με ασφάλεια στον προορισμό τους".

Νεότερη Παλαιότερη