Αγία Παρασκευή: Έρευνα της ΕΛΑΣ για βία ανηλίκων – Μία προσαγωγή


Μια προσαγωγή και μια κλήση για οδήγηση μηχανής χωρίς άδεια καταγράφηκαν χθες Παρασκευή (3.11.2023) το απόγευμα και το βράδυ στην Αγία Παρασκευή, στο πλαίσιο της ειδικής επιχειρησιακής δράσης της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων και της βίας μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο της δράσης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων σε αθλητικό – πολιτιστικό πάρκο και σε πλατεία της Αγίας Παρασκευής, οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε 37 άτομα, εκ των οποίων οι 32 ήταν ανήλικοι.

Ένας ανήλικος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής ενώ οι αστυνομικοί έκοψαν και κλήση για στέρηση άδειας μοτοποδηλάτου.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας, συμπληρώνει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της.

Ανάλογες εξορμήσεις από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

newsit.gr


Νεότερη Παλαιότερη