Τραγωδία στο Κοντόπευκο με νεκρή γυναίκα σε προχωρημένη σήψη

Μια τραγωδία έλαβε χώρα τα προηγούμενα 24ωρα στην οδό Ευαγόρα στο Κοντόπευκο με τη σωρό γυναίκας σε προχωρημένη σήψη. Η ιστοσελίδα μας ήταν ενημερωμένη από τις πρώτες ώρες για το περιστατικό, ωστόσο προτιμήσαμε σε πρώτο χρόνο να μη δημοσιεύσουμε τίποτε και να περιμένουμε μέχρι να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή να τοποθετηθεί κάποιος φορέας. Στην περίπτωση αυτή το έκανε η Φιλοζωϊκή Αγίας Παρασκευής, η συμβολή της οποίας υπήρξε καθοριστική καθώς κινητοποίησε τις αρχές για να παρέμβουν.

Σε σχετική ανάρτηση αναφέρει αναλυτικά:

Αφού λοιπόν πήραμε τον χρόνο μας για να συνέλθουμε από την ένταση και το σοκ από όσα ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες, ήρθε η στιγμή να σας ενημερώσουμε για μια φρικιαστική και ταυτόχρονα θλιβερή ιστορία. 

Ο βασικότερος λόγος που το κάνουμε, είναι γιατί πρέπει επιτέλους να γίνει γνωστό, ότι ένα φιλοζωικό σωματείο που συνήθως αγνοείται, που συνήθως υποτιμάται, λοιδορείται ή δεν υπολογίζεται, γιατί δεν κάνει "πολιτιστικές" εκδηλώσεις και "δημόσιες σχέσεις" αλλά παράγει πολιτισμό, ήταν αυτό το σωματείο που κινητοποίησε τους αρμόδιους φορείς, ώστε να δοθεί τέλος στο μαρτύριο ενός ανθρώπου, τριών σκυλιών, αλλά και μιας ολόκληρης γειτονιάς. 

Στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ενημερωθήκαμε από το τοπικό Α.Τ. για τον αιφνίδιο θάνατο μιας γυναίκας, που ο ηλικιωμένος σύζυγος της δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν νεκρή αρκετές μέρες και τα τρία σκυλάκια της ήταν κλεισμένα μέσα στο σπίτι. Η αστυνομία μας ζήτησε να παραλάβουμε τα ζώα, αφού ο ηλικιωμένος σύζυγος δεν ήταν σε θέση να τα φροντίσει. Τους ενημερώσαμε ότι θα πρέπει να κάνουν γραπτό αίτημα στον Δήμο που είναι αρμόδιος να μεριμνά σε τέτοιες περιπτώσεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν είναι σε ισχύ κανένα πρόγραμμα. 

Επί δύο μέρες η υπόθεση είχε γίνει μπαλάκι από Αστυνομία σε Δήμο με τελικό αποδεκτή τον σύλλογο μας. Την Πέμπτη επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του δήμου κάποιος συγγενής και δήλωσε ότι θα πάρει τα σκυλάκια στην Πάτρα, έτσι λοιπόν δε θα χρειαζόταν ούτε η εμπλοκή του Δήμου ούτε δική μας. Το πρωί του Σαββάτου μας τηλεφώνησε γείτονας και μας ενημέρωσε ότι τα σκυλάκια όλες αυτές τις μέρες ήταν κλεισμένα μέσα στο σπίτι χωρίς νερό και τροφή. Άμεσα σπεύσαμε στην περιοχή και αυτό που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστικό. 

Το σπίτι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τρώγλη και η δυσοσμία ήταν διάχυτη παντού. Ο ηλικιωμένος έτρωγε στην βεράντα φαγητό που του πρόσφεραν οι γείτονες. Επιτόπου πήγαμε στο Α.Τ. και ζητήσαμε από τον αξιωματικό να ενημερώσει τον εισαγγελέα για τις συνθήκες που επικρατούν και για όλες τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν ώστε να πάρουμε τα σκυλιά. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επικοινώνησε μαζί μας η διοικητής του τμήματος και μας ενημέρωσε ότι ο Εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να πάρουμε τα ζώα. Πού να τα πάμε Σάββατο απόγευμα και με τι μέσα να μπούμε σε ένα σπίτι υγειονομική βόμβα; 

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας στείλαμε email στις αρμόδιες υπηρεσίες, το οποίο παραθέτουμε, και το πρωί της Τρίτης οργανώθηκε μια επιχείρηση, που κανονικά θα έπρεπε να είχε οργανωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το ΕΚΑΒ και η αστυνομία πήραν το πτώμα της άτυχης γυναίκας. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, η αστυνομία και υγειονομικό διαπίστωσαν πως είναι επιτακτική ανάγκη ο άνθρωπος να μεταφερθεί σε κάποια δομή και το σπίτι να καθαριστεί και να απολυμανθεί. Τα σκυλάκια βρίσκονται στην φροντίδα του συλλόγου μας, μεταφέρθηκαν για πλύσιμο και απολύμανση και στη συνέχεια σε γιατρούς.

Για την πορεία τους θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες μέρες.

Νεότερη Παλαιότερη