Ίσως η αλλαγή επικεφαλής στην παράταξη του Δημάρχου να μην είναι αρκετή

Ο χρόνος μέτρα αντίστροφα για τις εσωτερικές διαδικασίες και την ανάδειξη νέου επικεφαλής στην παράταξη "Αγία Παρασκευή - η πόλη μας". Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί δύο υποψηφιότητες. Με χρονική σειρά, η πρώτη είναι του αντιδημάρχου Νεολαίας, κ. Ζόμπολα, και η δεύτερη του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάρκουλα. 

Του Στρατή Μαζίδη

Επί της ουσίας θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές φιλοσοφίες και προσεγγίσεις.

Η πρώτη εκφράζει ένα πιο ανήσυχο μπλοκ καθώς ο κ. Ζόμπολας ήταν πρακτικά ο μόνος πού δεν απέδωσε αποκλειστικά την απρόσμενη ήττα και αποκλεισμό από το δεύτερο γύρο σε κομματικά αιτία και τους... αντάρτες. Επίσης ήταν από τα πρώτα άτομα που βγήκαν δημόσια απέναντι στις οποίες περίεργες συνεννοήσεις ανάμεσα έγιναν στις γαλάζιες παρατάξεις και τον κ. Σταθόπουλο πριν το δεύτερο γύρο.

Η δεύτερη εκπροσωπεί ένα πιο μετριοπαθές και ήπιων τόνων μπλοκ, ο κ. Σάρκουλας είναι στενός συνεργάτης του Δημάρχου, ενώ, τουλάχιστον σε φανερό επίπεδο φάνηκε να μένει αποστασιοποιημένος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα των δύο αναμετρήσεων. Εντούτοις η εκτίμηση του για την πρώτη Κυριακή δεν είναι γνωστή και πώς ο ίδιος ερμηνεύει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι ότι οι εσωτερικές διαδικασίες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τα όσα έγιναν [ή δεν έγιναν] είναι αναγκαίες όχι μόνο στην παράταξη του κ. Ζορμπά αλλά και σε άλλες [πχ Νίκη, Νέα Αρχή] καθώς πρόσωπα και επιλογές αποδοκιμάστηκαν εν συνόλω και ξεκάθαρα στις κάλπες. Στον αντίποδα αυτό που δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς είναι αν αυτές οι εξελίξεις έπρεπε να δρομολογηθούν τόσο γρήγορα, υπό την έννοια ότι το όποιο επικοινωνιακό πλεονέκτημα και καύσιμο θα καταναλωθεί πολύ γρήγορα σε νεκρό πολιτικά χρόνο. Όποιος και αν είναι ο νέος επικεφαλής της παράταξης δεν θα θεωρείται τόσο φρέσκος σε πέντε χρόνια από σήμερα. Άλλωστε ξεκινά μία περίοδος [τουλάχιστον τριών ετών] κατά την οποία ο κ. Μυλωνάκης δε θα πιεστεί ιδιαίτερα, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, διότι σε επίπεδο δημοτών όπως φάνηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ο κόσμος δεν ξέχασε ούτε τις κακοκαιρίες ούτε τυχόν άλλες κακοτοπιές κι ας έχει περάσει καιρός.

Κατά πολλούς, αν και κατόπιν εορτής, αυτή η αλλαγή θα έπρεπε να είχε γίνει στα μέσα της θητείας που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες, ή έστω μετά το ανησυχητικό γκάλοπ που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο και τότε έδειχνε την παράταξη του κ. Ζορμπά στη δεύτερη θέση πίσω από τον κ. Σταθόπουλο.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος επικεφαλής αναλαμβάνει μία πολύ δύσκολη αποστολή, ίσως και απίθανη όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό με τις σημερινές συνθήκες. Θα χρειαστεί να αλλάξει σχεδόν τα πάντα, δίχως να είναι τίποτα εξασφαλισμένο, και ενδεχομένως ίσως κάποια πρόσωπα θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά μετά από τόσα χρόνια αν ήρθε η ώρα να παραμερίσουν ώστε να υπάρξει ένα καθολικό φρεσκάρισμα.

Νεότερη Παλαιότερη