Κοίτα Ν-τροπή που πήραν τα πράγματα

- Ο ΣΥΡΙΖΑ νυμφεύεται την όμορφη ΝουΔούλα;
 
Τα τελευταία 24ωρα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς ετερόκλητης πολιτικής συμμαχίας εν όψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Η σύγκληση διαφορετικών πολιτικών - ιδεολογικών συνθετικών μερών δεν είναι κάτι αρνητικό. Κάθε άλλο. Το ερώτημα τίθεται όταν το μέχρι χθες μαύρο παρουσιάζεται ως κατάλευκο κι ολοφώτεινο.

Του Στρατή Μαζίδη

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την ξαφνική στοίχιση των μέχρι χθες πολιτικά γαλάζιων αντιπάλων κ.κ. Ζορμπά και Οικονόμου πίσω από τον κ. Σταθόπουλο. Από κοντά κι ο Δημήτρης Αλεφαντής που υπήρξε αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος για μια θητεία σε μια ανακοίνωση που αυτοακυρώνεται.

Ο κ. Δήμαρχος στο φινάλε του αντί να φανεί ενωτικός, ως ένα είδος Νέστορα της πόλης δηλώνοντας παρών να αξιοποιηθεί σε οτιδήποτε χρειαστεί εγγυώμενος παράλληλα την ηρεμία του μεσοβδόμαδου, επέλεξε ένα Ρεκβιέμ άστοχων αναρτήσεων, που ήδη διχάζουν αρκετό κόσμο στα σχόλια, προβληματίζουν τους σιωπηλούς αλλά σκεπτόμενους παρατηρητές θυμίζοντας περιόδους αναρτήσεων με τις κακοκαιρίες. 

Αρχικά την σκυτάλη σήκωσε ο Δήμαρχος

 «Ο Β. Ζορμπάς ολοκληρώνει το οικονομικά καταστροφικό του έργο με αυξανόμενο αυταρχισμό», «Η πόλη παρατημένη σε παρακμή και ο Β. Ζορμπάς στο διχασμό και τις ύβρεις»,«Συκοφαντεί και διασύρει την Αγία Παρασκευή ο αυταρχικός Δήμαρχος Β. Ζορμπάς» είναι ενδεικτικά μερικές από τις αμέτρητες ανακοινώσεις του κ. Σταθόπουλου για τον Βασίλη Ζορμπά, για να μη θυμηθούμε τα δημοτικά συμβούλια και το πως αντιμετώπιζε την Εφη Καψοκεφάλου.

Αλλά ο κ. Ζορμπάς διέκρινε την ευγένεια και το... σεβασμό στην ιστορία του, λες και πρόκειται για μνημείο.

Μετά ακολούθησε ο κ. Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει μεταξύ άλλων στην τωρινή ανακοίνωσή του πως «η τελική μας επιλογή είναι να στηρίξουμε τον Γιάννη Σταθόπουλο, συνεκτιμώντας την αυτοδιοικητική του εμπειρία». Υπήρχε και αρχική επιλογή;

Ο ίδιος άνθρωπος το 2019 έγραφε: 

«δεν θα ήθελα να παραμείνει ο δήμος Αγίας Παρασκευής ένα προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ενώ στη συνέντευξη που μου είχε δώσει το 2018, την οποία μπορείτε να ξαναδιαβάσετε εδώ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

Η άποψή μου για τον κ. Σταθόπουλο δεν αλλάζει. Είναι συμπαθής άνθρωπος, αλλά ανεπαρκής ως Δήμαρχος. Επί ημερών του, όχι μόνο δε λύθηκαν προβλήματα της πόλης μας, αλλά αντιθέτως επιδεινώθηκαν. Το έχω ξαναπεί και το λέω και τώρα: αν βγούμε στο δρόμο και ρωτήσουμε τους πολίτες να μας πουν ένα σημαντικό έργο του που υλοποιήθηκε, δε θα βρουν κανένα. Αυτό χρειαζόμαστε; Ένα Δήμαρχο που θα κάνει δημόσιες σχέσεις, ρουσφέτια και χαιρετούρες ή ένα Δήμαρχο που θα λύνει προβλήματα;

[...]

Για να σπάσεις αυγά πρέπει να έχεις διάθεση να συγκρουστείς. Ο κ. Σταθόπουλος κάνει δημόσιες σχέσεις. Και φυσικά δεν τολμά να πει λέξη ούτε για την κυβέρνηση ούτε για την περιφέρεια καθώς είναι δέσμιος της πολιτικής του προέλευσης. Ουσιαστικά έχει παραδώσει το σχεδιασμό και την τύχη της πόλης στην Περιφέρεια Αττικής και τη φίλη του την κα Δούρου. Δείτε τι έγινε με το αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια. Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι θα γίνει. Δεν νομίζω ότι αυτό ήθελαν οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής. Ο κ. Σταθόπουλος έχει αποτύχει ως δήμαρχος και πρέπει να φύγει.

[...]

Όπως βλέπετε, όταν λέω ότι ο κ Σταθόπουλος δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε διαχειριστικές ικανότητες, δεν είμαι καθόλου υπερβολικός. Ξεκίνησε ένα πρότζεκτ που δεν μπορεί να το ολοκληρώσει και δεν ξέρει και τι θα το κάνει!

[...]

Είναι βέβαιο αυτό, με ελάχιστες μικρές εξαιρέσεις προς το παρόν. Ο κ. Σταθόπουλος είναι πλέον και επίσημα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και τίποτα πέρα από αυτό. Αυτό έδειξε με τη θητεία του και με την απόλυτη πρόσδεσή του στο άρμα της Περιφέρειας και της κας Δούρου. Γι’ αυτό και όσοι πήγαν μαζί του από άλλους χώρους, τώρα τον εγκαταλείπουν. 

Τελικά ο Γιάννης Σταθόπουλος είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός ή όλα τα υπόλοιπα που διαβάζουμε παρακάτω;


 Το ίδιο πρόσωπο τα ισχυρίζεται και τα δύο.


Λες βρε Λάμπρο;

Και το κερασάκι στην τούρτα με τα περίεργα υλικά έρχεται από την τοπική της ΝΔ, όπου ο πρόεδρός της αυτοαναιρείται μέσα στην ίδια πρόταση:

«Ως πρόεδρος της Τοπικής της ΝΔ της πόλης μας, δεν μπορώ να υποδείξω σε κανέναν συμπολίτη μου ποιόν να ψηφίσει. Μπορώ να πω  όμως με σιγουριά και πλήρη επίγνωση των λόγων μου, ότι τα προβλήματα της πόλης βρίσκονται σε τέτοιο σημείο, που δεν επιδέχονται πειραματισμούς»

Δηλαδή ο κ. Αλεφαντής εκτιμά ότι τα προβλήματα της πόλης θα επιλυθούν αν οι δημότες επιλέξουν αυτούς που είτε τα δημιούργησαν, είτε τα επιδείνωσαν [όπως έλεγε κι ο κ. Οικονόμου], είτε απλά δεν μπόρεσαν να τα επιλύσουν παρά τα 16 χρόνια προπόνησης και τα 5 ενεργής θητείας; Αλλά αυτή είναι η άποψή του και μάλιστα έχει μια πολύ ωραία άποψη για τις απόψεις ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ. Αξίζει να τον ρωτήσετε σχετικά.

Συμπέρασμα: Ούτε τον αγαπούν, ούτε τίποτε. Θεωρώντας ότι παλιές και πρόσφατες δηλώσεις τους έχουν ξεχαστεί και κανείς δεν τις θυμάται, στοιχίζονται πίσω από τον Γιάννη Σταθόπουλο για έναν πολύ απλό λόγο.

Αν ο κ. Μυλωνάκης επικρατήσει και δεν είναι αυτοκαταστροφικός όπως οι προηγούμενοι, υπάρχει ο κίνδυνος, αφού η ΝΔ απαλλαχθεί από όλους τους σημερινούς τοπικούς πρωταγωνιστές, αντί να προβληματίζεται αφού έχει ήδη αρκετούς επιφανείς ΝΔκράτες και στελέχη του κόμματος τα οποία βγήκαν σε καλή σειρά με τους "Αλλάζουμε", εν αντιθέσει με το ψηφοδέλτιο του κ. Σταθόπουλου το οποίο ΣΥΡΙΖΟκρατείται σε μεγάλο βαθμό στην πρώτη δεκάδα [διαβάστε αναλυτικά στο https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/galazios-dimarchos-amp-eklektos-toy-chardalia-stirizoyn-sto-v-gyro-ypopsifio-toy-syriza], να επιλέξει αυτόν, να μας κατσικωθεί και άντε μετά να τον βγάλουμε από τον σβέρκο μας.

Τι κάνουμε λοιπόν για να μη μας πάρει το κόμμα [λες και μας ανήκει];

Στοιχιζόμαστε πίσω από τον 70χρονο Σταθόπουλο, του δίνουμε τη χαρά να πάρει τη ρεβάνς από αυτόν που του πήρε τη ρεβάνς, κι αν μείνει η πόλη άλλα 5 χρόνια ως έχει, δεν έγινε και τίποτε, στα 75 του θα φύγει [μην είστε και τόσο σίγουροι, θυμηθείτε τον Ξύδη] και εμείς θα πάρουμε την Τριπολιτσά.

Ωραίο σχέδιο. Μακρόπνοο. Με αυτά συνήθως χαμογελά ο Θεός. Και γεμάτο πραγματικό ψυχρό ηλικιακό ρατσισμό [αν υπάρχει τέτοια έννοια διότι όλοι γερνάμε] από ανθρώπους που κι αυτοί στην ίδια ηλικία περίπου θα βρίσκονται.

Τώρα με τι πρόσωπο αυτοί οι οποίοι απώλεσαν από 41% έως 46% της εκλογικής τους δύναμης μπορούν να βγουν να πουν στο κόσμο τι να ψηφίσει μετά από μια τέτοια συντριβή, είναι απορίας άξιο.

Πάντως αν κρίνει κανείς από τις σταυροδοσίες, οι εκλεκτοί δεν ξεχώρισαν πολύ από τους υπόλοιπους, άρα η απήχηση ίσως να μην είναι ιδιαίτερη. Ίσως τελικά το facebook να ήταν η μόνη επιλογή.

Και τι αποτέλεσμα θα έβγαζε τώρα η κάλπη αν ξαναείχαμε εκλογές με όλους τους συμμετέχοντες την επόμενη ημέρα;

Σε κάθε περίπτωση αυτό το θέατρο του παραλόγου, το αποδέχεται ο κ. Σταθόπουλος. Δε θέλει να είναι ο άνθρωπος που ανέβηκε σκαλί σκαλί [1998 > 2002 > 2006 > 2010 > 2014] αλλά ο επικαρπωτής ενός επάθλου που δια της σπόντας του γαλλικού γαλάζιου μπιλιάρδου θα έρθει στα χέρια του.

Βέβαια ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Πάντως ο Γιάννης Σταθόπουλος που προσωπικά ήξερα πριν 10 χρόνια, στηρίξεις με τέτοια εξελικτική πορεία, τότε θα τις απέρριπτε ασυζητητί. Δεν του χρειάζονταν.

Είναι η λύση ο Μυλωνάκης;

Δεν ξέρω αν είναι η λύση ο Γιάννης Μυλωνάκης. Αυτό θα πρέπει να το αποδείξει ο ίδιος στην πράξη, αν και εφόσον το αποφασίσουν οι δημότες επιβεβαιώνοντας το μήνυμα της πρώτης Κυριακής. 

Στον κ. Μυλωνάκη ασκήσαμε σκληρή κριτική. Ούτε αντέδρασε, ούτε αποπειράθηκε να μας φοβερίσει όπως άλλοι [και δεν εννοώ τον κ. Σταθόπουλο για να μην υπάρξουν παρανοήσεις]. Αλλά όταν βλέπεις 4-5-6 να έχουν βάλει στη μέση έναν και να τον "χτυπούν", δεν είναι αντρίκιο.

Κάπως έτσι πέρασε η εβδομάδα και οι ηττημένοι εξελίχθηκαν στους πρωταγωνιστές.

Οι δημότες θα αποφασίσουν αν η πόλη έχει προβλήματα ή όλα πάνε καλά. Αν πρέπει το 25+ετες status quo να διατηρηθεί ή όχι. Αν ο Γιάννης Μυλωνάκης δικαιούται μια ευκαιρία ή αν ήταν τα 5 χρόνια του Γιάννη Σταθόπουλου δεν επαρκούσαν και πρέπει να επανακάμψει για άλλα 5. 

Αλλά οι δημότες. Μόνοι. Χωρίς κάποιοι να τους τηλεφωνούν. Αυτές οι πρακτικές πρέπει να κοπούν μια και καλή. 

Ευτυχώς που δεν έχουμε και τρίτη Κυριακή...

Νεότερη Παλαιότερη