Ενοχλεί άποψη, πέσει κεφάλι...

pixabay / ShubN
Σε αντιδήμαρχο άνευ...χαρτοφυλακίου μετέτρεψε τον Γιάννη Αργυρό με απόφασή του ο απερχόμενος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς. Αιτία; Το ότι ο πολύπειρος αντιδήμαρχος εξέφρασε την άποψή του εν όψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. Βέβαια άποψη εξέφρασε και ο Δήμαρχος αλλά και άλλοι (τουλάχιστον δύο). Εκείνοι όμως δεν καθαιρέθηκαν. Ίσως αν ο κ. Αργυρός είχε λάβει θέση υπέρ του κ. Σταθόπουλου, να μην είχε αποψιλωθεί των αρμοδιοτήτων του.

Του Στρατή Μαζίδη

Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για μια από τις καλύτερες στιγμές της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Ο αντιδήμαρχος εξέφρασε την άποψή του στη δική του προσωπική σελίδα. Δεν απέστειλε δήλωση στα ΜΜΕ όπως συνέβη με άλλον αντιδήμαρχο που άφηνε να εννοηθεί ποιον θα ψηφίσει, αλλά δεν του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες.

Ωστόσο, όπως έγραψε ο κ. Ζορμπάς στο προφίλ του, την επομένη ημέρα της πρώτης αναμέτρησης έχει ένα καθήκον να εκπληρώσει μέχρι τις 31/12/23 με βάση την εντολή των δημοτών, οπότε ίσως είναι χρησιμότερο να εστιάσει στα δημοτικά τέλη και την εισαγωγή προς ψήφιση του προϋπολογισμού ως το τέλος του έτους όπως προβλέπεται.

Εντούτοις η άτυπη καθαίρεση του κ. Αργυρού δημιουργεί και μια απορία ως προς το πως θα κινηθεί εν όψει των εσωπαραταξιακών εκλογών, δεδομένου ότι έχει ήδη προκύψει η υποψηφιότητα Ζόμπολα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι το μοναδικό πρόσωπο που έχει ασκήσει σκληρή κριτική για τη βαριά ήττα της 8ης Οκτωβρίου κι ενδέχεται γύρω από το πρόσωπό του να συσπειρωθούν οι υποψήφιοι που αναζητούν τις ευθύνες εντός των τειχών και δεν τους φταίει για όλα η ΝΔ. 

Την ίδια ώρα ο κ. Σταθόπουλος, ο οποίος έβγαλε μια δήλωση όπου θυμήθηκε την αποχή και τη σύνθεση, αναρτά στις ομάδες ότι... πριν 6 χρόνια έκανε συνελεύσεις γειτονιάς. Και τι σημαίνει αυτό; Τουλάχιστον, ας ελπίσουμε πως δε θα περάσουμε άλλα πέντε χρόνια ξαναδιαβάζοντας τι αναφέρει πως έκανε την πενταετία 2014-2019 εν όψει 2028. Αυτό κρίθηκε πλέον δύο φορές.

Νεότερη Παλαιότερη