Αν είχαμε ενδιαφερθεί τόσα χρόνια για τη βαδισιμότητα της Μεσογείων, ίσως να μην είχε σκοτωθεί η 70χρονη

Η σελίδα μας σχεδόν με το ξεκίνημα της λειτουργίας της το 2009 έθετε περιοδικά το θέμα των πεζοδρομίων της λεωφόρου Μεσογείων. Ο κεντρικότερος δρόμος της Αγίας Παρασκευής μολονότι οδηγεί σε σειρά υπηρεσιών και καταστημάτων, δυστυχώς δεν μπορεί να τον περπατήσει κανείς.

Του Στρατή Μαζίδη

Κάποτε μας είχαν απαντήσει κάποιοι αιρετοί από το Δήμο ότι δεν μπορούμε να βάλουμε προστατευτικά κάγκελα γιατί δε γίνεται να κλείσουμε τις πρασιές των παρόδιων ιδιοκτητών που παίζουν ρόλο πάρκινγκ. Μάλλον όμως επρόκειτο για απλή δικαιολογία ώστε να μη χαλάμε τη ζαχαρένια μας με κανέναν.

Γιατί;

Διότι πολύ απλά δεν μπορεί κανείς να βγάλει θέση στάθμευσης όπου κι όποτε θέλει. Οι χώροι στάθμευσης προβλέπονται και χωροθετούνται από τις οικοδομικές άδειες. Χρεώνονται ως βοηθητικοί χώροι στον ΕΝΦΙΑ.

Οπότε η απορία μας είναι η εξής: Έκανε ποτέ έλεγχο ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε όλα τα ακίνητα κατά μήκος της Μεσογείων για να διαπιστώσει αν οι πρασιές είναι στο σύνολό τους χώροι στάθμευσης; Δε νομίζω. Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει υψομετρική διαφορά με το καθαρό πεζοδρόμιο, αλλά ούτε εκεί τοποθετήθηκαν τα γνωστά "π".

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως η λεωφόρος Μεσογείων είναι ένας δρόμος που διαβαίνουν όλοι οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής κατά καιρούς. Όμως καμία Δημοτική Αρχή δεν σκέφτηκε ότι το να καθαρίσει και να προστατεύσει τα πεζοδρόμιά της, δηλαδή τους ΠΕΖΟΥΣ, θα ήταν μια από τις καλύτερες υπηρεσίες που θα μπορούσε ποτέ να προσφέρει στην πόλη και θα ανταμειβόταν για αυτό.


Νεότερη Παλαιότερη