Πρωτοφανής επίθεση κάτω από τη μέση στον Γιάννη Σταθόπουλο - Cui Bono;

Μία πρωτοφανής επίθεση σε βάρος του Γιάννη Σταθοπούλου φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες από την εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής. Η πολιτική αντιπαράθεση και η αυστηρή έως σκληρή κριτική είναι κάτι λογικό και αναμενόμενο, ωστόσο τα χτυπήματα κάτω από τη μέση με αναληθείς αναφορές και υπερδιαστασιολογημένα δεδομένα, εκτός από απαράδεκτα φαινόμενα προσβάλλουν τη νοημοσύνη των αναγνωστών. 

Του Στρατή Μαζίδη

Συγκεκριμένα κυκλοφόρησαν δύο δημοσιεύματα με απόσταση λίγων ημερών σε υπερτοπικό μέσο το οποίο σχετίζεται με δημοσιογράφο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, ο οποίος πρόσφατα είχε φιλοξενήσει στην εκπομπή του υποψήφιο Δήμαρχο της πόλης μας.

Στο μεν ένα δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε μέτρηση σε δείγμα...8.509 ατόμων [!!!] σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σταθόπουλος έρχεται τρίτος με 17% ενώ ο εν ενεργεία δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς είναι δεύτερος αποσπώντας μόλις και μετά βίας 20%. Όμως δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ποια εταιρεία έκανε την έρευνα, πότε διενεργήθηκε, ποιος την είχε παραγγείλει και στα επιμέρους χαρακτηριστικά της. Βέβαια η αναφορά και μόνο σε δείγμα 8.509 ατόμων σταμάτα την όποια σοβαρή συζήτηση όταν οι δημοσκοπήσεις που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή γίνονται σε δείγματα 1.500-2.000 ατόμων. Ακόμη και στη γειτονική Τουρκία των περίπου 100 εκατομμυρίων κατοίκων οι δημοσκοπήσεις γίνονται με τη συμμετοχή περίπου 5.000 ατόμων. Αρκεί μόνο ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τη δεύτερη Κυριακή του 2010 στο δήμο μας ο Βασίλης Ζορμπάς είχε εκλεγεί αποσπώντας 8.129 ψήφους.

Στο έτερο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Γιάννης Σταθόπουλος «ίσως ηγείται του μοναδικού συνδυασμού στην Ελλάδα που περιλαμβάνει στελέχη μόνο από ένα κόμμα», τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο δημοσίευμα κατονομάζονται υποψήφιοι ως μέλη του κόμματος, ενώ δεν είναι. Το δημοσίευμα κλείνει γράφοντας πώς «είναι ίσως ο μόνος Δημοτικός συνδυασμός σε όλη την Ελλάδα που δεν έχει κανένα κάποιον υποψήφιο που να προέρχεται από άλλον χώρο! Απίστευτο και όμως αληθινό». Σαφώς είναι γνωστή η κομματική προτίμηση και προέλευση του κ. Σταθοπούλου, όπως πχ είναι γνωστό ότι ο κ. Ζορμπάς ανήκει στη ΝΔ, ή ο κ. Μυλωνάκης ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στο συνδυασμό της Νίκης, όπως και στους άλλους, δεν συγκαταλέγονται πρόσωπα διαφορετικής ιδεολογικής- κομματικής προσέγγισης.

Δημοσιεύματα όπως τα παραπάνω εξυπηρετούν στη δημιουργία ενός ανακατέματος των δεδομένων όταν ίσως δε θεωρούνται από κάποιους βολικά. Επίσης δεν είναι σύμπτωση πως δημοσιεύονται σε ΜΜΕ με πλήθος αναρτήσεων καθημερινά που δεν έχουν αίσθηση της Αγίας Παρασκευής. Στο τι μπορεί να βρίσκεται πίσω από όλα αυτά ενδεχομένως θα μπορούσε να βοηθήσει η απάντηση στο γνωστό ερώτημα "Cui Bono?".

Δε γνωρίζω αν ο κ. Σταθόπουλος έχει συγκεκριμένους λόγους που τον κάνουν να αισθάνεται ήσυχος για την πρώτη Κυριακή. Θα πρέπει όμως να ξέρει ότι στην πολιτική η ησυχία του ενός, είναι η ανησυχία του άλλου, χώρια το γεγονός πως θίγεται μια σειρά ανθρώπων. Επίσης είναι πασιφανές ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε από κάποιους τη δεύτερη, όσο κι αν το ελπίζει. 

Άραγε θα υπάρξει αντίδραση από τον πρώην Δήμαρχο στην επίθεση που δέχεται;

Νεότερη Παλαιότερη