Στην Αθήνα άνοιξε το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο, στην Αγία Παρασκευή ούτε καν το συζητά κανείς

Στην ολοκληρωμένη φροντίδα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων -με κηδεμόνες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες – προχωρά ο Δήμος Αθηναίων, κάνοντας πράξη τη δέσμευση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ότι η Αθήνα θα αποκτήσει το δικό της σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο, πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο.

Το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφ. Μεσογείων με την οδό Τρικάλων, μπροστά από το Άλσος Χωροφυλακής στους Αμπελόκηπους, άνοιξε τις πόρτες του το μεσημέρι της Κυριακής.

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00-17.00, παρέχοντας δωρεάν όλες τις υπηρεσίες στα αδέσποτα και στα δεσποζόμενα ζώα, δημοτών κηδεμόνων, που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές ορίζονται από το Ν.4830/2023 (ΑΜεΑ, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και δικαιούχοι ΚΕΑ).

Το κτηνιατρείο διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο χώρο χειρουργείου, με αναισθητική μηχανή, χώρο διάγνωσης, όπου οι δύο κτηνίατροι του Δήμου Αθηναίων, θα παρέχουν τις βασικές ιατρικές υπηρεσίες που συνοδεύουν το βιβλιάριο υγείας ενός ζώου, ιατρική περίθαλψη -όπου κρίνεται αναγκαίο- αλλά και στειρώσεις.

Λειτουργούν επίσης ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για βραχυχρόνια νοσηλεία, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, ενώ στους επόμενους μήνες, προβλέπεται η 24ωρη λειτουργία του ιατρείου, με κτηνιάτρους και βοηθούς.

Γιατί εδώ και τόσα χρόνια δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο Δήμο Αγίας Παρασκευής όπου τα πάντα έχουν πέσει στις πλάτες της Φιλοζωικής και ορισμένων μεμονωμένων προσώπων; Και επίσης για ποιο λόγο αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα απουσιάζει για άλλη μια φορά από τον κεντρικό προεκλογικό διάλογο.

Σε όσες σελίδες παρατάξεων επισκεφθήκαμε είτε είδαμε γενικόλογες προτάσεις, είτε απολύτως τίποτε σε ό,τι αφορά τα ζώα.


Νεότερη Παλαιότερη