Μήνυμα Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κι επικεφαλής παρατάξεων για την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά γεμάτη αισιοδοξία, δημιουργική διάθεση και με ευχή όλων το επόμενο καλοκαίρι να βρει τους μαθητές μας να έχουν πετύχει τους στόχους τους.

Από σήμερα ξεκινάει για όλους σας ένα ακόμα «ταξίδι».

Ένα «ταξίδι» στη γνώση, όπου με συνοδοιπόρους τους δασκάλους, τους καθηγητές αλλά και τις οικογένειές σας θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε καινούριες εμπειρίες και ακόμα περισσότερα εφόδια για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της ζωής.

Εμείς θα είμαστε δίπλα σας.

Δίπλα σε εσάς, σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό και φυσικά δίπλα στους γονείς σας για να σας στηρίξουμε με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Σήμερα όμως απευθύνομαι στους μαθητές της Αγίας Παρασκευής μας.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να αξιοποιήσετε όλα τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά κυρίως τη φαντασία σας και τις ικανότητές σας, ώστε να εμπνευστείτε, να δημιουργήσετε, να διδαχθείτε αλλά και να διδάξετε.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, πρόοδο και κάθε επιτυχία στους υψηλούς στόχους σας!

 

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Βασίλης Ζορμπάς

+ + + + +

Γ. Σταθόπουλος: Καλωσορίζουμε τη Νεολαία των Σχολείων μας

Αγαπητές μαθήτριες και μαθητές,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί γονείς

Ένα νέο ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό μα συνάμα συναρπαστικό, ξεκινάει στις 11 Σεπτεμβρίου, με το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.

Ευχόμαστε σε όλες/ους καλή αρχή, υγεία, δύναμη και δημιουργία.

Εξαίρεση θλιβερή η περιοχή της Θεσσαλίας που τα Σχολεία, μετά τις μεγάλες καταστροφές των βροχοπτώσεων, θα καθυστερήσουν να ανοίξουν.

Από την θέση της Δημοτικής αρχής 2014-19 με σχεδιασμένη, επίμονη και αποτελεσματική δουλειά και σε άμεση συνεργασία με τη Σχολική κοινότητα πετύχαμε να δώσουμε λύσεις σε μικρά και μεγάλα και σε πολλές περιπτώσεις χρόνια προβλήματα των σχολείων μας όλων των βαθμίδων, με έργα που άλλαξαν την εικόνα τους.

Μέσα σε αυτά που πετύχαμε, το νέο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Αγίας Παρασκευής, ένα υπερσύγχρονο σχολείο 11.000τμ, πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με όλες τις απαραίτητες υποδομές.

Επίσης μετά από σωστή προετοιμασία πετύχαμε την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και δημοπράτηση από τις ΚΤΥΠ, του 14ου Νηπιαγωγείου στα Πευκάκια, το οποίο ήδη λειτουργεί.

Επόμενος στόχος όλων μας, είναι η δημιουργία Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο προς απαλλοτρίωση οικόπεδο των πρ. Εκπαιδευτηρίων Μακρή, στον Τσακό.

Ωστόσο τα Σχολεία απαιτούν καθημερινή έγνοια και φροντίδα για να λειτουργούν αξιοπρεπώς και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς εκκρεμούν και προκύπτουν νέα προς επίλυση προβλήματα.

Θα είμαστε δίπλα σας καθημερινά μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων με σχέδιο, έργα και παρεμβάσεις για τη στήριξή και τη βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας.

10 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος

Γιατρός - Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»

 + + + + +

Το μήνυμα του επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή, Γιώργου Οικονόμου, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά! Το κουδούνι θα χτυπήσει ξανά και το σχολείο θα ζωντανέψει και θα γεμίσει με παιδικά χαμόγελα και θετική ενέργεια.

Το χρειαζόμαστε ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που πολλοί συνάνθρωποι μας περνάνε δύσκολες στιγμές και μερικά σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν.

Η σκέψη μας είναι και στις σχολικές υποδομές της πόλης μας που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ελλείψεις και καθυστερήσεις εργολαβιών για πολλά χρόνια.

Θα ήθελα να απευθυνθώ ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και να τα καλωσορίσω ευχόμενος δύναμη και αισιοδοξία.

Ιδιαίτερες ευχές επίσης και στα παιδιά της Γ’ Λυκείου, που έχουν μπροστά τους μια απαιτητική χρονιά, όπου θα χρειαστούν επιμονή και υπομονή για να πετύχουν τους στόχους τους.

Όπως και οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί θα είναι δίπλα τους και θα συνεχίσουν με ζήλο και ευσυνειδησία να τα καθοδηγούν στον δρόμο της γνώσης.

Για να δημιουργήσουν τους αυριανούς πολίτες με πολλά εφόδια και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Αυτός ο κοινός στόχος για τους μαθητές των σχολείων ας ενώνει τις προσπάθειες όλων μας.

Υγεία , καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά, σε όλη τη σχολική κοινότητα!


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

+ + + + +

 

Καλή σχολική Χρονιά!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Αγαπητοί μαθητές,

Καλή σχολική χρονιά, σε εσάς, τους γονείς και τους δασκάλους/ καθηγητές σας, με δύναμη για να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις της νέας περιόδου που ξεκινά σήμερα.

Ο Δήμος μας πρέπει να νοιάζεται και να σας συνοδεύει σε αυτό το όμορφο εκπαιδευτικό ταξίδι κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι για εμάς υπάρχουν 3 αδιαπραγμάτευτες αρχές:

Πρώτον, να στηρίξουμε τη Δημόσια Παιδεία και κυρίως να διασφαλίσουμε στην πράξη, ίσες ευκαιρίες μόρφωσης για όλους.

Δεύτερον, να συνεργαζόμαστε συστηματικά με όλους για να έχουμε σύγχρονα, ασφαλή και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία.

Τρίτον, να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για να έχετε στη διάθεσή σας σύγχρονους αθλητικούς χώρους, μέσα στο σχολείο σας αλλά και περισσότερες δημιουργικές και χρήσιμες εξωσχολικές δραστηριότητες. Να αναλάβουμε κοινές δράσεις για τον καλύτερο επαγγελματικό προσανατολισμό, την καταπολέμηση του bulling, τον εθισμό στο διαδίκτυο, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα, την σημασία της ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλα είναι θέμα Παιδείας.

Καλή αρχή λοιπόν σε όλες και όλους. Είμαστε πάντα δίπλα σας, στον σύλλογο διδασκόντων, των γονέων και κηδεμόνων και φυσικά στους πρωταγωνιστές της ημέρας, τα παιδιά μας.

Να είστε ΌΛΟΙ καλά.


Γιάννης Μυλωνάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος

Επικεφαλής συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή»

+ + + + +

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!

«Το σχολικό κουδούνι θα ηχήσει και πάλι αύριο πρωί σε όλα τα σχολεία της ελληνικής επικράτειας. Ένα νέο δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης ξεκινά με σκοπό οι μαθητές του δήμου της Αγίας Παρασκευής ν’ αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και εφόδια για το μέλλον τους.

Να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και να αριστεύσετε όχι μόνο στα μαθήματά σας, αλλά και στη φιλία, στην αγάπη για τους συμμαθητές σας, στο σεβασμό προς του δασκάλους σας, στα γέλια, στα παιχνίδια στη χαρά!

Θέλω, λοιπόν, να ευχηθώ στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σε εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή δύναμη ώστε να συνεχίζουν να αποτελούν άοκνο στήριγμα για τα παιδιά μας και να καλλιεργούν σε αυτά τις αξίες της μάθησης, της αλληλεγγύης και του ήθους.

Καλή σχολική χρονιά!»

+ + + + +

Το μήνυμα του Υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Τσιαμπά για την νέα σχολική χρονιά

Η έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς είναι ένα καινούριο συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και του πολιτισμού.

Όπως κάθε ταξίδι, έτσι και αυτό, ξεκινά με αισιοδοξία, δύναμη, ελπίδα και πολλά όνειρα. Ο στόχος όλων είναι ένας, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να αποκτήσουν γνώση και εφόδια για την πορεία τους στη ζωή.

Οι σχολικές αίθουσες είναι πάντα οι εκπαιδευτικές φωλιές που αναπτύσσεται ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, στη διαφορετικότητα, στο περιβάλλον, εκεί που αναπτύσσονται δεξιότητες, ιδανικά και αξίες.

Η παράταξή μας «ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» στέκεται δίπλα στην σχολική κοινότητα, με ένα στόχο η νέα αυτή σχολική χρονιά να είναι η πρώτη που τα προβλήματα όποτε παρουσιαστούν να επιλύονται άμεσα.

Κλείνοντας θέλω λοιπόν να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες και βεβαίως στους εκπαιδευτικούς και στους αγαπητούς γονείς μια γόνιμη και εποικοδομητική χρονιά.


Γραφείο Τύπου

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νεότερη Παλαιότερη