Θοδωρής Μπριάνης: Ένας δημότης με μακρά ενεργή παρουσία στα κοινά, διεκδικεί την είσοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο

 
Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της ένταξης στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, του γνωστού συνδημότη μας και επιφανούς νομικού Θοδωρή Μπριάνη.

Εκτός από την επαγγελματική του ιδιότητα, ο κ. Μπριάνης είναι ευρύτερα γνωστός από χρόνια λόγω της δράσης του στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής, την ενεργή παρουσία του σε συλλόγους και σωματεία αλλά και την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ήπιων τόνων και μια ευρύτερα αποδεκτή προσωπικότητα στην πόλη.

Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Μπριάνη


Ο Θοδωρής Μπριάνης, καταγόμενος από την Λαμία, γεννήθηκε και ζει στην Αγία Παρασκευή.

Προέρχεται από πολιτική οικογένεια αφού τόσο ο πατέρας του Κώστας Μπριάνης όσο και ο αδελφός του Δημήτρης ασχολήθηκαν επί πολλά χρόνια ενεργά με την πολιτική, ο δε αδελφός του έχει διατελέσει και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Φθιώτιδας, ενώ οι θείοι του Γιώργος και Νίκος είχαν εκλεγεί παλαιότερα, κατ’ επανάληψη, δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο μας.

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και διατηρεί γραφείο στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τα αδέλφια του. Υπήρξε επί πολλά χρόνια μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και είναι μέλος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιριών, ως νομικός εκπρόσωπος του ΠΣΑΚ.

Από το 2003 μέχρι και σήμερα εκλέγεται Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ» που ανήκει στην εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με έδρα την Αγ. Παρασκευή και είναι μέλος των ΔΣ του Συλλόγου Επιστημόνων Αγίας Παρασκευής και του Σωματείου ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, ως υπεύθυνος επικοινωνίας.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό (μαραθωνοδρόμος), τον ώθησε ώστε να δραστηριοποιηθεί ενεργά τα τελευταία χρόνια με την διοργάνωση αγώνων, όπως του Δρόμου Ζωής «Αναδεικνύοντας τον Υμηττό» που έχει γίνει θεσμός στην πόλη μας, αναλαμβάνοντας μάλιστα πριν ένα χρόνο και τη θέση του Αντιπροέδρου στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΑΣΑΠ).

Τα έτη 1995-2008 ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ ήταν και συντάκτης των νομικών περιοδικών «Νομικός Φάκελος» και «erga omnes». Είναι παντρεμένος με την Ισαβέλλα Γιαννάτου και πατέρας δύο παιδιών.
Νεότερη Παλαιότερη