Ανοικτή επιστολή του αντιδημάρχου Ιωάννη Αργυρού προς τους δημότες της Αγίας Παρασκευής

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

απευθύνομαι σε σας με όλη την αγάπη και το σεβασμό μου για να σας δηλώσω την υποψηφιότητά μου ξανά στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές με το συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας». 

Με γνωρίζετε χρόνια ως Ιατρό Γυναικολόγο. Έχω ευδοκίμως υπηρετήσει πολλά χρόνια στο Κέντρο Υγείας της Αγίας Παρασκευής (το παλιό ΙΚΑ). Παράλληλα με την επιστήμη μου και την άσκηση του επαγγέλματος – λειτουργήματός μου έχω από χρόνια ασχοληθεί και θέλω ακόμη να ασχολούμαι με τα Δημοτικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του τόπου μας, του Δήμου Αγίας Παρασκευής. 

Από χρόνια ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τα τελευταία τέσσερα ως Αντιδήμαρχος θεωρώ ότι υπηρέτησα και υπηρετώ τον θεσμό και τα συμφέροντα της Αγίας Παρασκευής με αξιοπρεπή τρόπο. Χωρίς φανφάρες, κομματικές ταμπέλες και γραμμές ό,τι ήταν προς το καλό της Πόλης μας και των κατοίκων της ήμουν πάντα μπροστά και το υπερασπιζόμουν. Ο δημότης που είχε ή έχει πρόβλημα και δίκιο με βρίσκει σύμμαχο και συμπαραστάτη του. 

Με τις ιδέες μου και την δημοτική μου δραστηριότητα έχω συμβάλει στην ίδρυση και λειτουργία των ΚΑΠΗ και των Δημοτικών Ιατρείων, της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, του Πνευματικού Κέντρου και του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου. Έχω ενισχύσει το θεσμό της Αδελφοποίησης, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, τη διασύνδεση της Αγίας Παρασκευής με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του ΚΕΠ Υγείας. 

Σήμερα από τη θέση του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Εξυπηρέτησης του πολίτη έχω συμβάλει με όλες μου τις δυνάμεις στον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), με τη μεταστέγασή του σε καλύτερο και μεγαλύτερο χώρο, χωρίς επιπλέον σημαντικό κόστος, στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, έτσι ώστε οι δημότες – χρήστες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στις συναλλαγές τους με τον Δήμο (ηλεκτρονική ενημέρωση, ηλεκτρονική πληρωμή υποχρεώσεων κλπ). 

Παράλληλα, ως υπεύθυνος εκπρόσωπος του Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου έχω βοηθήσει ο ιστορικός και σπουδαίος αυτός θεσμός να μη σταματήσει αλλά απεναντίας να οργανωθεί καλύτερα και να λειτουργεί πιο σωστά. Πολλοί είναι οι χρήστες - φοιτητές του Πανεπιστημίου μας καθώς και οι διδάσκοντες καθηγητές που είτε κατοικούν στην πόλη μας, είτε έρχονται από αλλού και όλοι ως εθελοντές. 

Ως Υπεύθυνος της οργάνωσης και λειτουργίας του νεοαποκτηθέντος οικοπέδου και της βίλας Ιόλα, ως Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού έχω οργανώσει τα ετήσια φεστιβάλ πολιτισμού. Κυρίως, όμως, εργάζομαι στην επαφή του Δήμου μας για συνεργασία με Πολιτιστικά Κέντρα Εσωτερικού (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Ωνάση) και Εξωτερικού (Centre Georges Pompintou στο Παρίσι, Solomon R. Guggenheim στη Νέα Υόρκη και Menil Foundation στο Τέξας), ώστε η βίλα Ιόλα μετά την ανάπλασή της να εξελιχθεί σε Πολιτιστικό Χώρο παγκόσμιας εμβέλειας. 

Ως Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του πολίτη εμπνεύστηκα και τρέχω το πρόγραμμα του Δήμου “Κυριακή Πάμε Μουσείο”, με κυριακάτικες δωρεάν επισκέψεις κατοίκων της Αγίας Παρασκευής σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας και όχι μόνο. Τέλος, είμαι υπερήφανος για τη δράση μας “Κάρτα Κατοίκου”. Mε την κάρτα κατοίκου αφενός μεν ενισχύεται η αγορά της Πόλης μας, αφετέρου οι Αγιοπαρασκευιώτες επωφελούνται από τις εκπτώσεις των επαγγελματιών της Αγίας Παρασκευής, αλλά και από τις ειδικές τιμές και εκπτώσεις Ιατρικών Κέντρων και Νοσοκομείων εντός και εκτός της Πόλης μας. 

Πιστεύω ότι ο σημερινός Δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, τα τέσσερα τελευταία χρόνια που βρίσκεται επικεφαλής του Δήμου έκανε σημαντικό έργο για την πόλη μας. Ολοκλήρωσε όλα τα εκκρεμή από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές έργα και ξεκίνησε πολλά νέα. Το νέο Δημαρχείο, το Κολυμβητήριο, το ΣΗΔ για ΑΜΕΑ, το Αθλητικό Κέντρο στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης», η ανάπλαση των οδών Αιγαίου Πελάγους και Ειρήνης αποτελούν μερικές από τις επιτυχίες του. Γι’ αυτό και πιστεύω ακράδαντα ότι ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς πρέπει να επανεκλεγεί από το Λαό της Αγίας Παρασκευής. 

Εν κατακλείδι προσκαλώ τους Δημότες της πόλης μας, εφόσον με εμπιστεύονται και πιστεύουν ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά μου να μου δώσουν πάλι την ευκαιρία και την τιμή να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζητώ τον 1 από τους 4 σταυρούς προτίμησης στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.


Για την πόλη μας,

Αργυρός Ιωάννης,
Αντιδήμαρχος

Νεότερη Παλαιότερη