Θα είναι σχεδόν όλοι στο δεύτερο γύρο!

pixabay / nck_gsl
Μία πρώτη εντύπωση βλέποντας το όλο κλίμα μέσα από εγκαίνια εκλογικών κέντρων, ανακοινώσεις, "δημοσκοπήσεις" και τοποθετήσεις είναι ότι όλες οι παρατάξεις πάνε εξαιρετικά, σχεδόν άπαντες οι [γαλαζοπράσινοι] υποψήφιοι έχουν αναπτύξει φοβερό ρεύμα, είναι σε άνοδο και θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών και σίγουροι νικητές της τελικής αναμέτρησης.

Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά όταν άρχισαν να τρέχουν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά κέντρα, τότε τα πράγματα έμπαιναν πάλι στη θέση τους με βάση το status quo που έχει επικρατήσει στην πόλη.

Σε αυτήν την αναμέτρηση υπάρχουν τρεις σταθερές που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Η πρώτη είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου η οποία δεν ευνοεί όλες τις παρατάξεις

Η δεύτερη είναι πως το 2019 ευνοούσαν οι συνθήκες τη δημιουργία ενός θόλου τοπίου σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία και τις κατευθύνσεις της όσον αφορά το δήμο μας. Αυτό δεν ισχύει σήμερα.

Η τρίτη είναι το γενικότερο πολιτικό - κομματικό σκηνικό πού καλώς ή κακώς πάντα επηρέασε και επηρεάζει σε ένα βαθμό την κρίση των ψηφοφόρων.

Συνήθως αυτοί οι οποίοι διαλαλούν το πόσο καλά πάνε, είναι εκείνοι οι οποίοι το βράδυ των εκλογών δεν αισθάνονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Νεότερη Παλαιότερη