Ελεύθερος Τύπος: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΝΔ σε 26 μεγάλους δήμους

Μέσα στις επόμενες ημέρες σε Μαξίμου και Πειραιώς ολοκληρώνουν τους σχεδιασμούς τους για την αυτοδιοίκηση. Μετά την ανακοίνωση στήριξης στις 13 περιφέρειες, η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει τις ανακοινώσεις για τους μεγάλους δήμους της χώρας, των γενικών γραμματέων των υπουργείων, αλλά και προέδρων σε οργανισμούς, σημειώνει σε άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο ο Νίκος Ελευθερόγλου [https://eleftherostypos.gr/politiki/nea-dimokratia-aftoi-einai-oi-ypopsifioi-se-26-megalous-dimous] και συνεχίζει:

Σε ό,τι αφορά τους δήμους, δεδομένη είναι η στήριξη από τη Ν.Δ. του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα, του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, αν και στις προηγούμενες εκλογές η Ν.Δ. είχε κατεβάσει ως υποψήφιο τον Ν. Βλαχάκο, που εξελέγη βουλευτής σε αυτές τις εκλογές, και του Κωνσταντίνου Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη. Για την Πάτρα έχει «κλειδώσει» η στήριξη στον γιατρό και γνώστη της αυτοδιοίκησης Κώστα Σβόλη.

Στο Ηράκλειο η Ν.Δ. θα στηρίξει τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη, ενώ για τη Λάρισα ακούγεται το όνομα του Θανάση Μαμάκου.

Στους μεγάλους δήμους της Αττικής, και ειδικά στα βόρεια, η Ν.Δ. θα στηρίξει τον Βασίλη Ξυπολυτά για τον Δήμο Κηφισιάς, τον Γιώργο Παπαδημητρίου για το Νέο Ηράκλειο, τον Γιάννη Πισιμίση στα Βριλήσσια, στην Αγία Παρασκευή τον εν ενεργεία δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, στο Μαρούσι τον νυν δήμαρχο, Θοδωρή Αμπατζόγλου, ενώ πιο παραλιακά στον Δήμο Σαρωνικού τη στήριξη της γαλάζιας παράταξης θα έχει ο οικονομολόγος Γιώργος Σωφρόνης, στη Γλυφάδα ο πολιτικά κυρίαρχος Γιώργος Παπανικολάου, στη Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στην Καλιθέα ο Δημήτρης Κάρναβος, στο Παλαιό Φάληρο ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, στη Ραφήνα ο Ευάγγελος Μπουρνούς, στο Περιστέρι ο υπερκομματικός Ανδρέας Παχατουρίδης. Στην περιφέρεια ήδη έχουν κλειδώσει ο νυν δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, στην Αρτα ο δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, στην Καλαμάτα ο νυν δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, στην Κατερίνη ο Κώστας Κουκοδήμος, στην Κέρκυρα η δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου, στη Λαμία ο Θύμιος Καραΐσκος, εν ενεργεία δήμαρχος, όπως και στη Χίο ο Σταμάτης Κάρμαντζης, και στη Χαλκίδα η Ελένη Βάκα.

Μίνι ανασχηματισμός αναμένεται και σε επίπεδο γ.γ. των υπουργείων αλλά και στις διοικήσεις των οργανισμών. Στις αρχές της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα ονόματα, καθώς ήδη έχουν γίνει οι σχετικές συσκέψεις και αναμένεται η τελική έγκριση του πρωθυπουργού.

Νεότερη Παλαιότερη