Μια επίσκεψη στα Εργαστήρια Τέχνης: Συνδημότες μας με έμπνευση, μεράκι, όρεξη και υπομονή

Η έκθεση με τις δημιουργίες των σπουδαστών των εργαστηρίων τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής αποτελεί μία ξεχωριστή εναλλακτική και ποιοτική πρόταση για τον ελεύθερο χρόνο μας.

Του Στρατή Μαζίδη

Αν μπορούσε κανείς να δει τα εκθέματα όλων των ειδών δίχως να γνωρίζει ότι πρόκειται για σπουδαστές ανεξαρτήτως του πόσα χρόνια σπουδάζουν στα εργαστήρια, θα νόμιζε κανείς πως πρόκειται για καθιερωμένους καλλιτέχνες, γλύπτες, αγιογράφους, ζωγράφους με μακρά πορεία στο χώρο.

Εντυπωσιακά ψηφιδωτά, επιβλητικές αγιογραφίες, ιδιαίτερα καλλιτεχνικά δημιουργήματα και εντυπωσιακά κοσμήματα φέρνουν τον επισκέπτη σε δύσκολη θέση αν ερωτηθεί τι του άρεσε περισσότερο.

Η τελειότητα που διακρίνει όλα τα έργα αλλά και οι εμπνεύσεις των σπουδαστών προκαλούν θαυμασμό.

Εκτός όμως από τα παραπάνω επισκεπτόμενος την έκθεση έκανα ακόμη δύο σκέψεις.

Η πρώτη ήταν ότι το πολιτιστικό πάρκο θα μπορούσε να αξιοποιείται περισσότερες φορές το χρόνο με αντίστοιχα δρώμενα προσφέροντας στους δημότες ποιοτικές εναλλακτικές πολιτιστικές επιλογές. Είναι μια υποδομή του Δήμου με μεγάλες δυνατότητες.

Η δεύτερη κρίνοντας από όσα είδα είναι ότι η πόλη μας διαθέτει αρκετούς πολίτες με μεράκι, φαντασία, όρεξη για δουλειά και μεγάλη υπομονή η οποία απαιτείται σε αυτούς του είδους τις δημιουργίες. Με λίγα λόγια η πόλη διαθέτει ένα σημαντικό δυναμικό ανθρώπων που θα μπορούσαν με αυτά τα χαρακτηριστικά να προσφέρουν πολύ περισσότερα όχι μόνο στην τέχνη αλλά και γενικότερα.

Σε κάθε περίπτωση είναι ευχάριστο να βλέπεις ότι τα Εργαστήρια Τέχνης της Αγίας Παρασκευής συνεχίζουν την πολυετή παράδοση της πολύ καλής δουλειάς προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί, όχι απλά να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο του αλλά και να αναπτυχθεί περισσότερο ως άνθρωπος.

Νεότερη Παλαιότερη