Πόλεμος και... Ειρήνης

Το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης φαίνεται πως θα επιχειρηθεί να ανέβει όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά ο κ. Μυλωνάκης με δύο πανομοιότυπες ανακοινώσεις ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της οδού Ειρήνης. Μιλά για διαζύγιο με τη λογική και προσβολή της νοημοσύνης μας όταν σε λίγους μήνες θα ξηλωθεί ο δρόμος για να τοποθετηθούν αγωγοί ομβρύων υδάτων.

Του Στρατή Μαζίδη

Η απάντηση της παράταξης του Δημάρχου κ. Ζορμπά (Η Πόλη μας) μιλά για έναν πανικόβλητο κ. Μυλωνάκη, με νεφελώδες ατάκες αντί προγράμματος που παρουσιάζει την ευρύτερη ανάπλαση της οδού Ειρήνης ως απλή «ασφαλτόστρωση».

Αν δεν κάνω λάθος, ο σχεδιασμός της ανάπλασης της οδού Ειρήνης ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και συνεχίστηκε από τη σημερινή. Ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος ανά τακτά διαστήματα ζητούσε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης και ο Βασίλης Ζορμπάς απαντούσε περίπου με τη σημερινή επιχειρηματολογία Μυλωνάκη, ότι δηλαδή η ανάπλαση θα προχωρήσει αφού πρώτα η Περιφέρεια Αττικής υλοποιήσει το έργο των αγωγών ομβρύων στην Ειρήνης για να μην ασφαλτοστρώνεται δύο φορές ο δρόμος.

Ωστόσο, όταν διατυπώνονταν τα παραπάνω:

👉 υπήρχε ακόμη μεγάλος χρονικός ορίζοντας μέχρι τις εκλογές, 

👉 δεν είχε προκύψει το θέμα με το Δημαρχείο

👉 η Δημοτική Αρχή πόνταρε στην [ταχύτερη] εκκίνηση άλλων σημαντικών τεχνικών έργων όπως το κολυμβητήριο ή ο ναΐσκος στο κοιμητήριο.

Σε απλά ελληνικά ήταν διαθέσιμα κι άλλα χαρτιά στο τραπέζι στο δρόμο προς τις εκλογές ενώ υπήρχε η προσδοκία πως η Περιφέρεια θα προχωρούσε πιο γρήγορα το έργο των αγωγών. Όμως όπως αποδείχθηκε και με το θέμα του Δημαρχείου, η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι ο σταθερός τοίχος να ακουμπήσεις με ασφάλεια την πλάτη σου.

Ασχέτως αν οι εκλογές έπαιξαν ρόλο στη μεταστροφή της άποψης του Δημάρχου και την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της Ειρήνης, τίθεται ένα ερώτημα:

✒ Ήδη πέρασαν παραπάνω από δύο χρόνια μέσα στα οποία «σε λίγους μήνες η Περιφέρεια θα ξεκινήσει το έργο των αγωγών ομβρύων». Πόσα χρόνια ακόμη θα πρέπει να περιμένουμε να περάσουν για ένα δρόμο που σε ορισμένα σημεία οι ρίζες των δέντρων έχουν καταστήσει τα πεζοδρόμια λόφους και αδιάβατα;

✒  Επίσης πόσες φορές δεν ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι στην πόλη και μετά από λίγο καιρό άρχισαν να σκάβονται και να μπαλώνονται από έργα των Ο.Κ.Ω.;

Στον αντίποδα η Ειρήνης είναι ένας βασικός δρόμος με εκατοντάδες κατοίκους - ψηφοφόρους. Ίσως αυτό να ενοχλεί περισσότερο τον κ. Μυλωνάκη [είναι ο μόνος που ασκεί κριτική για το έργο] ο οποίος δεν αποκλείεται να αναζητά έναν τρόπο να σπάσει το δίδυμο Ζορμπά - Σταθόπουλου οι οποίοι εδώ καιρό τώρα πορεύονται ήρεμα προς τις κάλπες. 

Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας τις ανακοινώσεις του κ. Μυλωνάκη εντοπίζει κανείς εύκολα το πολιτικό στοιχείο. Δεν καταφέρεται εναντίον του έργου, ούτε ζητά να σταματήσει μέχρι όποτε γίνουν τα όμβρυα. Αντίθετα αναγνωρίζει την αναγκαιότητά του προς όφελος των περίοικων. Απλά ασκεί κριτική στον πολιτικό του αντίπαλο. Άλλωστε μόλις στις αρχές Απριλίου ο εκπρόσωπός του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ψήφισε θετικά για την προσωρινή και τμηματική διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων από την οδό Νεαπόλεως και έως τη Λ. Μεσογείων για τις ανάγκες του έργου! Λογικά δε θα έπρεπε αν όχι να καταψηφίσει, τουλάχιστον να απέχει; Οπότε προς τι η συζήτηση και ο πόλεμος ανακοινώσεων; 

Ή συμφωνείς να γίνει ένα έργο, οπότε υπερψηφίζεις και υπερθεματίζεις, είτε διαφωνείς, εκθέτεις τους λόγους, καταψηφίζεις και ασκείς κριτική. Αλλά να ασκείς κριτική σε κάτι που ψήφισες; 

Το ίδιο συμβαίνει και με το κολυμβητήριο, όπου από τη μια λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο (15-3-2023) πως ο Δήμαρχος εξαπατά τον κόσμο με το κολυμβητήριο («Λοιπόν κ. Ζορμπά τα πράγματα είναι απλά. Τώρα οκτώ μήνες πριν τις εκλογές που δεν καταφέρατε να λύσετε κανένα μεγάλο ζήτημα της πόλης, εξαπατείτε τον κόσμο ότι θα κάνετε κολυμβητήριο, ότι θα κάνετε την πλατεία του Αη Γιάννη και οτιδήποτε που τα έχετε δημοπρατήσει χωρίς να έχετε εξασφαλίσει καμία χρηματοδότηση για αυτά και θα ρίξετε το δήμο στα βράχια οικονομικά κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο») ενώ έχει υπερψηφίσει οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό ενώ θα όφειλε να ξεσκεπάσει την απάτη και να την αποτρέψει.

Με όλα αυτά, δεν ξέρω αν προσβάλλεται η νοημοσύνη, αλλά σίγουρα σταματά η λογική.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θεωρούμε εκ των ουκ άνευ πως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει βρει τη φόρμουλα να διασφαλίσει ότι όποτε [και αν] αποφασίσει η Περιφέρεια Αττικής να εκτελέσει το έργο των αγωγών είτε δε θα προκαλέσει την παραμικρή φθορά στα πεζοδρόμια, είτε θα τα αποκαταστήσει ως έχουν.

Αν θέλει κανείς να ταράξει τα ύδατα και να αλλάξει τα πράγματα, αντί να κηρύξει επικοινωνιακό πόλεμο στην... Ειρήνης, είναι προτιμότερο να συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα που αφορούν στο υπό ανέγερση Δημαρχείο και τη μη συμπερίληψη του εκβραχισμού στα τεύχη δημοπράτησης προβαίνοντας στις δέουσες ενέργειες στις αρμόδιες αρχές για να δούμε πως φτάσαμε ως εδώ. Αν... μπορεί.

Νεότερη Παλαιότερη