Μια ιδιαίτερη και δύσκολη διάσωση από το Δήμο Αγίας Παρασκευής και το Σύλλογο Ζωοφίλων!

Μία δύσκολη διάσωση μιας γατούλας πραγματοποιήθηκε σήμερα με την πολύτιμη βοήθεια της αντιδημάρχου καθαριότητας και πρασίνου Ελένης Δάβαρη όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής.

Ο Σύλλογος ενημερώθηκε χθές για γάτα η οποία ήταν εγκλωβισμένη 3 μέρες επάνω σε ένα ψηλό κυπαρίσσι. 

Κάτοικος της γειτονίας, ενώ είχε ειδοποιήσει πυροσβεστική και κάποια ομάδα διάσωσης για γάτες, δεν είναι κάποια ανταπρόκριση.

Ο Σύλλογος κάλεσε χθές το απόγευμα την πυροσβεστική και άμεσα εστάλη όχημα στο σημείο, όμως ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν σε τόσο μεγάλο ύψος (περίπου 15 μέτρα) χώρις γερανοφόρο όχημα το οποίο η υπηρεσία δεν μπορούσε να διαθέσει.

Το πρωί της Δευτέρας ο Σύλλογος αποτάνθηκε στην αντιδήμαρχο η οποία ανταποκρίθηκε και οργάνωσε μαζί με την διευθύντρια της υπηρεσίας, η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο, να σταλεί το γερανοφόρο του δήμου. Η επιχείρηση ήταν δύσκολη και πολύωρη, αφού η τρομαγμένη γατούλα κάθε φόρα που πλησίαζε το καλάθι, ανέβαινε όλο και ψηλότερα. 

Η μόνη λύση λοιπόν ήταν να δεθεί η κορυφή του δέντρου με σκοινί και μετά να κοπεί.
Πράγματι ο χειριστής του μηχανήματος με τους υπαλλήλους του πρασίνου, με τον συντονισμό της διευθύντριας, κατάφεραν να  κατεβάσουν το ζωάκι το οποίο δυστυχώς φορούσε λουράκι αλλά εξαφανίστηκε τρομαγμένο!

Ας ελπίσουμε ότι η γάτα θα γυρίσει στο σπίτι της και οι ιδιοκτήτες της θα προσέξουν λίγο περισσότερο τις εξόδους της.

Νεότερη Παλαιότερη