Κώστας Τσιαμπάς: Η δυσοσμία στη Δερβενακίων και η αναλγησία των… πριν και των… τώρα


Τελευταία ακούγονται έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους του Κοντοπεύκου ιδιαίτερα από τους παρόδιους των οδών Δερβενακίων και Κύπρου, για τη δυσοσμία που αναδύεται από τα φρεάτια των αγωγών  Όμβριων.

Ποια είναι η αλήθεια…;

Την άνοιξη του 2014 έγινε έλεγχος του κεντρικού αγωγού (πλακοσκεπή 2x5) που περνάει κατά μήκος της οδού Δερβενακίων και Κύπρου) και στο τμήμα μεταξύ Χίου και Αναξαγόρα  με την χρήση του ΡΟΜΠΟΤ της ΕΥΔΑΠ.

Διαπιστώθηκε ότι ήταν σπασμένος ο αγωγός ακαθάρτων της οδού Αναξαγόρα που τέμνει κάθετα τον κεντρικό αγωγό όμβριων χωρίς προστατευτικά μέτρα (κακοτεχνία όταν κατασκευάστηκαν) με συνέπεια όταν  βρέχει,  παρασύρονται τα λύματα και δεν μυρίζει, όταν δεν βρέχει λιμνάζουν και τότε έχουμε την δυσοσμία.

Στη διασταύρωση Χίου και Αναξαγόρα, κατασκευάστηκε φρεάτιο επίσκεψης (φαίνεται) και αποκαταστάθηκε και ασφαλίστηκε η σύνδεση με σκυρόδεμα.

Παρόμοιες βλάβες διαπιστώθηκαν σχεδόν σε όλες τις διασταυρώσεις και υπάρχουν και σε άλλα σημεία  της πόλης, όπως στην Τρωάδος και Αγ. Ιωάννου.

Το πρόβλημα το γνώριζαν όλοι, ο κος Ζορμπάς (διότι ενημερώθηκε  ως Δήμαρχος τότε και έπρεπε να το θυμάται και τώρα) και ο κος Σταθόπουλος ως Δήμαρχος από τον Σεπ. 2014, καθότι  στην 3ωρη ενημέρωση  που έκανα στην κα Πετσατώδη  Αντιδήμαρχο, στον κο Κονταξή μετέπειτα Αντιδήμαρχο και τον επί 5 χρόνια με αμοιβή Σύμβουλό του, τους ενημέρωσα ο ίδιος για όλα τα θέματα της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών και για το συγκεκριμένο και δεν έλαβαν κανένα μέτρο.    

Επίσης, ενημερώθηκαν πολλές φορές αμφότεροι  και από την τεχνική υπηρεσία που γνώριζε την αιτία του προβλήματος και δεχότανε παράπονα από τους δημότες .

Έλεος κύριοι, σπασμένοι αγωγοί είναι!

Προτείνουμε
Να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση των βλαβών σε όλους τους κάθετους δρόμους ώστε να σταματήσει μια και καλή το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Το κόστος είναι μικρό και ο Δήμος μας μπορεί να ανταπεξέλθει άμεσα στη δαπάνη.

Κύριε Ζορμπά, τα προβλήματα δεν λύνονται με επιστολές η δυσοσμία δεν θα φύγει με συζήτηση, αλλά με πρωτοβουλίες και έργο.

Η λύση είναι απλή και την γνωρίζουν όλοι στην τεχνική υπηρεσία, ρωτήστε τους,  διορθώστε το πρόβλημα ΤΩΡΑ, οι συνδημότες μας δεν φταίνε σε τίποτα.

Η διακυβέρνηση του Δήμου χρειάζεται, μνήμη ,συνέχεια,  προγραμματισμό, σχέδιο και αποφασιστικότητα .


Γι’ αυτό εμείς, γυρίζουμε Σελίδα οραματιζόμαστε την Αγία Παρασκευή του μέλλοντος.

Κώστας Τσιαμπάς

Υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης
Όραμα για την Αγία Παρασκευή


Νεότερη Παλαιότερη