Γάτος ήταν εγκλωβισμένος για 2 ημέρες σε φρεάτιο στην Εαρος - Διασώθηκε από την Alma Libre

 

Η γνωστή εθελοντική ομάδα Alma Libre η οποία είναι γνωστή για το έργο της για τη διάσωση γατών που κινδυνεύουν, έλαβε τη Μεγάλη Δευτέρα έκκληση για τον απεγκλωβισμό ενήλικης γάτας η οποία εντοπίστηκε από περαστικούς να έχει πέσει εντός φρεατίου υπονόμου στην οδό Εαρος. Ο γάτος ήταν στο σημείο για σχεδόν δυο ημέρες αλλά δεν ήταν δυνατόν να βγει μόνος του καθώς δεν υπήρχε άνοιγμα (ρείθρο) στο πλάι στης σχάρας του υπονόμου κι είναι άγνωστο πώς κατέληξε να βρεθεί μέσα. 

Στο σημείο αρχικά έφτασε περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου βέβαια το πλήρωμα απλώς διαπίστωσε ότι δεν είχε δυνατότητα να παρέμβει κι έτσι αποχώρησαν. Λίγο αργότερα η ομάδα ενημερώθηκε για το περιστατικό από φιλόζωη κυρία που έτυχε να περνά από την συγκεκριμένη οδό, αντιλήφθηκε την γάτα από το νιαούρισμά της και αναζήτησε βοήθεια. 

Τότε άνθρωποι της Alma Libre μετέβησαν στο σημείο όπου ο γάτος εμφανώς τρομαγμένος έμενε σε απόσταση μέσα στον σωλήνα που οδηγούσε στο κεντρικό δίκτυο, οπότε κατέφυγαν στην ασφαλή λύση της τοποθέτησης αυτόματης παγίδας μικρών διαστάσεων, ελπίζοντας το ζώο να προσελκυθεί από την πείνα του. Πράγματι σε λιγότερο από 45 λεπτά ακούστηκε ο μαγικός ήχος της πόρτας της παγίδας καθώς έπεφτε, σημάδι ότι δούλεψε όπως έπρεπε. 

Στη συνέχεια η παγίδα ανασύρθηκε με τον γάτο μέσα εμφανώς στρεσαρισμένο. Όμως διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη στειρωμένος, συνεπώς την επόμενη μέρα το πρωί μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου του έγινε έλεγχος για ηλεκτρονική σήμανση, η οποία δεν υπήρχε. Καθώς η συμπεριφορά του παρέπεμπε σε χαρακτήρα μη υιοθετήσιμο και ελλείψει δυνατότητας φιλοξενίας κι εφόσον δεν υπήρχε κανένα ιατρικό θέμα, ο γατούλης επανεντάχθηκε αμέσως μετά στην ίδια περιοχή. 





Νεότερη Παλαιότερη