Μπουρλότο στο Δημοτικό Συμβούλιο με μια δήλωση Μουστόγιαννη

Μία δήλωση του επικεφαλής της παράταξης μία γενιά μπροστά, Αλεξάνδρου Μουστόγιαννη ήταν αρκετή για να βάλει φωτιά στο δημοτικό συμβούλιο κατά το στάδιο των δηλώσεων και ερωτήσεων. Συγκεκριμένα ο κ. Μουστόγιαννης δήλωσε:

Κάνω λοιπόν σήμερα δήλωση και ανέφερα συγκεκριμένα στην αρχή το Δήμαρχο, τον κ. Ζορμπά και τον κ. Σταθόπουλο επειδή έχουν κλείσει τα περισσότερα χρόνια εντός των εδρών του δημοτικού συμβουλίου και επειδή βρισκόμαστε ακριβώς επτά μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές για να ζητήσω εάν νομίζουν και επειδή θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι δύο, ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο πολιτικός αγώνας αυτός να γίνει εντός των ορίων της πολιτικής και όχι σε όρια τα οποία κάποιοι άλλοι τα ξεπερνούν δηλητηριάζοντας τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού, ισοπεδώνοντας τα πάντα παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα είτε αυτά είναι ατομικά προσωπικά είτε επαγγελματικά και ακόμα χειρότερα τώρα τελευταία και οικογενειακά. 

Για να πετύχουν τον στόχο τους δε διστάζουν να εκτοξεύσουν κάθε λογής ψέματα και δεν αφορά σήμερα αυτό που λέω μόνο εμένα προσωπικά, αφορά και άλλους και για αυτό έχω ονοματίσει συγκεκριμένους ανθρώπους. 

Κι όπως είπε ο δήμαρχος που δεν ήμουν στο συμβούλιο αλλά επειδή τις βλέπω τις συνεδριάσεις, κι όπως είπες Δήμαρχε είχες κάνει μία απάντηση που λες πες πες πες όλο και κάτι θα μείνει. Το ίδιο εννοούμε. Φτάσαμε λοιπόν 3 Μαρτίου, 7 μήνες πριν τις εκλογές και ακόμη όπως είπα και παραπάνω δηλητηριάζουν το τοπικό πολιτικό σκηνικό ενώ ταυτόχρονα τους αποδοκιμάζει όλη η πόλη διότι εκεί που απευθύνονται δεν είναι πάνω από 300 με 400 άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά. Συνεχίζουν όμως τη βρώμικη δουλειά με χτυπήματα κάτω από τη μέση προς όλους εξυβρίζοντας όποιον βρεθεί στο διάβα τους και όπως είπα νομίζουν ότι θα κερδίσουν μεγαλύτερη αξία στο κοινωνικό σύνολο της Αγίας Παρασκευή και ρωτώ λοιπόν εγώ όταν 13 χρόνια δημοτικός σύμβουλος με σεβασμό και προς τον κ. δήμαρχο και στον πρώην δήμαρχο γιατί και οι δύο τα γνωρίζουν αυτά που λέω και τα ξέρουν και σας ρωτώ λοιπόν έχετε τη διάθεση να κάνουμε ένα πολιτισμένο αγώνα όλοι μαζί και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος, ο πιο τυχερός ή αυτός που θα φτάσει πιο κοντά στους πολίτες σας; Αν αφήσουμε το αφήγημα των αρχιερέων του ψέματος και των ψεμάτων, θα έχουμε χάσει όλοι μας πριν καν ξεκινήσει αυτός ο προεκλογικός αγώνας.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Μουστόγιαννη από το 00:01:00

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς απάντησε τοποθετούμενος σχετικά:

Μου ζήτησε ο κ. Μουστόγιαννης να τοποθετηθώ στη δήλωση την οποία έκανε, θα τοποθετηθώ. Εξάλλου η πόλη είναι τόσο μικρή που όταν πω εγώ κάτι σε κάποιον σε ένα τέταρτο από την ώρα που θα του το πω το ξέρει όλη η πόλη. Δεν ξέρω αυτό που συμβαίνει στην πόλη της Αγίας Παρασκευής, κουβεντιάζουμε δύο άτομα και σε μισή ώρα το ξέρουν όλη πόλη χρόνια τώρα.

Ακούστε να δείτε εγώ έχω τώρα 21 στα 22 χρόνια που ασχολούμαι εδώ με τα δημοτικά συμβούλια [...] αυτό το οποίο συμβαίνει με συγκεκριμένο άνθρωπο τον τελευταίο χρόνο που ασχολείται με τα πολιτικά και την παρέα του δεν έχει ξανασυμβεί. Συγκεκριμένος, θα τον ονοματίσω εγώ, δεν έχω πρόβλημα, σε λίγο κιόλας.

Η τοξικότητα την οποία εκπέμπει είναι άνευ προηγουμένου. Το να καταγγείλει ότι εγώ δεν έκανα έργο όπως κατήγγειλα εγώ τον Σταθόπουλο, τον Γιαννακόπουλο ή Σταθόπουλος εμένα, ότι δεν χειρίζομαι τα θέματα του δήμου σωστά ή οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι μες στο πολιτικό παιχνίδι και συμβαίνει πάντα.

Το να καταγγέλλει όμως από την πρώτη μέρα που πάτησε στο δημοτικό συμβούλιο διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, κακοδιαχείριση των χρημάτων των δημοτών και να τα διαδίδεις στην πιάτσα, που τρώει τα μούτρα του βέβαια, θα σας πω γιατί τα τρώει τα μούτρα του σε λίγο, και να λέει ότι κάθε λίγο και λιγάκι έρχονται εισαγγελείς, φαρισαίοι, επιθεωρητές οι οποίοι τον έχω καλέσει κατ' επανάληψη και μάλιστα βγαίνω συχνά και στο παράθυρο να δω αν έρχονται καμιά φορά, τριάμισι χρόνια τώρα και δεν έχει έρθει κανένας. Διότι εγώ διετέλεσα δήμαρχος 3 1/2 και 3 1/2. 7 - 7 1/ περίπου τώρα και δεν έχω μέχρι στιγμής, αν εξαιρέσεις ένα ατυχές γεγονός που έγινε με τη σχολική επιτροπή για το οποίο βεβαίως ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και πήγα στο Ρακιντζή τότε, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω, δεν έχουμε κατηγορηθεί για τίποτα και δεν έχουμε ελεγχθεί και για τίποτα μέχρι σήμερα. Και εξακολουθεί και γράφει όλες αυτές τις βρωμιές γράφει γράφει γράφει γράφει γράφει.....

Τον τελευταίο καιρό βέβαια έχει αρχίσει και ασχολείται με τα προσωπικά όχι μόνο τα τα δικά μου πιθανόν της Έφης, της Δάβαρη του Μαλάμου, του Μουστόγιαννη, ειδικά του Μουστόγιαννη και τα γνωρίζουμε γιατί μας τα έχουν αποκαλύψει άνθρωποι ότι τα λέει και βέβαια αυτά που λέει είναι ανήθικα, εντελώς ανήθικα και που δεν αφορούν επί της ουσίας και κανέναν. Το τι κάνει ο καθένας την προσωπική του ζωή εκτός από την από την πολιτική του ζωή δεν αφορά κανέναν εδώ μέσα και αν δεν αφορά και κανέναν δημότη την στιγμή που δεν ενοχλείται.

Λοιπόν τελειώνοντας θα πρέπει να πάμε ομαλά στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όσοι κατεβούμε, δεν ξέρω πόσοι θα κατέβουμε στο τέλος, διότι θα το δούμε ποιοι θα καταθέσουν ψηφοδέλτιο στο τέλος, έχω να κάνω μία πραγματικά φιλική σύσταση στον κ. Οικονόμου, φιλικότατη πραγματικά δηλαδή από μέσα από τα βάθη της ψυχής μου της καρδιάς μου.

κ. Οικονόμου ασχοληθείτε με προτάσεις προς τους δημότες προς την πόλη αν κατέβετε για δήμαρχος, ναι αν, και μην ασχολείστε με οτιδήποτε αλλά. Τα άλλα έχουν κριθεί, έτσι κι αλλιώς, τα οικονομικά, τα πάντα και μην ασχολείστε με προσωπικά που έχει ο καθένας, μπορεί να έχει ή μπορεί να φαντάζεστε ή να νομίζετε ότι λέγοντας κάποια τέτοια πράγματα θα έχετε όφελος. Λοιπόν αυτή τη συμβουλή έχω να σας δώσω κ. Οικονόμου μαζί με τους συνεργάτες σας, οι οποίοι μπορεί να σας ακολουθεί και κάποιος ή κάποια σε αυτά, είναι λυπηρό. Για αυτό αν θέλετε έτσι ακούστε τη συμβουλή ενός παλιού.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής από το 00:19:40 

Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής, κ. Οικονόμου απήντησε στο συγκεκριμένο θέμα:

Αυτό που θέλω να σας πω γιατί βλέπουμε το ίδιο σκηνικό κάθε φορά που ο δήμαρχος είναι σε δύσκολη θέση. Εγώ δεν έχω καμία διάθεση, ούτε θα απολογηθώ σε κατινίστικους υπαινιγμούς που στήνουν κάποιοι εδώ μέσα με διαδικασία πινγκ-πονγκ. Απολογούνται όσοι έχουν θέματα με τη δικαιοσύνη, εγώ ουδέποτε είχα θέματα με τη δικαιοσύνη και ούτε σκοπεύω να έχω διότι πάντα τηρώ το νόμο. 

Τώρα αν δε σας αρέσει ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης κάνω εγώ σύσταση στο Δήμαρχο να τον αποδεχτεί διότι αυτός είναι ο ρόλος μας. Δεν έχω ασχοληθεί με κανέναν με προσωπικά ζητήματα, αν έχετε κάτι εδώ να το καταθέσετε, ειδάλλως είναι συκοφαντία και σε αυτό τονίζω σε όλους τους τόνους αυτό. Δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό σε μένα, στη συμπεριφορά μου. 

Και τώρα και ένα τελευταίο. Σας είπα δεν έχω, ούτε έχω σχέση με βρωμιές αλλά είναι δυνατόν να λέει αυτά τα πράγματα ο δήμαρχος που έχει καταρρεύσει στην κοινωνία της πόλης όταν πριν από ένα μήνα με έκανε χρυσό για να αναλάβω τη θέση του γενικού γραμματέα και στη συνέχεια αφού αρνήθηκα να μου δώσει και την παράταξη και να συνδιοικήσουμε; Ή μήπως δεν ξέρουν εδώ μέσα που έστειλε και δύο απεσταλμένος ο ένας είναι εντός αιθούσης δεν θα πω περισσότερα αυτός είναι ο δήμαρχος σας το παραδίδω στην κρίση σας τίποτε άλλο.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Οικονόμου από το 00:41:26 


Ορισμένες σκέψεις

👉Όταν αποφασίζει κάποιος να ασχοληθεί με τα κοινά διεκδικώντας να βρεθεί σε θέσεις διοίκησης, αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι έτοιμος να αναλαμβάνει ευθύνες και να είναι ξεκάθαρος στα όσα λέει. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μπορεί να αντιλαμβάνονται τι εννοεί, τι διαδίδεται, και ποιοι είναι αυτοί που καταγγέλλει ο κ. Μουστόγιαννης. Πολλοί όμως δε ζούμε στην Ιερουσαλήμ. Σίγουρα δεν είναι οι κ.κ. Ζορμπάς και Σταθόπουλος όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του. Όμως σε ποιους αναφέρεται ο δημοτικός σύμβουλος;

👉Ο δήμαρχος κατονόμασε τον κ. Οικονόμου χρησιμοποιώντας κι αυτός σκληρό καταγγελτικό λόγο. Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι εσχάτως οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Ο κ. Ζορμπάς είναι αυτός που ρίχνει τις βολές και αυτό ίσως έχει τη σημασία του.

👉Ο κ. Οικονόμου τόσο όταν διέκοψε το Δήμαρχο όσο και κατά την επί προσωπικού απάντησή του τόνισε πως αν έχει κάποιος κάτι να πει, πρέπει να το καταθέσει στο συμβούλιο. Όμως κι ο ίδιος δε διευκρίνισε τι εννοούσε λέγοντας πως «απολογούνται όσοι έχουν θέματα με τη δικαιοσύνη». Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ανοιχτά θέματα με τη δικαιοσύνη; Πάντως η αντίδρασή του ήταν κατά πολύ ηπιότερη του αναμενομένου και σε σύγκριση με άλλες φορές.

👉Η πρόταση του δημάρχου στον κ. Οικονόμου να αναλάβει Γενικός Γραμματέας στο δήμο Αγίας Παρασκευής ηχεί παράξενα και αυτό διότι σίγουρα δε θα είχε καμία τύχη. Μάλλον ήταν διαφορετικός ο στόχος. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία πρόταση που ο δεύτερος επί του παρόντος και με την τακτική που έχει ακολουθήσει τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να την απορρίψει. Απομένει να φανεί μετά τις εκλογές αν εκ του αποτελέσματος προκύψει ότι τελικά δε θα μπορούσε να την αρνηθεί.

👉Για άλλη μια φορά...

Νεότερη Παλαιότερη