Όταν μας χάριζαν σύγχρονο αμαξοστάσιο κι εμείς είπαμε "όχι" - Τι αποκάλυψε ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου

Μια περισσότερο διαδικαστική εξέλιξη όσον αφορά το Δήμο Χαλανδρίου και το αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας οδήγησε σε μια αποκάλυψη που οι περισσότεροι δημότες αγνοούσαμε και σε κάποιους μάλλον δεν άρεσε που τη μάθαμε. Συγκεκριμένα, όπως απήντησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς σε σχετικές ερωτήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, την Παρασκευή επρόκειτο ο χώρος που στεγάζει το αμαξοστάσιο από την πλευρά της οδού Επαμεινώνδα να μπει μέσα κατά 0,80-1,00 μέτρο για μια απόσταση 20+/- μέτρων καθώς το οικόπεδο είχε βγει εκτός ρυμοτομικής γραμμής. Κατά τον Δήμαρχο πρόκειται για έναν περιορισμό 20-25 τμ σε σύνολο 1.430 τμ.

Του Στρατή Μαζίδη

Ως γνωστόν το υπάρχον αμαξοστάσιο στην οδό Παναγούλη δεν αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έχουν ανακύψει νομικά θέματα με τους ιδιοκτήτες του χώρου που δεν επιθυμούν τη συνέχιση της μίσθωσης ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν καταβληθεί προσπάθειες προς αναζήτηση νέου χώρου για την στέγασή του, δίχως όμως μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα.

Ωστόσο ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γεράσιμος Χάρχαρος, έκανε μια σημαντική αποκάλυψη που αφορά στην περίοδο 2001-2002, εποχή κατά την οποία ο ίδιος ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα με το αντίστοιχο βίντεο:

Χάρχαρος: Τώρα όσον αφορά το αμαξοστάσιο. Δυστυχώς λείπει ο κ. Κρητικίδης, ο οποίος τότε όταν είχανε φέρει το θέμα δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος αλλά καθόταν όρθιος σε εκείνο το δημαρχείο, σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο που είχε έρθει το θέμα με χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων από την Εθνική Τράπεζα, δωρεάν το οικόπεδο πού είναι η πλατεία, ακριβώς μπροστά από το σημερινό αμαξοστάσιο. Εγώ σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης το στήριξα, το ψήφισα και το καταψήφισε η διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου δυστυχώς. Γιατί; Γιατί είχε έρθει ο αείμνηστος Μιχαηλίδης και κράδαινε διακόσιους ψήφους και τους έλεγε τότε ο Κρητικίδης όρθιος "μην το κάνετε αυτό, σας στηρίζει ο Χάρχαρος και δε θα ψηφίσετε το αμαξοστάσιο να έρθει από κάτω εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα πέντε εκατομμυρίων;".

Σταθόπουλος: κ. Χάρχαρε δεν είστε για αυτό εκεί  

Χάρχαρος: Δε με καταλάβατε.

Σταθόπουλος: δεν είστε για αυτό εκεί

Χάρχαρος: θέλετε απάντηση λοιπόν γιατί...

Σταθόπουλος: δεν είστε για να κάνετε κριτική, να μας πείτε τώρα

Χάρχαρος: Το αμαξοστάσιο, το αμαξοστάσιο

Σταθόπουλος: δεν είστε για αυτό εκεί, δεν είστε για αυτό εκεί

Χάρχαρος: Μην κόπτεσθε σήμερα

Σταθόπουλος: Να τα αφήσετε αυτά

Χάρχαρος: Αφήστε με σας παρακαλώ

Μυλωνάκης: πολύ τεχνοκρατική απάντηση, πολύ τεχνοκρατική απάντηση

Σταθόπουλος: κ. Χάρχαρε δεν είστε δημοτικός σύμβουλος. Να τα αφήσετε αυτά

Χάρχαρος: Δεν έχουμε αμαξοστάσιο γιατί κάποιοι είχαν ευθύνη πολιτική, όχι πρέπει να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και αν ήταν εδώ ο κ. Κρητικίδης θα σας το έλεγε

Επισημάνσεις

👉Ζητώντας διευκρινιστικές πληροφορίες από τον Γενικό Γραμματέα με ενημέρωσε  ότι η ΕΤΕ έδωσε δωρεάν με απαλλοτρίωση την έκταση στο Δήμο Αγίας Παρασκευής για να γίνει πλατεία και να δημιουργηθεί υπόγειο αμαξοστάσιο σύγχρονων προδιαγραφών, με ενεργά φίλτρα άνθρακα και πλυντήριο.

👉Ο κ. Σταθόπουλος που πολλές φορές εμφανίζεται ως θεματοφύλακας της ευγένειας, από ένα σημείο και μετά διέκοπτε διαρκώς τον κ. Χάρχαρο κάνοντας υποδείξεις. Όμως ούτε ο ίδιος είναι εκεί για να διακόπτει τους άλλους και να ορίζει τι θα λέει ή δε θα λέει ο καθένας. Ο Γενικός Γραμματέας δεν άσκησε καμία κριτική, αλλά εξιστόρησε ένα αντικειμενικό γεγονός που πολλοί εξ ημών των δημοτών αγνοούσαμε. Γιατί όμως δεν ήθελε ο κ. Σταθόπουλος να ενημερωθούμε για αυτό;

👉Μήπως φοβήθηκε ότι πάνω στη ροή του λόγου ο Γενικός Γραμματέας θα ανέφερε και τη δική του στάση σε εκείνη τη συνεδρίαση; Εκείνη την εποχή ο πρώην Δήμαρχος μαζί με τον Γεράσιμο Βλάχο ήταν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αν είχαν ψηφίσει "ναι", δεν είχε κανένα λόγο να αντιδράσει. Ωστόσο πολλοί σημείωναν τα προηγούμενα χρόνια πως ο Γιάννης Σταθόπουλος επέλεγε τακτικά στάσεις όπως λευκό, αποχή ή αποχώρηση πριν από τη συζήτηση κρίσιμων θεμάτων [πχ κατά την περιβόητη συνεδρίαση για το μετρό]. 

👉Ούτε στον κ. Μυλωνάκη άρεσε αυτό που ακούστηκε λέγοντας κοροϊδευτικά "πολύ τεχνοκρατική απάντηση". Μια φορά πάντως ήταν πολύ αποκαλυπτική απάντηση. Σίγουρα δεν αρέσει στο δημοτικό σύμβουλο διότι αφορά τα χρόνια που το κάποτε παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ διοίκησε την πόλη, στο οποίο ανήκει κι αυτός, όπως δεν αρέσει και σε εμάς διότι κάποιοι κλώτσησαν την ευκαιρία να αποκτήσει η πόλη ουσιαστικά δωρεάν ένα αμαξοστάσιο επιλέγοντας να πληρώνουμε ενοίκιο για ακόμη 21-22 χρόνια και... γράφει το κοντέρ. Άραγε πόσα χρήματα θα είχαμε γλυτώσει αποφασίζοντας το προφανές;

👉Το αστείο είναι ότι η τότε δημοτική αρχή δεν κατάφερε να πετύχει την επανεκλογή της στις εκλογές του 2002.

👉Η πόλη μας θα μπορούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να έχει λύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Συχνά πυκνά βλέπουμε επικεφαλής παρατάξεων να επισκέπτονται το αμαξοστάσιο εστιάζοντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία. Ανάμεσα σε αυτούς και όσοι μάλωσαν τον κ. Χάρχαρο.

👉 Κάπως έτσι καταλαβαίνουμε γιατί η Αγία Παρασκευή αντιμετωπίζει διαχρονικά τα ίδια προβλήματα.


Νεότερη Παλαιότερη